Tipy a návody
Ilustrace

Jak podle náznaků rozpoznat, že se blíží konec vztahu?

Vztahy začínají a končí, vždycky ne proto, aby nám udělaly radost, ale spíše je to někdy důvodem k velkému zarmoucení. Jak poznat, že přichází chvíle, kdy se zrovna vy dva nejspíše rozejdete? Vlastně to není vůbec složité, stačí se rozhlížet a mít oči otevřené, takzvaně „být na stopě“ a vědět, že se něco chystá. Přitom určitě nemusíte myslet hned na nejhorší, protože konec vztahu je někdy až krajním řešením situace.

Určité náznaky a signály ale zkrátka přicházejí, je to znamení, že můžete něco zlepšit? Možná ano…

Už se nebaví o společné budoucnosti, je mu volná

Ilustrace 1

Žádné rozhovory na téma jako dovolená nebo společně strávené vánoční svátky, vlastně se už vůbec nic neplánuje. Nemluví už o tom, že byste se třeba mohli sestěhovat nebo kam vyrazíte příští měsíc na víkendový výlet. Není si totiž jistý tím, co bude a nechce plánovat dopředu. Dost možná zvažuje i možnost, že byste už spolu nebyli. A pokud se podobným rozhovorům, týkajících se nějakého plánování a budoucnosti, cíleně vyhýbá, jde už vlastně o celkem jednoznačnou záležitost. Velmi pravděpodobně totiž chystá odchod a netuší, jak by to co možná nejšetrněji sdělil.

Pozor byste si měli dát ve vážném vztahu i na naprostý konec snažení se, které je přímo až do očí bijící. Přišel konec snahy, neomlouvá se po hádce, když dřív to bylo normální, ani se už příliš nesnaží s vámi dobře vycházet – je mu jedno, co řeknete, je mu jedno, co si vlastně myslíte. Zapomenout na výročí svatby je zvláštní, totéž platí o narozeninách nebo svátcích. Stává se tohle pravidelně? Dost možná vás už prostě nebere vážně…

Kamarádi mají přednost, musíte zkrátka počkat

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Trávit spolu co nejvíce času je snem všem párů, které jsou spolu poměrně krátce. Později se situace víc ustálí a vztah je obecně trochu volnější. Ovšem, pokud partner tráví mnohem více času se svými přáteli než s vámi, je potom něco špatně a nezbývá než se pořádně zamyslet, kde přesně se stala chyba. Prostor mají jen přátelé, doslova se zdá, jako by za nimi utíkal? Pak je váš vztah, ať už chcete nebo ne, v jisté krizi.

Společný čas jako by ani neexistoval? I to je důvod k zamyšlení, protože seznámit se stojí určitou námahu a chvilky osobního volna, stejně tak platí, že udržet vztah znamená něco mu obětovat, zejména je to právě čas, drahocenný materiál, kterého v našich životech není nikdy dost na všechno, co bychom chtěli dělat. 

Intimnosti na ústupu aneb už žádná ložnice

Ilustrace 2

Nemáte se k sobě, nezdá se, že by byla z jeho strany iniciativa v posteli? Vlastně ani nevíte, kdy jste spolu naposledy něco měli? Potom je bohužel také něco v nepořádku – a nejen proto, že intimita je pro každý vztah naprosto zásadní. Minimum fyzického kontaktu, to je špatné znamení. Omluvit se snad dá jen přemírou stresu, která je ale vždycky spíše dočasná, třeba při změně zaměstnání nebo různých životních krizích. Když pomine, není důvod, abyste se do ložnice nevrátili, a to se vším všudy, nebo snad ne? Kdy ještě přichází vážná komplikace?

  • Mobil je mlčenlivý svědek všeho, co se děje. A proto si jej partner nosí neustále s sebou. Je to až podezřelé? Nechce, abyste se mu do něj dívali a poznali, co se všechno potajmu odehrává?
  • Vyhrožuje, že vás opustí. A od slov k činům nemusí být vůbec daleko, zvláště pokud se taková myšlenka vůbec vyřkne nahlas. Třeba je to přání, co má zatím jen ve skrytu duše, kdo ví, že?
  • Často spouští hádky, které vznikají takříkajíc „z ničeho“, přijdou jako blesk z čistého nebe. A proč to dělá? Je nešťastný, chce vztah úmyslně pohřbít, ale tak, abyste konec iniciovali vy?

Partner vás už neumí docenit, bere všechno jako samozřejmost, ani trochu se nesnaží, aby vám udělal radost nebo s něčím pomohl. Potom je tu další indicie, jíž není radno brát na lehkou váhu. Naopak, když se sečte víc takových signálů, možná je rozchod doslova a do písmene za dveřmi. Pak je těžké, jakkoliv reagovat, snad jen je dobré se na něj v duchu trochu více připravit…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz