Vztahy
Ilustrace

Miluji tě – dvě slova, co se rozhodně nesmí nijak uspěchat

Potkáte někoho nového a rázem začnete mít ty pověstné motýlky v břiše. Jste celí unešení a vyprávíte o svém novém objevu přátelům. Trávíte spolu spoustu času a přemýšlíte, jak to asi všechno bude dál. Je už snad nejvyšší čas říct ono „miluji tě“?

Nebo by bylo lepší ještě pár týdnů počkat, než se situace ještě víc vyvine a budete mít zase o trochu jasněji. Možná si říkáte, že není na co čekat – ale uspěchat podobný krok by mohlo mít velmi špatné důsledky, namístě je spíš opatrnost a rozvaha.

Týden? To je příliš brzy, hoďte raději zpátečku 

Říct si tahle dvě krásná slova po pár dnech snad ani není možné brát vážně. Možná se jedná o lásku jako trám, ale zejména z vaší strany – ten druhý si nemusí zpočátku vůbec uvědomovat, jak se cítíte, jednoduše proto, že se ještě až tak moc neznáte. Reakce bude přinejmenším hodně rozpačitá, pokud vás nechtějí ranit, přitakají a neřeknou vlastně vůbec nic. Pokud se ale začnou otevřeně divit, jistě jim tohle chování nemůžete mít za zlé, sami jste si o něj řekli…

stop

Seznámení přes seznamku jde někdy hodně pozvolna a po prvním setkání si nemůžete být ničím zcela jistí. A to i kdybyste se potkali někde mimo online prostor, tedy na oslavě u přátel nebo hudebním koncertu. Je to už láska nebo jen vášnivá zamilovanost spojená hlavně s chtíčem? Možná vám jasně řekne, co si o tom všem myslí – rozmysleli jste si svá slova nebo je jen tak vypustili z úst? Zřejmě půjde o druhý případ, alespoň podle jeho či jejích domněnek. 

Není to jen pouhá fráze, spíš přesně naopak…

Tahle dvě slova by se neměla říkat moc často, jednoduše už jen proto, aby adresátům nezevšedněla. A než někomu opravdu vyznáme lásku, měli bychom si to rozmyslet – určitě ne ještě předtím, než se poznáme osobně, ale to už je jiný příběh. Důležité je vystihnout správný moment, nemělo by to být ani moc brzy, ale současně ani nějak pozdě. Na co se zeptat, než začneme s osudovým vyznáním? 

zamyšlená dívka

  • Je v tom jen sex? Pokud ano, možná vás časem začne trochu nudit, zvláště pokud nemáte nic dalšího společného. Možná jste tedy spíš kamarádi s výhodami, přes to všechno, co jste zažili.

  • Sdílíte svůj osud, máte společná tajemství? Dobře fungující vztahy se poznají i podle toho, že ti dva spolu mají hodně společného. Svěřování se a upřímnost k tomu určitě zákonitě patří. 

  • Očekávání aneb máte je moc vysoko? V tom případě raději zpomalte, protože nikdo není dokonalý a některé vztahy se rozpadnou právě kvůli tomu, že jsme všichni jen a jen lidé. 

  • Žárlení také hraje svou roli. Můžeme diskutovat o tom, zda má nebo nemá smysl, ale je pravda, že vzájemná důvěra je ještě výš. A když někoho milujeme, tak mu zkrátka věříme.

Dokážete si představit, že spolu opravdu žijete – pod jednou střechou, a tedy vlastně se vším všudy? Odpověď na podobnou otázku vám jasně napoví, jestli je vaše „miluji tě“ jen neurčitý pocit, o němž možná sami v hloubi duše pochybujete nebo jasně definovaná záležitost. Nemusíte hned myslet na to, že spolu budete do smrti, stačí spíš bližší budoucnost a pak se uvidí, co vlastně bude dál. 

Seznámit se není tak těžké, ale co spolu vydržet?

V moderní době, kdy je doslova na každém kroku nějaká online seznamka, není taková potíž v seznámení snad ani u největších introvertů. Ale kam až se konkrétní vztahy dostanou, záleží vždy jen na těch dvou, jejich ochotě ke kompromisům a dalším detailům, co zprvu považujeme spíš za nepodstatné, protože nás drží pohromadě hlavně láska. Ale co budete dělat za půl roku nebo za rok, až první zamilovanost pomine a uvidíte také určité chyby a nedostatky? Každý je má, okolí s nimi někdy opravdu štve a je třeba se s nimi nějak vyrovnat – protože je zkrátka ze života neodstraníte.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
5 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz