Tipy a návody
Ilustrace

Je vám do tance? Tak jedině s partnerkou!

Pro páry všeho věku je spoustu zajímavých míst, kam vyrazit a zahnat tak doslova mávnutím ruky domácí nudu a šeď. Kromě kina nebo hudebního koncertu se ovšem nabízí i pohybové aktivity, při kterých si užijete zábavu a zajímavé chvilky.

A nakonec, pánové, ruku na srdce – která žena by vlastně neměla ráda tanec? Existují samozřejmě i sólové lekce, ale jak praví starý slogan, ve dvou se to lépe táhne. A tanec dělá hudbu viditelnou, takže kdo by o tohle vlastně nestál? Umělecké vyjádření, imaginace, zdravý pohyb, o tom všem je přeci tanec, bez ohledu na podobu a styl. 

Jen dovětek rande nebo rovnou kurz tance?

Pánové, máte spoustu možností! Kromě toho, že rande a tanec určitě mohou patřit k sobě jako skvělé jídlo a koření, nabízí se také taneční kurz, který určitě pořádá nějaká agentura i ve vašem městě. Podobné kurzy nemusí být vůbec náročné, existuje přece i varianta pro úplné začátečníky. Takže, pokud jste snad opomenuli taneční, rozhodně není nic dopředu ztraceno! Naopak, žádný učený z nebe nespadl a určitě neuškodí, pokud si pár tanečních kreací oživíte. A spolu s nimi trochu oživíte i váš vztah (ne snad, že by hrozila jinak velká krize, ale znáte to po letech nejlépe sami). 

tanec na ulici

Tanec je svého druhu energií, můžete se seznámit, může to být klidně také skvělý pomocník v úsilí, jak sbalit ženu. Pohyby, při kterých sladíte duši i tělo v jeden celek, forma odreagování od stresu. Lepší terapii pro dva snad ani nelze vymyslet, tanec není nikdy nudný a snad právě proto je ve filmech a seriálech poměrně často k vidění. Nezapomeňte, partner je tím, kdo vede po parketu.

 

 

Hlubší porozumění dvojic díky rytmickému tanci

Tanec není sex, ale přesto jde o dokonalou souhru dvou lidí. Profesionální tanečníci to vědí moc dobře, neboť se jedná o jejich denní chleba. Harmonický fyzický kontakt, při kterém je partnerka vedena bezpečně po celém tanečním sále – společenský tanec má už prostě taková nepsaná pravidla. Bez ohledu na to, jaký konkrétní typ tance to zrovna je, od valčíku po salsu přeci máme značný rozptyl různých stylů. Tanec je cesta, naladění se na toho druhého a také získání jeho plné důvěry. Jedině tak si totiž užijí tančení oba, to je přeci nad slunce jasné! A jaký tanec si vybrat? Dáme vám pár tipů…

klasický tanec

  • Cha-cha-cha. Rychlý tanec původem z Karibiku, který zrcadlí tradiční latinskoamerické rytmy. 
  • Polka. Někomu přijde zastaralá, ale tradiční český tanec je stále oblíbený nejen na venkově.
  • Tango. Argentinský a rovněž také sportovně laděný tanec s tradicí trvající půldruhého století.
  • Valčík. Vznikl v roce 1787 v německy mluvících zemích. Svůj původ má v lidových tradicích. 
  • Waltz. Nezaměňovat s valčíkem, tohle je mnohem pomalejší tanec původem z Velké Británie! 

Pokud umíte alespoň základy každého z těchto různorodých stylů, určitě máte zajímavé eso v rukávu. Až jednou půjdete tančit, partnerku přímo nadchnete. Nebo byste ji rádi oslovili právě během společenského večera? Dodržujte samozřejmě základní společenská pravidla, ale jinak vám nic dalšího nebrání. První rande na plese asi nebude nejlepší nápad, ale můžete sem zajít kdykoliv později, až bude alespoň částečně ruka v rukávu. 

Příjemná atmosféra otevřeného tanečního večera

Jen se pouští hudba a všichni tančí tak, jak jim je příjemné. Žádná škrobená pravidla, patřící do minulého století. Přátelsky laděná atmosféra je pro otevřené taneční večery ve velkých městech ČR skutečně základ. Jen tam, kde se budete cítit příjemně, se také uvolníte a prožijete nezapomenutelné. Co tanec, to různorodá emoce, na to nezapomínejte! V různých formách je s námi tanec už po tisíciletí, jen jeho moderní podoby jako Quickstep nebo Waltz tu jsou jen pár generací. Ať už se rozhodnete pro impulzivní tanec jako je Ča-ča nebo zdánlivě jednoduchý Blues, lidové tance ve stylu Polky nebo ohnivou Salsu, vždy mějte na paměti, že by se měl výběr líbit oběma tanečníkům. 

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz