Tipy a návody
Ilustrace

Posedlost bývalými partnery může být někdy opravdu kritická

Buď je už nechcete nikdy v životě potkat – nebo byste nejraději udělali naprosto cokoliv, abyste jim byli trochu blíž a pokusili se vztah obnovit. Jsou dva druhy bývalých partnerů, ne všechny vážné vztahy jsou pevně uzavřené a ukončené, takže nás někdy mohou posednout pochybnosti.

Rozešli jsme se opravdu tak, abychom už nikdy nemohli být spolu? Pozor na stalking, psychopata můžete potkat víceméně kdekoliv. Kdo uteče, ten vyhraje, a to nejen na stříbrném plátně.

Připomenou se textovkou, jindy o sobě nedají dlouho vědět

Ilustrace 1

Deset let jste se neviděli a nechybíte si? Pak najednou přiletí SMS, která se tváří, jako by vůbec nebyla určena vám a šlo spíš o omyl. Přitom je to spíš takový odvážný plán, jenž může mít úspěch – tedy, pokud na zprávu odpovíte. Rozžehnete tím plamen, začnete konverzaci, která může skončit klidně i opakováním prvního rande. Bývalý partner se bude snažit ukázat, že může mít cokoliv, nehledá sponzora ani se nechystá začít nějaký vážný vztah, prostě si jen užívá života plnými doušky. Jistě, je to jen taková póza a realita může být na hony vzdálená, ale spoustu lidí se na takový obraz nachytá a přinejmenším se bude chtít dozvědět něco bližšího…

První nebo druhá textovka se chytí a už nebude cesty zpět, dali jste se do řeči a možná budete mít za chvilku tu čest s něčím na způsob citového vydírání. Bývalý partner totiž může mít, byť neoprávněně, pocit, že váš vztah vůbec neskončil. A měli byste v něm tedy pokračovat, přenést se přes ten mráček, co jste nedávno zažili – a který byl pro vás rozchod, pro něj spíš ostřejší hádka.

Dramatizace je jejich cílem, chtějí novou šanci

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Nejraději by začali úplně znovu – a možná jsou i duševně nemocní. Mohou se obviňovat a naoko kát ze svých dřívějších hříchů, ale častěji budou házet vinu spíš na vás. Jeho láska je spíš už platonická, ale možná o to nebezpečnější – váš ex-partner by měl vědět, že jste teď už zadaní nebo že už vůbec nemáte zájem. Odmítá si to ale připustit. Jak poznáte, že je někdo přímo posedlý? Třeba si to nechcete připustit, ale můžete někoho takového mít v okolí, bez ohledu na fakt, zda jde o bývalého partnera nebo nikoliv…

  • Na sociální síti něco napíšete nebo sdílíte a lajknutí vás nemine. Klidně už za pár minut!
  • Je tam, kam se vydáte i vy. I kdyby šlo o pecivála tělem i duší – asi vás prostě chce vidět?
  • Kontakt udržuje i s vašimi blízkými. Vydá se s nimi na koncert, pivo, nákup a podobně.
  • „Omylem“ se ozve skrze SMS, zavolá a předstírá překvapení – přitom jde o promyšlený plán.

Pokud patříte mezi lidi, které doslova posedl jejich ex-partner jako nějaký démon, jde o signál, že byste asi měli vyrazit do společnosti a naprosto odstřihnout minulost – stejně ji nezměníte a nemá cenu ji nějak řešit, i kdyby třeba váš bývalý partner chtěl. Musíte skončit s uvažováním o tom, co dříve bylo a věnovat se něčemu, co je nové. Jiný recept na to, aby minulost přebolela, stejně neexistuje. Co třeba nějaká seznamka zdarma? Nemusíte nic investovat, jen trochu času a třeba se na vás už brzy usměje štěstí.

V každém případě, pozor na stalking!

Ilustrace 2

Někdy je obtěžování bývalého partnera až tolik nepříjemné, že se ocitá až na hraně zákona. Takzvaný stalking je dnes docela běžným jevem, i proto, že sociální sítě a internet umožňují kontakt i jinými cestami, než jen telefonicky nebo vartováním u domovních dveří. Je třeba se bránit dřív, než situace dojde opravdu daleko! Podobné věci nejde přehlížet, pokud vás někdo vysloveně pronásleduje dnem i nocí, musíte kontaktovat bezpečnostní složky. Stalking nejde brát na lehkou váhu, v západním světě jde o věc, o které už policie nediskutuje…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz