Tipy pro muže
Ilustrace

Mužské triky na (ne)dokonalý vztah

Vztah muže s ženou může být občas velmi složitý. Muži mohou mít velmi často pocit, jako by spokojený vztah bez problémů snad ani neexistoval. Kdyby ano, tak by ženy nepokládaly zapeklité otázky, kdy správná odpověď vlastně ani není. Také by muže nelákaly do pastí, které vypadají zdánlivě nevinně. Naštěstí, chytří a romantičtí muži ještě nevymřeli, a proto vám přinášíme několik triků na spokojený vztah. Jen nás, prosím, berte s nadhledem.

Když žena mluví, mluví a znovu mluví

Ženy jsou komunikativní stvoření, to nám nikdo nevyvrátí. I díky tomu jsou často přebornice ve flirtování. Problém je v tom, že muži mají rádi i chvilku klidu, zatímco ženy by si velmi rády povídaly, ideálně ve chvílích, kdy na to nemáte čas, chuť ani náladu. Pokud máte strach, že vám pod náporem informací exploduje hlava, prostě přestaňte poslouchat. Vytěsněte vše nepodstatné. Poté, co její monolog skončí, bude chtít vaši reakci. A jak reagovat, když jste neposlouchal? Zeptejte se jí na podrobnosti. Bude mít pocit, že jí opravdu nasloucháte a zajímáte se. K utužování partnerských vztahů je třeba projevovat snahu i z vaší strany.

Udržujte oční kontakt

pohled do očí

Během toho, co vaše žena povídá, s velkou pravděpodobností neposloucháte. To už víme. To ale neznamená, že si můžete dělat cokoliv. Během jejího monologu v ní udržujte pocit toho, že s ní aktivně komunikujete. Přikyvujte, povytahujte udiveně obočí, souhlaste a podobně. Jen pozor na to, s čím budete souhlasit. Jen, abyste nebyl překvapený.

Přítomnost po sexu

Zatímco vy byste si po sexu nejradši lehnul na bok a spal, vaše žena chce cítit vaši přítomnost a zájem. Po sexu od ní nikdy hned neodcházejte, ale alespoň pár minut s ní poležte v posteli, tulte se, povídejte si a hlaďte ji. Uvidíte, jak vás po této době ráda nechá vyspat se a ještě se k vám přidá.

Past jménem oblékání

výběr oblečení

Na světě není žena, která by se před zrcadlem svého muže nezeptala na to, zda jí to sluší. Když řekneme, že ano, obviní vás, že si jí nevšímáte. Když řeknete, že nesluší, no, ani si to nechtějte představit. Zkuste na to jít zlatou střední cestou, kdy jí její vzhled pochválíte a navrhnete malou úpravu. Například jiné hodinky apod.

Chvalte ji

Každou ženu potěší pochvala. Proto chvalte, chvalte a ještě jednou chvalte. Chvalte to, jak vypadá i to, co dělá. Nezáleží na tom, zda udělala něco ze svých povinností, pochvalte i to. Jinak bude dost možné, že přestane chválit ona vás. A vy víte, jak je příjemné poslouchat ódy na svou osobu.

Projevte zájem o její problémy

muž naslouchá

Když vám žena začne vyprávět o nějakém problému, který má a jehož je součástí, nemusíte ji ignorovat, ale ani jí nabízet odpověď s řešením.  Úplně bohatě postačí, když o její potíže budete projevovat zájem. Když jí dáte najevo, že ji posloucháte. A nezáleží na tom, zda jde o drobnost nebo opravdový problém.

Mírné žárlení jí bude imponovat

Když nebudete žárlit vůbec, bude mít pocit, že vám na ní nezáleží. Bude mít dojem, že může cokoliv a vy si toho ani nevšimnete. Na druhou stranu, když budete žárlit až moc, bude nadávat na to, jak ji dusíte, že nic nemůže apod. Tohle téma je plné protikladů. Pokud chcete dosáhnout perfektní rovnováhy, zjistěte si, s kým se stýká, aby to vypadalo, že vám na ní záleží dost na to, aby si myslela, že trochu žárlíte. A zároveň vám na ní záleží tolik, že z toho neděláte problémy.

Pozor na její menstruaci

bolesti břicha

Co si budeme nalhávat, každá žena má menstruaci. U některé si toho za týden ani nevšimneme, jediným důkazem je absence sexu. Pro jiné ženy je však menstruace hotovou noční můrou. Mají bolestivé křeče, náladu jako na houpačce. V tuto chvíli se snažte být její oporou. Přineste jí sladkosti, podívejte se na romantický film a za žádných okolností si z ní nedělejte srandu. Věřte, ona vám to vrátí.

Žena a její bolístky

Když muže něco bolí, neřeší to. Nechce k doktorovi, protože je to přeci zbytečné. Do doby, než mu jeho žena volá sanitku, protože neodhadnul situaci. Naopak ženy stále něco píchá, bolí, řeže a kdoví co ještě. Jenže na rozdíl od mužů, ženy i v těchto bolestech pracují, starají se o domácnost a ještě o vás. Je fajn, když oceníte, co pro vás dělá. Vztahy jsou o vyjadřování vzájemné podpory. A kdybyste jednou vytřel podlahu vy, určitě tím nic nezkazíte.

Ke štěstí jí stačí málo

Myslíte si, že jsou ženy náročné? Obecně vzato to není ani taková pravda. Ano, ženy možná trvají na věcech, které vám možná přijdou zbytečné. Na druhou stranu, když vy hledáte auto půl roku, aby vám vyhovovalo dle všech možných kritérií, která jste si sestavil, může tohle připadat zbytečné ženě. Běžná žena neřeší, v jakém autě se veze. Co ale řešit bude, je barva. Nechte ji, aby ji vybrala ona sama, a uvidíte, jakou radost jí tím uděláte.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz