Tipy a návody
Ilustrace

Převozník dokáže usnadnit cestu do dalšího vážného vztahu

Skončili jste jednu epochu života, rozešli jste se, možná dokonce za hodně dramatických okolností. Není vám zcela do zpěvu, a ještě pár týdnů asi nebude. Nedá se nic dělat, rozhodně byste neměli začínat nic nového a vážného, dokud se nedáte trošku dohromady.

S tím samozřejmě může pomoci někdo z okolí, blízký kamarád, kdo je zrovna nezadaný nebo někdo, kdo se nechce vázat a vše důležité jste si vyjasnili už na začátku. Termín „převozník“ je pro takového člověka asi ten vůbec nejtrefnější…

Léčba zlomeného srdce? Někdy to jde docela dobře

smutek

Nebude to žádný nový vážný vztah, ale spíš balzám pro hodně pošramocené sebevědomí. Vlastně milenka nebo milenec, v jejichž náruči se budete cítit mnohem lépe, než kdybyste prostě jenom po večerech brečeli do polštáře a společnost vám dělala nanejvýš sklenka (nebo snad i přímo lahev) plná alkoholu. Jen se nezamilovat, protože pomoc je to v prvé řadě chvilková, dočasná, a nikoliv snad kontakt, na němž byste měli něco postupně vystavět. Převoznictví bohužel není pro každého a pro citlivější povahy jde přímo o psychickou zátěž, o které by si dotyční měli dvakrát popřemýšlet, než se do ní vůbec pustí. Až tak jednoduše totiž mezilidské vztahy nefungují, aby se pár pěkných večerů stalo záplatou na nedávný rozvod. Maximálně jde o malou náplast a je jen na vás, jestli pomůže nebo ne.

Za minulost se rozhodně neobviňujte, to, že jste potkali někoho, kdo ublížil, není žádná vaše chyba. Možná tomu tak osud chtěl, abyste spolu žili a naučili se něco nového – vše zlé je totiž v jádru k něčemu dobré, ale to poznáte určitě až časem a bylo by asi ještě příliš brzy na nějaké hodnocení. Cílem je poučit se z chyb a nedělat stále stejné. Najít napoprvé partnera, který už bude vaším životním, je přece srovnatelné snad jen s vítězstvím ve Wimbledonu. A to štěstí má jen opravdu málokdo, bohužel, není důvod si něco nalhávat a malovat si celý svět na barvu typickou plameňákům.

Poznávat nové lidi, o to tu teď kráčí

přípitek

Potřebujete zapomenout – a abyste zapomněli, je načase chodit do společnosti a možná i trochu flirtovat, zkrátka je důležité, abyste potkali někoho nového a v jeho blízkosti se cítili dobře. Budoucnost čeká, neměli byste se před ní skrývat nebo zavírat pomyslné dveře, vždyť rozchodem nic nekončí – takových, jako prožíváte teď vy, je denně v naší zemi určitě přinejmenším pár desítek. Takže, v ničem nejste sami a není pravda, že už na vás nic hezkého nečeká. Šarmantní převozník se možná objeví i na libovolné internetové flirt seznamce, tam ale buďte trochu opatrnější než u člověka, kterého dobře znáte z dřívějška a jeho náruč je tak v jistém směru spolehlivou.

Hledáte nezávazný vztah?

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména partnery na jednu noc.
cDate logotype img-responsive
cDate
Chcete experimentovat, chcete nezávazný vztah?
Flirtkontakt logotype img-responsive
Flirtkontakt
Flirtujete rádi? Chcete spíše jen sex?

Není také kam spěchat, protože dalšího partnera přeci nepotkáte za den, musíte si nový objev přeci trochu prověřit, poznat a také počkat na dobu, kdy pookřejete – takže se nevyplatí začínat rovnou něco mimořádně vážného. Mohli byste snadno splakat nad výdělkem, protože unáhlená rozhodnutí bývají v životě obecně nejhorší.

Po rozchodu byste se neměli moc vídat

A ještě jedna rada, i kdybyste měli zahánět smutek na online seznamce a psát si s pár dalšími protějšky najednou, určitě to bude o sto procent lepší, než kdybyste se vídali s ex. Uvidíte hodnocení jeho fotek, jak si užívá se společnými přáteli, budete pořád klikat a klikat, jestli nemá nové fotky, vzbudíte v sobě znovu zájem – a to nikam nevede, totéž platí pro osobní kontakt. Jednou jste se rozešli a tím vše končí. Můžete být přátelé, až rány osudu přebolí, ale na podobný krok je zatím ještě dost času. Ani v tomto směru není dobré být unáhlení, nechcete se přece vracet do vztahu, co vám ublížil, že?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz