Zajímavosti
Ilustrace

Čeho se muži bojí na prvním rande

První rande je pro spoustu z nás stejně tak příjemnou záležitostí, jakou je návštěva zubaře nebo pracovní pohovor. A není divu. Jdete ven s někým, o kom nic nevíte. Neznáte jeho reakce, ale ani to, zda si budete mít o čem povídat. Myslíte si, že jde o problém, který trápí pouze ženy? Jste na omylu. Strach z prvního rande sužuje i muže. Čeho se muži na prvním rande bojí?

První rande je poměrně rozpačitou událostí. Jdete ven s někým, koho pořádně neznáte. Nevíte, jaký bude. Proto není divu, když z něj máte strach. Víte však, čeho se bojí právě muži?

Něco, za co jej zkritizujete

Kritiky a odmítnutí se děsíme všichni. Muži mají strach, aby na rande neudělali něco, za co je zkritizujete. Něco, díky čemuž je odmítnete. Někdy stačí hloupé slovo k tomu, aby druhý změnil názor. Zkuste být méně tvrdá a ukažte mu, že nemusí mít strach.

 

 

Trapné ticho nebo ještě trapnější mluvení o ničem?

Trapného ticha se bojíme všichni. Ať jsme mladší nebo straší. Muži nebo ženy, ticho uprostřed konverzace děsí všechny. Muži se bojí zejména toho, že nadhodí téma, na které nebudete pořádně reagovat. Nechtějí, abyste si myslela, že jsou nudní. Co kdybyste zkusila převzít iniciativu vy? Nadhazujte témata, reagujte na ta jeho.

Nechce ukázat, po čem touží

Každé z nás je jasné, že muž, který nás pozve na rande, nechce být jen kamarád. Muži si však to, že tuhle skutečnost známe, neuvědomují. Proto se na rande velmi často chovají spořádaně, klidně a nepochválí vám ani to, jak vypadáte, protože nechtějí, abyste si myslela, že jsou moc rychlí. Velkou roli v tom hraje strach z odmítnutí. Ukažte mu, že nemusí mít strach projevit svoji touhu. Přitahuje i on vás? Ukažte mu, jak moc se vám líbí.

Být sám sebou se (ne)nosí

Mnoho mužů má strach být na rande se ženou sám sebou. Má strach, že pro vás jeho zaměstnání není dostatečně vysoko na sociálním žebříčku hodnot. Má strach z toho, že se vám nebude líbit jeho oblíbený sport. Nebo že se vám nebude líbit jako celek. My ženy si pokládáme stejné otázky, proto je pro nás jednoduší muže pochopit. Ukažte mu, že se nemusí bát projevit se takový, jaký opravdu je. Pokud vám teď něco zatají, bude to tajit i ve vážném vztahu? To těžko. Tak proč nebýt upřímný hned od začátku?

Je na mě až moc dobrá

Když muž vidí opravdu krásnou a sebevědomou ženu, jeho vlastní sebevědomí klesá prudce dolů. Jen málo mužů se cítí dostatečně rovni k atraktivní ženě. Proto se nedivte, když na rande s vámi bude sedět, koukat a bude na první pohled nervózní. Na rande se namalujte a učesejte tak, abyste vypadala přirozeně. Tím, že budete vypadat jako Barbie, muže s velkou pravděpodobností vystrašíte. Když uvidí, že jste hezká jen tak, od přírody, s velkou pravděpodobností bude víc v klidu. Ani vy byste určitě nechtěla, aby za vámi přišel namachrovaný frajer, co by flirtoval na počkání – s poměrně lacinými triky. A u kterého by bylo na první pohled jasné, že v koupelně tráví více času než vy. Ukažte mu, že on je z vás dvou opravdový chlap.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz