Vztahy
Ilustrace

Proč bychom neměli se vztahem končit kvůli chvilkovému vzplanutí

Znáte to, připadáte si jako staří lidé, co jsou spolu už třicet let a nemají si vzájemně co dát. A pak se objeví ve vašem životě někdo, s kým si užijete perfektní večer se sladkou tečkou.

Máte trochu výčitky svědomí, ale zároveň se ptáte, jestli má smysl ve stávajícím vztahu ještě vůbec pokračovat. Ale ruku na srdce, stálo by vám to za konec? Když už v dobrém i ve zlém trávíte celé roky a jste vlastně sehraný pár, je vhodné začínat něco nového?

Když už máte dobrý protiklad, není důvod jej opouštět

Někdy jde o hledání na celý život a jindy najdete třeba už na druhý pokus, život je prostě nevyzpytatelný. Kdybyste životní lásku opustili kvůli jednomu krátkému vzplanutí, mohli byste si to pak celý život vyčítat. Lepší by bylo aplikaci týkající se seznamky pro zadané vymazat z telefonu a v případě problémů jenom zatloukat, jak doporučoval celý život jeden slavný tuzemský sexuolog. Nepotřebujete přeci bortit most, který už má pevné základy, kvůli jedné noci plné touhy, kvůli níž navíc nemáte ze sebe ten úplně nejlepší pocit. A kvůli mlhavému prožitku není důvod otáčet život kormidlem úplně na druhou stranu, když jsme se stávajícím kurzem vlastně poměrně spokojeni.

zamilovaný pár

A čeho si vlastně všímáme na tom druhém? Existuje řada důvodů, kvůli kterým jsme se stávajícím partnerem. Důvodů je rozhodně dost, vždyť přece sto lidí znamená sto chutí, ale existuje pár bodů, na které se zaměřuje většina lidí a bez nichž by zkrátka ta prvotní jiskra – ať už na internetové seznamce nebo někde na diskotéce či jiné kulturní akci – snad ani nepřeskočila. O které přesně jde v případě žen?

  • Krása. Ať už si každý říká, co chce, pro drtivou většinu mužů je až na prvním místě. Ale naštěstí jsou měřítka velmi různorodá, takže na vzhledu partnerky každý najde něco jiného.

  • Inteligence. Taková žena může být velkou oporou a dodá vašemu životu novou energii. Pomůže vám také najít skryté rezervy, budete pak mnohem úspěšnější. Žádná nuda nehrozí.

  • Starostlivá povaha. Povolání možná zdravotní sestra. Každopádně, ideální žena pro založení rodiny, protože děti rozhodně nebudou strádat a vychování je v žádném případě nemine.

  • Energická a vášnivá žena. Tak přesně tady je uragán, který potřebujete, když nejste zrovna při zdi a neradi trávíte večery ležením u televize. Musíte ale umět s takovou dívkou držet krok.

V každém případě, když je taková partnerka s vámi dobře sladěná, proč byste kvůli jednomu večeru u flirt seznamky a úspěšnému lovu měli něco končit? Zvlášť, pokud budete mistrně kličkovat minovým polem a svou avantýru neprozradíte. Byla by přece škoda končit automaticky něco, co může mít ještě dlouhou budoucnost před sebou, že?

A podle čeho si v dnešní době vybírají ženy…?

muž

Tady jsou preference trochu jiné – a přesto možná na první pohled stejné. Ženská volba je ovlivněna lehce jinými faktory, muž by měl být také ochránce a když umí naslouchat, rozhodně má spoustu pomocných bodů k dobru. Takže, jaké vlastnosti zaujmou, pokud se na celou věc podíváme trošku vědecky?

  • Empatický. Ať už jsou ženy, jaké chtějí, rozhodně je potěší zájem. A když je partner dobře zná, dovede jim naslouchat a vcítit se do jejich problémů. O to větší životní oporou pak může být.

  • Galantní vystupování. Pomoci do kabátu nebo nabídnout rámě, to je přece velké plus. A jistě, takového muže budou ostatní dívky a ženy velice závidět, není důvod se jej proto vzdávat.

  • Umí rozesmát. Smích je vstupenkou do ženské duše, to přeci vědí i náctiletí chlapci, že? Pokud má proto ctitel tuhle vlastnost k dobru, téměř jistě zaboduje. A vlastně, proč ne?

  • Zodpovědný. Samozřejmě, takových je přece jako šafránu. Jde o ctnost, která není vůbec k zahození, protože právě takový muž se hodí i k roli otce od rodiny. Co si potom přát víc?

Určitě je důležitá i vyřešená minulost a pro večery bez nudného mlčení by se hodilo i pár zajímavých koníčků a schopnost dobře komunikovat s okolím. Klíčové je také mít z něj pocit bezpečí, tomu neodolá přece žádná dívka či žena. Ne vždy se ale takový protějšek najde na flirt seznamce a není důvod žít ve snech – užili jste si a tím to také končí, nebudujete nějaký nový vztah.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz