Tipy a návody
Ilustrace

Pořád na druhém místě: Jak ven z toho únavného kolotoče?

Vždycky potkáte někoho, kdo je už zadaný, má rodinu, a přesto se bezhlavě zamilujete. Nemůžete jinak, i když víte, že to zřejmě nedopadne dobře. Proč nejde najít člověka, co by byl nezadaný a měl oči jen a jen pro vás?

Toužíte po fungujícím vztahu, ale vždycky se něco zvrtne – jedničkou pro toho druhého nebudete nejspíš nikdy. A románům z červené knihovny jste už určitě odrostla, tak proč si dělat plané naděje, které jsou přinejmenším hodně nepravděpodobné?

Začátek hledejte v rodině, nebyli jste odstrkovaní?

Ilustrace 1

Možná může za celou věcí stát jen nezájem ze strany rodičů, protože nedostatek mateřské lásky se v pozdějším věku vždycky nějak projeví. Necítili jste se jako důležití vzhledem ke své pozici uvnitř rodiny. Zůstávali jste o samotě, zatímco rodina někam odešla – rodiče se věnovali mnohem častěji spíše sourozencům a vy jste byli na vedlejší koleji. Přesně tohle jsou důvody, které nás ženou na online seznamku, kde pořád potkáváme zadané a ženaté. Možná vás rodiče zrovna neplánovali, a právě proto se muži do vašeho života dostávají na základě vašeho negativního naprogramování už z rodiny – podvědomí je totiž silné, dokonce ještě silnější, než bychom si mohli myslet. Nic na světě opravdu není o náhodě…

Nevážíte si sebe sama? Pak ani sebelepší profilová fotka nic nezmůže, bohužel! Příliš malá porce sebeúcty se projeví i na výběru partnera, kterého pak považujete za životního. Chcete být delší dobu „jen“ v pozici milenky, tedy na stříbrném stupínku? Spoustu atletů o tom sní, ale vy byste měla chtít zlato, nic jiného totiž do prosperujících vztahů nepatří, že?

Vztah kvůli dárkům? I to se dnes stává…

Ilustrace 2

Možná se v roli milenky cítíte dobře, protože si vás partner poměrně dost hýčká – drahé dárky nevyjímaje, luxusní restaurace a hotely samozřejmě také. Ale chcete tohle dlouhodobě, je to vaše nejvyšší meta, kterou od života očekáváte? Jistě ne a dříve či později se vám začne podobný luxus už spíš zajídat, než aby potěšil tak jako poprvé. Každá milenka chce časem něco víc a jistě nebudete žádnou výjimkou. Nakonec, růžové brýle se časem sundají a snad pak nebudete spíš litovat.

Zcela běžné jsou i v dnešní společnosti milostné trojúhelníky, na francouzském dvoře před nástupem Napoleona vznikaly prý dokonce i osmiúhelníky – i když ve šlechtických kruzích je situace trochu jiná než v naší době občanů a občanek. Bohužel, v této trojici trpí nějakým způsobem všichni, ať už sama milenka nebo podváděný partner – a výčitky svědomí dovedou dostihnout i toho, kdo sám udržuje dva paralelní vztahy. Nejde tedy rozhodně o nic jednoduchého!

Být dvojkou má i svoje výhody, jaké to jsou?

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Žádný závazek, to je jasné číslo jedna, pokud jste milenkou – a nikdo od vás neočekává starost o děti. Mimochodem, jako jediná (nejspíše, pokud se už nevěra neprovalila) také víte, na čem vlastně jste. Nemusíte se bát dne, kdy se dozvíte vše o dlouho skrývané nepříjemné skutečnosti. Zajímavější možná budou i postelové hrátky, nemáte vedle sebe manžela po dvaceti letech, který je už vlastně spíš trochu okoukaným inventářem (při vší úctě, samozřejmě). Jaké další výhody má takováto forma vztahu?

  • Bez chrápání a nočního buzení. Nemusíte uklízet ani špinavé spodky, protože jste doma vládcem takřka neomezeným – vídáte se o víkendech nebo volných chvilkách, ne neustále!
  • Kratší známost pomůže k nalezení sebe sama. A možná povede jako cesta k té dlouhodobější.
  • Možná máte druhé místo v pořadí, ale přesto vám partner splní úplně každé přání, nebo ne?

A možná, byť to zní na první pohled trochu neuvěřitelně, můžete pomoci, aby se oficiální vztah vašeho partnera trochu vylepšil. Takže se můžete stát takovou utajenou dobrou vílou, ale lepší je na podobný průběh nesázet. Naopak, partnerský trojúhelník přináší v dlouhodobém horizontu víc starostí než radostí, a to pochopitelně pro všechny zúčastněné strany.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz