Tipy a návody
Ilustrace

Láska si žádá trochu odvahy, tak se nebojte jednat

V dnešním světě platí jedno jediné – nic nepatří těm, kteří se bojí, sedí v koutě nebo jsou zavření doma. Dvakrát podtrhnout je to třeba v oblasti seznamování, protože tady rozhodně neplatí, že kdo bude čekat, tak se dočká vytouženého partnera.

Spíš naopak, bez iniciativy se dostaví někdo další a vám nezbyde nic jiného než čekat na další příležitost. Samozřejmě, přijde mnoho jiných možností, ale proč neuspět zrovna tady a teď, zvláště pokud jste si už po první schůzce o pořádný kus blíž?

Překonat strach, to je klíčový plán pro každé velké rande

Ilustrace 1
Když si dodáte odvahu a půjdete do rizika, je rozhodně vyšší šance, že zvítězíte. To už věděli nejen protagonisté rytířských turnajů ve středověké Evropě. První rande je výzva, kdy je nutné doslova potlačit strach a obavy z nějakého neúspěchu a jít směle do akce. Nikdo jiný za vás přeci tuhle bitvu nevybojuje, než právě a jedině vy sami. Je to jako zkusit věc, které jste se dřív trochu báli, ale teď je velká příležitost fobii překonat – například skočit padákem, letět v balonu, prostě cokoliv, co je jen trochu spojeného s výškami. 
Když chcete něco říct, řekněte to. Když chcete zavolat, udělejte to a vytáhněte hned mobil, než si to zase a znovu rozmyslíte. A když chcete napsat, připravte si klávesnici a hurá do akce. Není totiž nic snadnějšího, než jednat – a mít výsledky okamžitě po ruce. Zbytečně se užírat tím, že se váš vysněný partnerský vztah nenaplní a nedojde k dalšímu pokroku v randění, je přeci úplně zbytečné, když je navíc vše stoprocentně ve vašich rukou.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Strach je vlastně plus, tak si ho radši přiznejte

Nikdo se hrdinou nenarodil, jak praví řečtí klasici – odvaha se dá stejně tak dobře naučit a vštípit, jako když se třeba malé dítě učí mluvit. Jinými slovy, budete muset do ostré akce a teprve poté se začnete v této disciplíně patřičně zlepšovat, i když se vše dá natrénovat trochu takzvaně nanečisto. Mít strach je úplně normální, takže se mu nevyhýbejte. Jde spíš o známku, že jste vystoupili z vlaku plného pohodlí a chystáte se na nějaké dobrodružství, které může a nemusí přinést své ovoce. Ale na podobné uvažování je ještě čas, vydejte ze sebe to nejlepší a uvidíte, že uspějete!
Pohyb vpřed v životě je důležitý, pohání nás sluneční světlo a také nové výzvy, které nám osud přichystal do cesty. Neřešte už minulost, protože co bylo, to bylo – vážný vztah už před rokem skončil a nyní je třeba posunout se někam jinam. Překážka na podobné cestě může být vlastně k vašemu prospěchu, získáte sebevědomí z toho, že jste ji překonali, dojdete k cíli, který jste si vysnili, za cenu určitého úsilí a o to víc si budete vážit svého vítězství. A co je třeba mít ještě na paměti?

  • Důvěra ve vlastní schopnosti je symbolem hrdých lidí. Nebojte se ji v sobě pomalu pěstovat. 
  • Riskovat a přijmout porážku tak, že se z ní poučíte. Opět, další důležitý krok na životní cestě.
  • Relaxujte, nervy jsou zbytečné a časem se jich zbavíte. Kdo se při seznamování baví, vyhrává! 

Velmi důležité je dát najevo svou pozici i tělem

Ilustrace 2

V dnešní době je víc než kdy jindy důležitá i řeč těla. Ramena směřují dozadu, vzpřímený postoj a ruce v bok, to je základ každé akce. Dáte najevo, že vám nechybí zdravé sebevědomí, což je důležité nejen ve světě seznamek a při poznávání nových tváří. Nerozhodnost nebo nesmělost, to sice nejsou žádné závažné psychické nemoci, ale mohou vás odsunout do role poražených. Proto bude lepší trochu zapracovat na sebeprezentaci, jedině tak se dostanete při rande dál – a budete si moci říci o telefonní číslo, další rande, popovídáte si o vzájemné minulosti a vzbudíte jeden ve druhém důvěru. Začít se totiž dá kdykoliv, takže není proč váhat – svět přeje těm, kteří jsou připravení a nezastaví se před první malou překážkou. Nakonec, nebylo by to tak trochu zbabělé řešení?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz