Tipy a návody
Ilustrace

Jaká by měla být naše fotka na profilu seznamek?

Nedá se nic dělat, seznamování je hlavně o sympatiích. Je proto zcela zákonité, že pokud vám nebyl sudičkami dán do vínku atraktivní vzhled, budete to mít prostě o něco těžší. Není ale důvod vzdávat se předem, co když uděláte špičkovou fotografii, na kterou se každý rád podívá?

Pak by určitě neměla chybět ani u seznamovacího inzerátu, výrazně tím podpoříte celkovou úspěšnost. A nezapomeňte, když si budete hrát na záhadné a nepřiložíte fotku pro změnu žádnou, nečekejte moc odpovědí. Tedy, pokud vůbec nějaké!

Perfektní inzerát rozhodně nestačí, musíte totiž umět zaujmout i vizuálně

Řada lidí si vybírá očima, respektive jinak řečeno – potřebují být zaujati fotkou. Teprve poté, co efektně vybraná fotografie osloví, se čte nějaký inzerát, naopak to obvykle vůbec nefunguje. Dokonce, řada lidí si ve vyhledávání filtruje pouze inzeráty s fotografiemi, takže se zbytečně ochuzujete o zajímavý kontakt. Jde tu hlavně o vzájemné sympatie, každé zboží má svého kupce. Nemusíte se bát, že nevypadáte jako idol dívčích snů nebo topmodelka. Nakonec, takoví na seznamku vůbec nechodí a soudný člověk to musí pochopit. Chcete přece poznat někoho, kdo už ví, co chce, že?

Neznamená to ovšem, že musíte mít fotku za každou cenu. Špatná fotka rovná se mínus, bez fotky budete spíše na neutrálním hodnocení. Posuďte sami, jak vypadá vaše profilová fotka. Nechte ji zhodnotit sourozence nebo někoho z dobrých přátel a podívejte se na svůj profil trochu více kritickýma očima. Fotografie musí zaujmout na první pohled, pokud bude kvalitní, máte velkou výhodu před ostatními.

Na fotce vám musí být vidět zřetelně do obličeje, to je prostě základ všeho. Pokuste se také o nanejvýš originální snímek. Třeba ukažte, co rádi děláte. Fotka z pláže nebo v kvetoucí přírodě vzbudí určitě pozitivní dojem, důležitá je asistence denního světla. Nemusíte také nutně fotit s bleskem, dělejte také rozdíly mezi „měkkým“ a „tvrdým“ světlem, které dělá agresivnější stíny. Možná nebude od věci požádat o pomoc známého, zvláště pokud je třeba profesionální fotograf. A v neposlední řadě, naprosto amatérské a také mírně rozmazané foto z přítmí bytu, kde se ani neusmíváte, je přesně za nula bodů. Fotka je důležitá, tak si s ní trochu vyhrajte…

Aktuální fotka je hodně důležitá, nedávejte si na profil deset let starou

Když si dáte na profil na seznamce fotku z období, kdy jste vážili o dvacet kilo méně nebo vypadali výrazně mladší, je to vlastně takový podvod – a nečekejte pak kladné reakce na prvním rande. Možná dokonce ztratíte důvěru hned zpočátku, jakmile se prořeknete nebo dojde na posílání dalších snímků skrze vzkazy nebo emaily. Buďte přirození a na profil si dejte co nejaktuálnější fotografii, jejíž stáří se počítá maximálně na měsíce. Vylepšovat první dojem se nevyplácí, protějšek se bude cítit podveden a nebude chtít v kontaktu dál pokračovat.

Fotkou byste měli říci něco o sobě, ať už ji nahráváte na seznamku nebo „jen“ na sociální síť. Křečovitým pohledem ničemu nepomůžete, tvařte se co nejvíce uvolněně, nejde o pasovou fotografii, kde musíte mít ideálně uniformní vzhled. Stoprocentně symetrickou tvář nemá nikdo, takže se třeba trošku natočte. Pozor na výstřih nebo obecně přílišné odhalení vnad. Jistě nechcete, aby se vám pánové zásadně nedívali do očí, což by byla zcela přirozená reakce na majestátní hrudník, z něhož je na fotce ještě povážlivý kus vidět…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz