Tipy a návody
Ilustrace

Nepříjemnosti ve vztazích aneb naučte se je trochu přehlížet

Jistě, ne vždycky jsou naše partnerství ideální a někdy je ten druhý doslova nesnesitelný. Snad právě to je osudový test, kdy máme poznat, jaké věci ignorovat a nechávat na druhé koleji a jaké naopak aktivně řešit, protože se nás velmi dotýkají. A nejde jistě jen o vaši domácnost, právě na pracovišti nebo kdekoliv jinde se setkáváme s lidmi, které bychom si raději ze života úplně odstřihli, ale z nějakého důvodu to prostě a jednoduše nejde.

Jak si je držet od těla, když se nám chtějí doslova dostat pod kůži?

Stejná kancelář, ale také stejní přátelé…

Sdílíte známé i prostor v kanceláři a jednoduše nevíte, jak dál – může jít o šéfa, spolupracovníka nebo i blízkého kamaráda, ze kterého se postupem doby vyklubal někdo, kdo vám zřejmě závidí snad i nos mezi očima. Jakých rad se držet, aby byl problém co nejmenší? Některé lidi prostě nelze účinně ignorovat tím, že jim neodpovíte na pozdrav. Ale obecně vzato, někdy se jim dá efektivně vyhnout. Co tedy dělat?

Ilustrace 1

  • Oční kontakt je vlastně zcela nežádoucí. Přivírání očí, ale hlavně vyhnutí se přímému pohledu, to by mělo být vaším cílem, když je zrovna na radaru někdo, koho zrovna dvakrát nemusíte.
  • Trochu zrychlit krok je také hodně efektivní. Jste prostě zaneprázdnění, nemáte čas, nelze si dovolit zpomalit, protože práce nepočká a řešíte několik věcí najednou. Zaručeně odradíte!
  • Vidíte ho už zdálky? Zaujměte pozici, přejděte na druhý chodník nebo změňte směr chůze.

Prostě vám s tím druhým není moc dobře, dá se říci, že se na vás doslova až přilepil – přitom nejde o snahu upoutat a domluvit si nějaké rande, ale spíš ztráta času, který byste mohli věnovat snad úplně kamkoliv jinam. Vídáme se totiž i na internetu a rozhodně nemyslíme jen online seznamky. Jak se chovat na síti?

Nebude lepší dělat, že žádné účty nemáte?

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Sociální média už vás unavují a nechcete v tom koloběhu dál pokračovat. Oznamte to všude v okolí, aby se zpráva donesla i ke člověku, co kolem vás dnes a denně otravuje vzduch. Kdo nemá problém s tím, že ze sociálních sítí zmizí jako mávnutím kouzelného proutku, určitě má velkou výhodu a je na polovině cesty k úspěchu. Nenechte se sledovat, nesdílejte nic v online prostoru, vypněte a relaxujte. Najděte si jinou zábavu, vždyť sociální sítě nemusíte pronásledovat každý večer…

Naučte se odpovídat maximálně stručně a nezabíhejte do podrobností. Dlouhé konverzace jsou právě tím, v čem vás chtějí tito lidé doslova „utopit“. Nemusíte se jich účastnit, není se potřeba bát, vlastně se nic nestane – spíš toho v práci stihnete zase o něco více a budete se cítit stále na vrcholu sil. Žádné odčerpávání energie do prostoru!

Stačí jen malý úsměv a vše je jinak…

Ilustrace 2

Naučte se usmívat – ale jen trochu – žádný úsměv od ucha k uchu. Jen malý úsměv, se kterým oponenta v diskuzi určitě lépe odzbrojíte a bude se vám mnohem lépe jednat. Mimochodem, pokud komunikujete online, nesnažte se odpovídat hned, protože může obratem přijít záplava dalších dotazů a podnětů, které ve finále nikam nepovedou a spíše vás jen „přehltí“. Pozdní odpověď není vůbec nic špatného a nemusíte kvůli ní mít nějaké výčitky svědomí. Dělá to tak spoustu lidí.

S tím souvisí ještě jedna věc, když omezíte přímou komunikaci mezi čtyřma očima, tedy nebudete se vídat neustále, vyděláte (tedy – jedním dechem je třeba dodat – aniž byste nějak narušili pracovní proces a nemuselo docházet k nějakým stížnostem vůči nadřízeným). Můžete i zdvořile odmítnout pozvánku na party, jste unavení a nikam se vám nechce, nemáte energii. Každý to přeci musí pochopit. Nemusíte se přeci navštěvovat s lidmi, které nemáte zrovna dvakrát rádi, že? Tak se nadechněte zhluboka a vstupte do dalšího pracovního dne, tentokrát s pár dobrými radami po boku…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz