Vztahy
Ilustrace

Problémy ve vztahu pod drobnohledem: Čím si komplikujeme situaci?

Aby si dva lidé opravdu rozuměli, je třeba někdy vyvinout opravdu velké úsilí. Některé problémy jsou přirozené, za jiné si ve vztazích můžeme vlastně sami – a můžeme jim učinit přítrž, protože pokud se nijak nezměníme, chystáme se vlastně každým dnem k rozchodu. Má váš vztah budoucnost a je možné, že spolu vydržíte delší dobu?

Nebo se nemůžete vystát už na začátku a zdá se, že problémy budou spíše jen gradovat?

Správný vztah aneb co přesně očekáváte…

Chcete mít láskyplný monogamní vztah, kdy spolu bydlíte v jedné domácnosti nebo naopak něco, co bude velmi otevřené a volné, plné svobody a bez velkých očekávání? Obě varianty jsou určitě dnes dostupné, stačí jen potkat správný protějšek, kterému bude vyhovovat něco hodně podobného jako vám. Pokud se budete snažit vytvořit soulad s člověkem, co je založený úplně jinak, zřejmě se dočkáte jen zklamání. Vyjasněte si proto základní věci hned na začátku a potom nebudete zbytečně zklamaní. Nikdo není robot a nebude fungovat tak, jak si přejete – a je třeba najít odpovídající řešení pro oba.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Až příliš se užíráte, až moc přemýšlíte nad vším, co by mohlo a nemuselo nastat – unikají vám tedy podstatné detaily a nejspíš jdete také špatným směrem, protože nevnímáte ani jakékoliv varovné signály. Proč všechno nejde vyladit rychleji? Jednoduše proto, že jste jen lidé. Užijte si dneška, protože minulé chvíle se už nikdy nevrátí – zaměřte se na to, co je pro vás důležité a postupně a velmi pomalu zjistěte, zda je zrovna tohle člověk pro budoucnost. Nebo bude třeba přijít na seznamku zdarma, která ukáže další cesty?

Přílišná porce snahy je vlastně dost na škodu

Ilustrace 1

Začátky jsou bezmála krásné, všechno jde tak, jak jste si naplánovali. A co když se po pár měsících chováte doma trochu jinak a nadto se ještě přestanete oba snažit? Na startu je vždycky velké nadšení, ale pozor – nic se nemá přehánět, přepálit zbytečně úvod znamená nedoběhnout do cíle, řečeno sportovní terminologií.

Pro některé lidi zase bude jednodušší vztah prostě opustit a nesnažit se ani cokoliv napravit nebo změnit. Přitom by stačilo jen trochu probrat situaci a doma bude hned čistší vzduch, a to i tehdy, kdybyste se měli přímo pohádat. Pokud budete stále myslet jen na to špatné, nálady se zcela automaticky přenesou i do vztahu. To pak znamená problém, zvláště pokud neprocházíte zrovna nejrůžovějším obdobím.

Problém je vztah uspěchat na všech frontách

Ilustrace 2

Bouřky a potíže se asi nevyhnou žádnému mezilidskému vztahu, tím méně pak těm partnerským. Ale jak předcházet komplikacím? Především není třeba na něco spěchat, takříkajíc „tlačit na pilu“, což by pak partner v začátcích vztahu poměrně těžce nesl. Problémy nastanou, když chcete seznámit svůj nový objev s přáteli a zbytkem rodiny – a to poněkud rychleji, než by si nový člověk ve vašem životě vůbec přál. Nebylo by lepší se raději zprvu více poznat než dělat tento krok, který má ukázat, že jste se ve vztahu přesunuli na další úroveň? Nebude lepší sepsat všechny problémy, co vás trápí, někam na papír?

  • Dejte papír do ruky partnerovi, ať si vše v klidu přečte. Možná to bude lepší než se hádat?
  • Pokud nejste zrovna „speaker“, určitě bude lepší tato metoda, se kterou nemůžete nic ztratit.
  • Upřímnost je ve vztahu opravdu nadevše, tak před tím nezavírejte oči a vyjádřete své pocity.

Nebo ještě žádného partnera nemáte a rádi byste šli na nějaké první rande, třeba jen proto, abyste se tolik nenudili? Třeba z toho něco bude! Dejte šanci online prostoru, protože právě zde můžete najít pravou lásku – jako třetina lidí, co se v ČR seznamuje. Ano, čtete správně, každý třetí poznal partnera či partnerku právě na online seznamkách. Tak proč jim také nedat trochu prostoru, že?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz