Tipy a návody
Ilustrace

Na dovolené poznáte protějšek nejlépe aneb jak prověřit povahu

Je ve vašem partnerském vztahu něco v nepořádku? Dokonce se cítíte být skoro na hraně před rozchodem? Pak by se ještě slušelo dát všemu poslední šanci, zvláště pokud jste spolu už opravdu dlouhou dobu.

Určitě jste přemýšleli o delší dovolené, kterou byste strávili společně, důležité věci si pěkně vyříkali a zjistili, jak zacelit trhliny a obnovit, co se pokazilo. A vlastně, proč ne? Vždyť člověka si prověříte v různých situacích – a několikadenní společná dovolená je bezesporu jednou z nich. 

Vyrazte po vlastech českých nebo klidně k moři

Ilustrace 1
Ani tak nezáleží na tom, kam vlastně pojedete – jako s kým! Bude to takový malý test, jak spolu dokážete vyjít, když přijdou určité problémy (nevyhnou se asi žádné dovolené, vzpomeňme si na excelentní výkon dvou československých hereckých legend ve Svatební cestě do Jiljí). Dokážete vůbec spolupracovat nebo se hádáte i o maličkostech? Tady najdete první indicii, jestli spolu zůstat nebo raději – v zájmu obou – vztah spíš ukončit, protože vám bohužel nic nedává…
Nezapomeňte, že ve víně a vášni se nachází pravda, pokud vzplanete hněvem, začnete útočit na slabší místa a zároveň tím postupně odhalit i ta svoje. A bohužel i dost ublížit vztahu. Dovolená také přinese nové okolnosti, začnete se chovat trochu jinak a často také odhodíte masku, kterou nosíte v běžném životě. Zažijete různé podněty, které by v běžném každodenním životě rozhodně jen tak nepřišly a budete na ně muset nějak reagovat. 

Ještě spolu nebydlíte? Pak zkuste zatěžkávací test

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Pokud nesdílíte společnou domácnost, tedy ještě váš vztah nedospěl do takové fáze, že byste se již sestěhovali, může být právě týden v Itálii nebo podobná krátkodobá dovolená zajímavým podnětem k zamyšlení. A seznáte také, jestli to oba myslíte se vztahem stejně vážně – nebo máte spíš nasazeny ony pomyslné růžové brýle. Stačí se rozhlížet a bedlivě pozorovat, dělat si úsudek a zjistit, jak se teď opravdu věci mají! Seznamovacím večerem přece všechno teprve začíná, ne? A ne všichni spolu také dokonale ladí, ale třeba také zjistíte, že jste dvě naprosto nesourodé povahy, kdo ví! Ostatně, co vzít určitě v potaz, než přijde první dovolená? Na co se nejlépe zaměřit, aby vše proběhlo dle očekávání?

  • Délka pobytu je velmi důležitá. Dva dny jsou málo, dva týdny zase moc. Kompromis? Týden.
  • Flirt a všudypřítomný alkohol. Pozor na to, abyste se nechovali tak, jak jste vlastně nechtěli. 
  • Starosti nechte stranou, nezapomínejte naopak na romantiku. Proč si nedopřát oddech?

Jindy si naopak právě na dovolené všimnete, že rozchod bude asi brzy následovat. Měli byste si totiž maximálně užívat vzájemné blízkosti – a ne vypadat jako dvojice, která si vyrazila na takový nucený výlet. Když se ale společně nezasmějete, je něco špatně. Lhostejnost je prvním krokem do prázdna a zkázy, stejně jako chybějící intimita. Bez komunikace se bohužel nedá dělat vůbec nic, stále se budou kupit nedorozumění. A víc a víc…

A těšíte se vůbec? Pokud ne, nastává problém

Ilustrace 2
Začátky vztahu jsou spojené s jistou euforií, tomu se nevyhne žádný z nás – byť by byl jinak vlastně seberacionálnější. Ale pokud se na sebe už netěšíte a rozhodně neplatí, že byste se společně strávených dnů tak nějak nemohli dočkat, zřejmě se ze vztahu vytratilo vše, co by v něm být mělo. Zřejmě si ani neodpočinete, takže stojí podobná dovolená vůbec za to? Možná si prostě nejste souzeni, nebyli byste první ani poslední – vztahy začínají a končí, nezávisle na tom, co jste si snad naplánovali před lety. Je třeba se oklepat a jít dál, vyrazit na dovolenou o samotě s tím, že třeba potkáte někoho zajímavého. A když ne, je tu třeba rande naslepo, tak proč o něm nepopřemýšlet?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz