Tipy pro ženy
Ilustrace

Chceš rande? Zde je ultimátní návod na to, jak nebýt sama!

Být sám je v dnešní době poměrně běžné, mnoho mladých si na tom dokonce zakládá. Nejsou ničím vázáni, nic je nedrží, nic nepotřebují a jsou maximálně svobodní. Ale co si budeme namlouvat, tohle prostě není pro každého.

Ve dvou se to lépe táhne a toužit po vztahu je přeci jen přirozené. Co dělat, pokud se ti ale štěstí v lásce vyhýbá? Jak si sehnat rande? Jak najít toho pravého, kluka, se kterým si sedneš, kterého budeš milovat a on tebe? Tady najdeš návod jak na to, abys našla svou spřízněnou duši.

Vyhledávej příležitosti

Většinou tkví problém zkrátka v tom, že dívka dostatečně nevyráží ven, do společnosti. Že prakticky nemá příležitost toho pravého poznat, pohybuje se jen v úzce omezené skupině lidí kde žádný zázrak zkrátka na zem nespadne. Vyraž ven, změň svojí klasickou skupinu, poznávej nové lidi. Pokud jsi introvertka, neznamená to, že proto, abys někoho našla musíš obrazit každou party ve městě. Zkus hledat tam, kde je ti příjemně a jsi si jistá – jsi-li knihomolka pak na knižním veletrhu, někoho s podobnými zájmy můžeš nalézt na fandomových akcích a Conech, a nebo třeba v klubu deskových her.

Chcete se seznamovat online? Nejlepší seznamky

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdete osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.

Buď sebevědomá

„Vždyť by mě stejně nikdo nechtěl,“ je snad to nejhorší, co si vůbec můžeš říct. I když se tak třeba necítíš, zkus se sama přesvědčit o své jedinečnosti – každá žena je jedinečná a v něčem krásná. Třeba nemáš postavu topmodelky ale jistě je něco, proč i ty budeš milována. Každý si někoho najde a tak jako neexistuje ta jediná pravá láska, tak ani neexistuje „forever alone prokletí“. Muži obecně spíše hledají sebevědomé ženy. Zkus jim ukázat, že si sama sebe vážíš. A ostatní už půjde samo. Ale zase to nepřežeň, netvař se, že jsi mistryní světa. Sebevědomí by mělo být zdravé, spojené i s určitou skromností. Dost pomáhá, když si na sebe vezmeš něco hezkého, něco, v čem se budeš cítit dobře.

Neber prvního, co jde okolo

Nejdi s kýmkoliv, nespokoj se s každým. Ve vztahu bys měla být jen s tím, koho opravdu miluješ, ne prostě s prvním, který se naskytne. Některé dívky dělají tu chybu, že začnou chodit s prvním klukem, který o ně projeví zájem – z čistého šoku z toho, že někoho přitahují. Ale vztah potřebuje něco víc a tohle zpravidla nemá dlouhého trvání.

Netruchli nad bývalými vztahy

Do nového vztahu bys měla jít tehdy, když už jsi s rozpadem toho minulého smířená. Nemá smysl plakat nad rozlitým mlékem a zoufat si, že Jeho už znovu nepotkáš.

Usmívej se

Každá žena s úsměvem je krásná, to platí bez výjimky. Usmívej se, buď milá na okolí. Muži to ocení.

Nebuď single, najdi si vztah

Pozor na nereálná očekávání

Říká se, že ženy u výběru partnera postupují podle jakéhosi předem daného seznamu požadavkůčím více jich muž splňuje, tím větší má šanci. Pokud ale tvůj seznam obsahuje vilu u moře, vlastní mercedes, postavu sportovce roku, vedení většího sirotčince a želvu jako domácího mazlíčka, nemůžeš se divit, že ti to stále nevychází. Požadavky by měly být reálné, nepřemrštěné. Neznamená to, že máš randit s každým. Ale zkrátka neignoruj ty, co v pár bodech seznamu odbočují.

Buď sama sebou

Na nic si nehraj, nepřetvařuj se. Na prvním rande je nervozita normální, očekává se, že oba budou trochu nejistí, svázaní. Nesnaž se za každou cenu být suverénní a dělat ze sebe něco, co nejsi. Ono se na to stejně časem přijde.

Neřiď se ideály

Ať už dobré nebo špatné příklady, tvůj život je jen tvůj, zapomeň na to, jak fungoval vztah tvých rodičů a budu si vlastní, promítej si vlastní představy, neboj se toho, co bylo u někoho jiného.

Pokud ani několikátý pokus nic nezměnil, jsi stále sama a všechny vztahy se maximálně po pár měsících rozpadnou, možná také není špatný nápad vyhledat odbornou pomoc. Psycholog ti může poradit, co děláš špatně a nasměrovat tě kam dál.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 2

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz