Vztahy
Ilustrace

Lásku chce v životě poznat úplně každý z nás

Mít někoho, o koho se můžeme opřít i v těch nejtěžších chvílích. Protějšek, na který je spoleh a neuteče při prvních potížích. Láska je věc kouzelná, jak praví známý československý hit, a zasáhne i ty, kteří o sobě tvrdí, že jsou nejsamostatnější na světě.

Samozřejmě se nepotkává každý den a někdy ani každý rok, ale dostaví se, když ji nejvíce potřebujeme a někdy přijde dost nečekaně. O to příjemnější pak vlastně může být…

V těžkých chvílích vzpomínáme na své blízké

Jak naznačil i jeden průzkum z uprchlických táborů, obě pohlaví mají jednu věc dokonale společnou. A sice, lidé v těchto chvílích myslí na své partnery a životní vztahy. Mnohdy se dokonce snažili protějšek kontaktovat, a to i za cenu vážných problémů. Buď, jak buď, jejich utrpení jim pak přišlo lehčí, když usilovně mysleli na toho druhého. Obava o to, aby si partner nenašel někoho dalšího nebo nezapomenul na společně strávené chvíle, byla podobná strachu o vlastní budoucnost. O lásku zkrátka usilují všichni, nezávisle na společenské pozici, věku nebo jakémkoliv dalším kritériu. Je totiž vlastní každému člověku, na všech kontinentech.

Jak praví klasik, v pravé lásce není místo pro nepříjemnosti jako je žárlivost nebo závist. Seznámit se tak, že to bude skutečně osudové, přitom můžete někdy i zcela nevinně, nemusíte ani zamířit na klasickou internetovou seznamku. Dva lidé se vždy potkají na různých místech, bez ohledu na roční období nebo denní hodinu. A právě podobné náhody jsou na světě to krásné…

Věříte na lásku? Je totiž doslova všude

Láska je v každém člověku a je prakticky hmatatelná ve vzduchu. Týká se jí mnoho uměleckých děl od antiky po současnost, mluví o ní osobnosti renesance i Woody Allen ve svých filmových snímcích. Ostatně, není to náhoda, protože právě ona podněcuje vznik umění ve všech jeho podobách, od literaturu až po kinematografii nebo malířství. Každý umělec totiž potřebuje mít námět, svou vlastní múzu, bez níž nemůže vůbec tvořit. Ne všichni máme samozřejmě pro nějaký umělecký styl vlohy, ale jedno platí určitě – láska je doslova všude, jen ji najít, i když si to někdy vyžádá trochu času.

Vyplatí se jít náhodě trochu naproti, protože pokud nebudeme chodit mezi lidi, tak také samozřejmě nikoho jen tak nepotkáme. Platí to i pro internetové známosti, se kterými bychom měli dříve či později (samozřejmě je jasné, že čím dříve, tím také lépe) navázat kontakt tváří v tvář. Možná zjistíme, že si s nimi až tolik naživo nerozumíme, ale jednou takový moment přijít musí. Pravděpodobnost, že to opravdu vyjde, je ale také vysoká. A především, nic závratného neriskujeme. Po pár dnech od neúspěchu si můžeme začít psát s někým dalším a tentokrát už to třeba vyjde. Může dojít na milenecký vztah nebo jen vyvedené rande, ze kterého budete mít velkou radost. Zkrátka, když se daří, tak se daří…

Zbytečně nepřemýšlejte a poslouchejte své srdce

Pokud vám přijde na ulici někdo sympatický, neztrácejte zbytečně čas. Ostýchavost není ctnost, šedou myšku v koutě bude dnes už těžko někdo hledat. Je totiž možné, že vám dotyčný člověk zmizí z očí a viděli jste se naposled. Pak už budete jen marně vzdychat při večerní procházce ulicemi, protože osud tomu tak chtěl a už se nepotkáte – jednoduše jste nevyužili svou šanci. Co ještě nepodcenit při seznamování?

  • Odhodlání je jedna věc, chovat se jako stíhačka zase druhá. Netlačte nikdy příliš na pilu!
  • Příliš osobní informace na seznamku nepatří. Nedávejte sem veřejně adresu nebo telefon.
  • Přirozenost vždycky zaboduje. Snažte se nebýt v křeči, i kdybyste v sobě měli kus nesmělosti.

Každý vztah je jiný a trochu odlišně se vyvíjí, to je samozřejmě jasné. Někdy se také nevydaří a zbydou nám jen oči pro pláč. Jak ale zazní na konci jednoho známého československého filmu, na každém konci je krásné to, že něco nového zase začne. Takže se nikdy nevzdávejte předem, protože nikdy nevíte, kdo vás potká třeba už příští týden!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz