Tipy pro ženy
Ilustrace

Proč už nezavolá?

Proč už nezavolá? Vždyť včera říkal, že se ozve. Nestalo se mu něco? Nezapomněl na mě? Nebo to snad myslel jinak? Ztratil o mě zájem? Má jinou? Snad každá žena důvěrně zná celý tenhle vír otázek, který se jí honí hlavou pokaždé, když se On neozývá.

Nezáleží na tom, jestli jde o domluvu na první rande nebo o delší vztah. Pro ženu je kolotoč pochyb a domněnek zkrátka přirozeností. Ale proč se těmito domněnkami trápit a zabývat, když se prakticky vždy ukáže, že se nic závažného neděje? Jistě, rada „prostě to neřešte“ je sice hezká, ale prakticky neproveditelná. Která z nás si dokáže racionálně spočítat, jak velká je pravděpodobnost že „prostě zapomněl“ a „zavolá za chvíli“, když emoce víří a trpká pachuť zklamání je čím dál silnější? Snad nikdo. Ale tyhle pochybnosti mohou být pro vztah opravdu destruující a bylo by tedy dobré se jich co nejvíce vyvarovat. A k tomu by mohl sloužit i následujících několik bodů, které ukazují, co muž doopravdy dělá když „nevolá“.

Má na práci něco zajímavějšího

Zní to krutě, ale je to tak. Mužské a ženské uvažování se zkrátka diametrálně liší a je to fakt, se kterým se musí počítat v každém vztahu. Zatímco pro ženu je On automaticky na prvním místě, myslí na něj dnem i nocí a hlavou jí víří představy a očekávání (typicky má žena po druhém rande detailně naplánovanou celou společnou budoucnost, vilou u moře počínaje a šesti děti konče), muž myslí jinak. Ona, jakkoliv ji miluje a je pro něj ta pravá a jediná, zkrátka nezabírá v jeho mysli tolik prostoru. Jsou tam i jiné věci. A tak se stane, že muž zkrátka zapomene, nebo spíše mu přijde něco zajímavější nebo důležitější. Teď je s kamarády na pivu. Přece nebude volat. Hraje hru, tak snad telefonát počká. A tak dále a tak podobně. Smiřte se s tím, ženy, že pro své muže nebudete objektem mysli číslo jedna, ale jedním z mnohých.

Chcete se seznamovat online? Nejlepší seznamky

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdete osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.

Zapomněl zavolat

Což souvisí s předešlým „bodem“. Někdy se prostě stane, že má moc věcí na práci. Nestíhá, potřebuje něco dodělat a zapomene. Ne, není to tak, že by pro něj jeho milá nebyla důležitá, nebo že by ji přehlížel. Prostě jen zapomene. Nemá smysl se kvůli tomu trápit, protože je to pro muže přirozené. Na rozdíl od své drahé polovičky na toho druhého nemyslí 24/7.

Nenapadlo ho, že by měl volat

Nejčastější chybou v komunikaci, která stojí za rozkladem vztahu je naznačování. Ženy rády naznačují. Málokdy řeknou něco přímo, málokdy si jasně řeknou, co chtějí. Zkrátka naznačují. A muži to nechápu. Muži obecně mají většinou přímočařejší uvažování než ženy a jemné naznačování prostě nepochopí. A ženy se zlobí, mají dojem, že jim ti jejich nerozumí, že pro ně nejsou důležité, protože kdyby „mě měl rád, tak to přece pozná“. Ne, nepozná. Když žena něco chce, musí si o to říct přímo, jinak nemá šanci. A to platí i o volání. Nemá smysl naznačovat, že by bylo fajn, kdyby občas zavolal, musí se to říct, přímo a na rovinu. On se neurazí, nedotkne se ho to, nebude to považovat za otravné. Udělá to rád. Jen musí vědět, co má udělat.

„Vždyť jsme si volali včera“

Zkrátka má dojem, že nemá smysl volat si tak často. Nejde o to, že by s ní nechtěl být, že by ho to otravovalo nebo zdržovalo. Žádné takové skryté důvody tam nejsou. Prostě jen nechápe, proč by měl volat, když se s ní viděl nedávno. Třeba i že slíbil že zavolá, ale rozmyslel si to, přijde mu to zbytečné. V tom případě je asi dobré domluvit se přímo, klidně i na pravidelném čase, kdy si ti dva budou volat.

Nedorozumění

No a poslední z možností – zkrátka nedorozumění. Zavolat neplánoval a nechtěl, ani to nenaznačoval, jen si to žena nějak domyslela. A nebo to i slíbil, ale rozmyslel si to. Je to možné, zvláště na začátku. Ne všechny vztahy zkrátka vyjdou napoprvé. Je nutné se s tím smířit. A pokud se dlouho neozývá, napsat mu (Nebojte se napsat, nebojte se, že budete „otravovat“ a „dolejzat“. Pokud o vás zájem má, odepíše.). Když nedá vědět ani pak, je nutné počítat s tím, že o vztah zájem nemá. Vždycky se může ukázat, že šlo o nějaký omyl, ale pro klid duše je nutné smířit se s tím, že nic nebude. A dál už se netrápit.

Zkrátka a dobře, nemá smysl se trápit a nechat hlavou vířit domněnky a pochybnosti. Velmi pravděpodobně nejde o nic vážného. A je dobré se přes to dokázat přenést. Pokud by ženě ale jednání jejího milého vadilo a chtěla by si volat častěji, stačí mu to prostě říct. Hlavně nic nenaznačovat, normálně říct, to je nejjistější a nejlepší cesta ke spokojenému vztahu.

Koho potkáte na seznamce?
Amálka Hledám spřízněnou duši
Amálka  Hledám spřízněnou duši
Napiš mi
Viktor Hledám vážný vztah
Viktor Hledám vážný vztah
Napiš mi
Tereza Hledám přítele
Tereza Hledám přítele
Napiš mi
Rudolf Hledám lásku na celý život
Rudolf Hledám lásku na celý život
Napiš mi
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz