Informace
Ilustrace

Problémy se sexualitou u žen aneb na co vlastně jsme? Jsem lesbička nebo bisexuální?

Od malička kolem sebe vidíme, že se ideální vztah skládá z muže a ženy. Jde o takzvaný heterosexuální pár, který nikoho nijak nepobouří. Co ale dělat ve chvíli, kdy začneš uvažovat nad tím, že se ti vlastně líbí víc holky než kluci? A co dělat, když se nám líbí dokonce obojí?

Na koho vlastně jsem?

Mnoho dívek si uvědomí, že nejsou heterosexuální ve chvíli, kdy si projdou jedním či více heterosexuálními vztahy s chlapci. Tyto vztahy jim nikdy nevychází, protože je kluci nevzruší tolik, jako holky, které jsou kolem nich. S holkami si také o hodně víc rozumí. Odpověď na otázku, kdy budeme na sto procent vědět, které pohlaví nás přitahuje, neexistuje. Každý uvnitř sebe časem vycítí, co je mu příjemnější. Zda je to vztah s klukem či holkou.

 

Mám ráda holky

 

Každý z nás se musí najít

Největších obav dívky i chlapci ohledně své sexuální orientace dosahují ve chvíli, kdy jsou na střední škole. Holku láká víc seznámení se s jinou holkou, u kluků je tomu naopak. Homosexuální osoby raději tráví více času se stejným pohlavím. Není nic zvláštního na tom, že se snažíme přijít na to, kdo vlastně jsme. V pubertě jsme ze sebe zmatení a mnoho věcí nevidíme, nebo je naopak vidíme až moc.

 

 

(Ne)škatulkovat, prosím

Ačkoliv tohle orientační bloudění může trvat pěkně dlouho, časem nastane ten moment, kdy chceme dát jasně najevo, kdo vlastně jsme. Víme, že nejsme čistě heterosexuální, ale čím tedy jsme? S jakým pohlavím chceme trávit zbytek svého života? V současnosti se používá tolik orientací, že není možné, aby každý z nás znal význam všech. Proto se tyto osoby občas nerady označují těmito nově používanými tvary a raději řeknou, že jsou bisexuální či homosexuální. Nebo snad víte, kdo je pansexuál, asexuál či transsexuál? A teď tím nemyslíme transvestitu.

 

lesbičky

 

Kromě těch, kteří škatulkování nemají rádi, jsou tu stále i ti, kteří by za nějakou pomyslnou nálepku byli rádi. Občas totiž není snadné zjistit, na co vlastně jsme. Máš přítelkyni, ale stále se vzrušíš při pohledu na sexy chlapa? Jsi tedy lesba nebo ne? 

Přiznej se sobě i svému okolí

Pokud máš pochybnosti o své orientaci a myslíš si, že budeš šťastnější v jiném vztahu než v tom čistě heterosexuálním, je prvním krokem k uvědomění se, že jsi jinak orientovaná už i ten fakt, že to přiznáš sama sobě. Svět, internet i online seznamky jsou plné osob, které se za svoji orientaci stále ještě stydí. Na internetu najdete mnoho diskuzí o homosexuálech, jejichž rodiny jsou silně věřící. Nebo o dětech, které se bojí přiznat svoji orientaci rodičům, protože rodiče homosexuály opovrhují. Ještě stále se na světě takoví lidé najdou, bohužel.

Tak jako tak, někdy bude muset přijít čas na to, kdy svoji odlišnou orientaci přiznáš svým rodičům. Pokud tě mají opravdu rádi, přijmou to, kým jsi a budou to respektovat. Možná budou zprvu zaraženi, nebo taky řeknou, že tu už dávno tušili. Rozhodně ale neměj strach.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz