Vztahy
Ilustrace

Zamilování během letních měsíců…ale jak pokračovat dál?

Poznali jste se na dovolené, na koncertě, někde venku mezi lidmi nebo klidně na online seznamce. A bylo to v červnu, červenci nebo srpnu, v dobách, kdy pracovní napětí na chvíli utichá a užíváme si všichni zasloužené chvilky volna. Jenže teď přijde návrat do normálního života, se všemi povinnostmi a nutnostmi, které z toho plynou.

Co s tím? Pokud jste od sebe moc daleko a ten druhý nevidí v letní lásce nic jiného než nevinný flirt, vše musí skončit. Ale když to problém nebude a vnímáte vztah oba stejně, rozhodně není důvod do ničeho takového vůbec nejít. Kdo nic nezkusí, nic nevyhraje, že?

Popovídejte si o vzdálenostech, rozdělují vás?

Zásadní často je, jak daleko od sebe jste. Pokud pochází jeden z Vysočiny a druhý z Brna, je to vlastně v pořádku, vídat se můžete často. V případě Aše a Břeclavi už bude situace poněkud odlišná, a ještě větší komplikace nastanou při vážném vztahu, který by měl být udržován na dálku – doslova přes několik evropských zemí. A když žijete na různých kontinentech? Tady už je všechno hodně těžké, už jen kvůli časovým pásmům. Jeden vstává a druhý už má večerní odpočinek, dlouhé telefonáty asi v takovém prostředí jen tak nevyjdou. Láska však nezná hranice a vše překoná, takže zvládnout takový vztah s grácií rozhodně není nemožné. Jen bude zapotřebí víc snahy!

koleje

Pozor si musíte dát také na žárlivost, protože ta je nejen ubíjející, ale také naznačuje na určitou nedůvěru k protějšku. Léto skončilo, zamilování z dovolené však stále trvá. Žárlivé scény v něm ale nesmí mít prostor, neboť by mohly toho druhého hodně otrávit. Raději se něčím zaměstnejte. Nemáme zrovna na mysli nějaký flirt podle hesla o tom, že co oči nevidí, to srdce nebolí. Cílem také není dělat v práci zbytečně dlouhé přesčasy, které vám budou jen nervovat a vysilovat. Nebojte se třeba nových koníčků nebo ručních prací doma, naučte se lépe vařit, projděte se do přírody. Zkrátka na partnera pořád nemyslete, vždyť i on to nejspíš dělá stejně, že? A pokud ne, tak s podobnou praxí brzy začne, jinak by nemohl dlouhodobě existovat.

Komunikace je hodně důležité, klidně si jen telefonujte

telefonát u kafe

Pokud není zbytí a nemůžete se příštích čtrnáct dní vidět osobně, bude nutné najít jiné cesty, jak být v kontaktu – nabízí se třeba online řešení formou videohovorů nebo alespoň telefonátů. Komunikace, a to nejen ve vztahu, je totiž klíčová. Základ rodinného štěstí spočívá právě v duševním sladění obou partnerů, k němuž je nezbytné mít všechny důležité věci vyjasněné. Důležitá je také určitá kreativita. Co tím přesně máme na mysli?

  • Fádní dotazy, ve stylu, jak se máme, co děláme a podobně, bude jistě lepší něčím okořenit.

  • Smajlíky rozhodně neodepisujeme předem, ale také je ještě doplníme nějakou myšlenkou.

  • Výřečnost je třeba. Protějšek se pak nemá od čeho odrazit a nejspíš odepíše podobně stroze.

Především je důležité, abyste žili svým vlastním životem – máte přeci ten svůj, že? Neberte všechno až tolik vážně, letní lásku jste si měli hlavně užít. Když vyjde a bude začátkem dlouhodobého vztahu, jen dobře. Pokud ne, nic velkého se neděje, oklepete se a půjdete dál, i když to zpočátku možná bude docela těžké.

Léto je pro seznamování naprosto perfektním obdobím

letní láska

A kdy jindy, než právě v červenci a srpnu? Během letních měsíců panuje rozvernější nálada, lidé chodí na koupaliště, sedí na letních zahrádkách restaurací, kvete kulturní život a vůbec se existuje tak nějak příjemněji než v jiných fázích roku. V létě také přirozeně začíná nejvíc vztahů, ale některé z nich vydrží třeba jen hodně krátce. Nesmíte kvůli tomu smutnit, pokud potkáte u moře cizince, je možné, že láska vyšumí stejně tak rychle, jako začala. Některým však přeci jen podobný vztah vyjde, doslova jako sázka v loterii. Výhodou je schopnost velké tolerance a také dostatek financí, za které budete jezdit vlakem, létat nebo tankovat palivo do auta. Vztahy na dálku totiž, mimo jiné, vyžadují určitou investici do cestování…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz