Tipy a návody
Ilustrace

Jak se v dnešní době randí zkušenějším aneb znovu po třicítce?

Nemají žádný velký stres, jako když chodili na gymnázium nebo do prvního ročníku VŠ. Mohou se spolehnout na své schopnosti, jsou si dobře vědomi svých chyb a obvykle nevidí svět tak růžově jako v útlém věku, zato jsou realisty a přijímají ho takový, jaký je.Tolik ve zkratce všichni, kteří se seznamují i po třicítce, třeba proto, že s prvním životním partnerem jim vztah nevyšel. Jaká se zde mají dodržovat pravidla, abychom byli spokojení?

Vlastně, jde o jednodušší randění než v minulosti, právě kvůli zkušenostem, co jsme v životě už nasbírali…

Trochu jiné názory přeci jistě neuškodí

Ilustrace 1

Ideál krásy, ideál po stránce povahy – v mládí jsme si vysnili, jaké to bude, až nám bude třicet nebo čtyřicet. Pak ale zjišťujeme, že je situace trochu jiná a víme, že některé ze svých představ budeme muset opustit, jinak se na seznamkách zdarma může stát, že nenajdeme ani vhodný protějšek pro rande jako takové. Není namístě slevovat ze všech nároků a spokojit se s někým, kdo se nám, jak se říká, ani za mák nelíbí. Ale dospělý člověk na druhou stranu ví, že nikdo není dokonalý a je nesmyslem takový ideál vůbec shánět. Nemusí jít o manažera nebo právničku, stačí, když má protějšek stálé zaměstnání, které ho dobře živí a naplňuje, vede k spokojenosti a štěstí. Nebo snad ne?

Pravidla také nemají valný smysl, zvláště pokud jste si je nastavili v sedmnácti a nechcete z nich potom slevovat ani o pověstnou píď. Byla by škoda setrvávat ve starých kolejích, které bohužel ani nikam nevedou. Je přeci lepší, když jsme sami sebou, víme, co chceme a třeba se necháme i trochu dobývat. A co ještě je zapotřebí?

  • Jistě, musíte zůstat sami sebou. Nepřetvařovat se, víte, že takové chování nikam nevede.
  • Snažte se potkat lidi s podobnými zájmy, jedině tak můžete totiž najít i ono „souznění duší“.
  • Zkuste, aby šlo všechno naprosto přirozeně. Bez upjatosti, obvyklých frází, zkrátka jednoduše.

Upřímnost, toť prvek velice důležitý

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Partnerský vztah se bez upřímnosti určitě neobejde, takže s ní nesmíte šetřit nebo ji dokonce odsouvat na pomyslnou druhou kolej. Buďte otevření a mluvte také o sobě, nebojte se projevit. Ale také nezabíhejte až do příliš velkých intimností, protože na prvním rande určitě nemusíte odhalit celou minulost, včetně negativních věcí, za které si možná někdy můžete sami. Neprobírejte onemocnění, nevděčné děti nebo finanční krachy, protože takové věci na první schůzky prostě a jednoduše nepatří! Slibně se vyvíjející věc by se pak mohla snadno zhatit…

Nezapomeňte se také ptát, samozřejmě zprvu na věci relativně nevinné. O politice bude lepší nediskutovat, pokud bude na první pohled jasné, že máte poněkud rozdílné názory, může to být i potenciální problém pro jinak dobře se rozvíjející vztah.

Máte chyby – a nestyďte se za ně!

Ilustrace 2

Každý je má, nikdo se jim dnes nevyhne, víme, že tu jsou a musíme se s nimi umět smířit (nebo naopak na sobě zapracovat). Chyby k člověku patří, jinak bychom byli vlastně spíš takovými dokonalými bioroboty – a nebyla by to nakonec nuda? Mimochodem, co je signálem, že byste se měli raději brzy stáhnout?

  • Málo pozornosti. Pořád se věnuje spíš telefonu než vám, pro první schůzku špatný signál.
  • Nepříjemné chování vůči personálu kavárny, arogance – to vše naznačí, jací jsou v soukromí.
  • Mluvit jen a jen o sobě, to je také špatné znamení. Nenechá vás ani dostat se ke slovu, že?

Nebezpečné také je, když neustále mluví o bývalém partnerovi. V tom případě musíte uznat, že vy asi nejste objektem jeho zájmu – buď se chce takový člověk vrátit do starých pořádků nebo byste snad dokonce sami sloužili jako munice, která ho má k podobnému cíli dovést. A určitě nemáte zájem hrát dočasně druhou ligu, že? Zvláště bez jakéhokoliv možného výhledu na tu první…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz