Informace
Ilustrace

Osudové zklamání: potká nás bohužel nejen ve vztazích

Jak se nezbláznit z fatálního neúspěchu a dodat si odvahy, abychom mohli zkusit žít dál, zase a znovu, někde jinde a postupem času třeba i s někým jiným? Jde o přirozenou součást života, bohužel, musíme se z něj často poučit, aby se neopakoval. Čeho si všímat, když se zklamání blíží mílovými kroky a jak se na něj připravit?

Pokud jde o vztahy, je zklamání často i nečekané, hledání lásky se opět odkládá a přestáváte věřit, že na vás někdo opravdu ještě někde čeká…

Očekávání řešte raději hned na úvod

Žádné kompromisy, pokud jde o něco, co je skutečně mimořádně důležité a přes co, jak se lidově říká, vůbec nejede vlak! Jedině tak se uchráníte od dalších potíží, vybrat dobře si totiž musíte hned na začátku a pravdou je, že pokud vám někdo nesedí na prvním či druhém rande, zřejmě se jiskru zažehnout jen tak nepovede. Seznam nemusí (a vlastně by ani neměl být) moc dlouhý, nejen proto, že dokonalí lidé rozhodně neexistují. Zamyslete se, co je pro vás klíčové a naprosto důležité, bez čeho se ve vztahu neobejdete a – jděte si tvrdě za svým, jinak to vlastně nikdy v životě opravdu nepůjde!

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

A pokud chcete lovit a uspět, musíte být především sami sebou. Nejen na internetu, protože v prostředí online seznamek je celkem snadné být odvážnými. Zapůsobit musíte především tváří v tvář, tak to zkrátka chodí. Pokud budete pracovat na svém zlepšení a začnete sbírat zkušenosti, je tu dobrá šance, že si toho potenciální protějšek brzy všimne.

Názory jiných lidí aneb proč je neposlouchat

Ilustrace 1

Co si myslí ti druzí? A zajímá vás to vůbec nebo si náhled na věc někoho dalšího jen vyposlechnete, pousmějete se a jdete dál? Možná s vámi nesouhlasí, jindy vám zase něco potvrdí. Ovšem, řídit se názorem druhých na sto procent je známkou určité slabosti a když si toho všimne nějaký schopný manipulátor, máte před sebou bohužel poněkud nepříjemné období. Mějte na zřeteli vlastní chyby, ale nenechte se zviklat někým, kdo ve vás chce jen vyvolat nejistotu, aby na tom pak něco získal!

Ve kterých případech bude lepší se nad vztahem pořádně zamyslet, aby nedošlo už brzy k hodně nepříjemnému zklamání? Samozřejmě, takových bude možná celá řada, pojďme si ale zmínit některé z nich, neboť i náznaky a indicie dají najevo, že tento vztah není vůbec tím pravým, co byste chtěli každý den žít…

  • Jednoduše máte pocit, že vám ani nechce udělat radost. Kytka k výročí už tu dávno nebyla!
  • Negativní podhoubí vztahu. Atmosféra, která se může přenést i na vás – buďte radši pozitivní.
  • Vždycky jste horší partner. Prostě a jednoduše, neustálé obviňování a výčitky směrem k vám.

Partner neumí ocenit snahu, nehodlá vás za nic pochválit, šíří kolem sebe negaci a nepříjemnou energii se vším všudy. Bohužel, tudy cesta určitě nevede, takový vážný vztah je snad předem odsouzen k zániku. Hodláte v něm vůbec ještě setrvávat? Je to spíš smršť výčitek než cokoliv, co by bylo možné označit za lásku, že? Tímto směrem byste se asi neměli vydávat, už kvůli zdraví.

Seznámení může začít i online, nebojte se!

Ilustrace 2

Zkuste změnu, protentokrát internetovou seznamku, na které budete mít možná pocit určité loterie, ale na druhou stranu – třeba vás dá dohromady s někým, u koho byste rozhodně nečekali, že ho někdy v životě potkáte. A dost možná, že byste se ani bez internetu nesetkali tváří v tvář, nejspíše vůbec nikdy! Tato možnost hodně napomůže v začátcích také introvertům, jimž není zrovna na prvním rande do řeči. Pokud se k nim řadíte, nebojte se a udělejte první krok přes internet, opadne zbytečný ostych a tato možnost bude mít i další plus. Vzájemně se už trochu poznáte, nemusíte improvizovat, ale třeba navážete na rozhovor vedený po síti…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz