Tipy a návody
Ilustrace

Rande naslepo slibuje nevšední a zajímavý zážitek

Zkusili jste při seznamování už všechno a nevíte, kde děláte chybu? Možná právě v tom, že existuje ještě jedna varianta, kde dáte šanci spíše náhodě a uvidíte, jakou moc dokáže mít nad vaším životem.

A když nebude očekávání naplněno, zkuste podobnou věc třeba příště, je to doslova jako aktivní rybolov, někdy se udice nahodí naprázdno, jindy zase chytíte takovou rybku, jakou jste vždycky chtěli. Při rande naslepo můžete potkat celou řadu lidí, podobně jako když jdete po ulici. Ať už vás dal dohromady internet nebo kamarádi, sejít se na veřejném místě s trochou vzrušení v sobě není nic špatného, ne?

 

 

Nečekejte velké věci, nechte se mile překvapit

Na rande naslepo se obvykle neobjeví hned napoprvé (pokud kdy vůbec) princ na bílém koni nebo snad poslední Miss Universe. Pokud snad budete mít přehnané nároky, přijde velké zklamání, připravte se na vše – i na otevřený protějšek, který se třeba neumí tak docela chovat podle základních společenských pravidel, lidé jsou přece dost různí, ne? Možná to může být prostě jen někdo, koho kamarádi lámou do podobné schůzky už měsíce a chtějí si jen vyzkoušet, že rande na blind za nic nestojí a potvrdit si tak svou původní teorii. Informace, které jste dostali od svých přátel, také nemusí zrovna sedět – třeba vás jen chtějí za každou cenu popostrčit k seznámení, i když si rádi dáváte trochu načas.

Takže na co si ještě dát pozor?

  • Očekávání nemají cenu. Netěšte se jako děti z Babičky na zámek, může to dopadnout i opačně a budete zklamaní. Příjemně překvapený původní pesimista, to je lepší scénář.
  • Tréma? Tu pusťte z hlavy, tohle není důležité divadelní představení a nemusíte přeci uspět hned na první pokus. Nelámejte zbytečně nic přes koleno, chce to pozitivní myšlení, nadhled.
  • Přirozené chování. Musíte zůstat sami sebou za všech okolností, i kdyby se vám nelíbilo chování druhého. Škrobenost nebo hraní rolí pozná, nepodceňujte sílu společenské etikety.

Je to pořád jen takový neformální rozhovor, nejde o pracovní příležitost, na které vám už dlouhé měsíce záleží a vlastně ani dohromady nevíte, na co se připravit. Může to být hezký flirt a milenecký vztah, stejně tak tu vyklíčí i něco hodně vážného. Rande naslepo má totiž své výjimečné kouzlo, protože připomíná partičku karet – dostanete do ruky několik a hrajte s nimi, jak nejlépe umíte. Když se nezadaří, o nic jste nepřišli, kromě pár korun za kavárnu a čas, který jste směnili za další životní zkušenost. Zrovna velká oběť to tedy není, co říkáte?

Chovejte se spíše trochu opatrně

Až moc otevřená témata sem nepatří, neříkejte svůj názor na politiku nebo se nesnažte zaujmout spíše hodně osobními věcmi. Tyhle věci si nechte na dobu, kdy už budete se vztahem v určité fázi, nevyplatí se moc tlačit na pilu, protože byste mohli protějšek, ať už je jakýkoliv, znechutit nebo aspoň pořádně vylekat. Spíše si zjišťujte informace o koníčcích, protože se vám mohou příště hodit – tedy pokud nějaké příště bude, ale to ještě v této fázi nechte osudu a nezapomeňte na lidové pořekadlo o tom, že pro jedno kvítí slunce nesvítí.

Zkuste spíše naslouchat a nevypínat při tom, zajímejte se o protějšek a nabyté zkušenosti zužitkujte na dalších schůzkách. Až přijde čas, tak se rozlučte, a i kdyby vše neproběhlo podle původních představ, určitě se hodí poděkovat za těch pár chvil, co jste spolu strávili. Nenechejte si své emoce vždy pro sebe, pokud jsou pozitivní, měli byste si ověřit, zda ten druhý bude chtít také v budoucnu nějaké další pokračování. Ušetříte si aspoň třídenní pochodování kolem telefonu, kde čekáte na příchozí hovor od konkrétního čísla.

Rande naslepo není od klasiky moc odlišné

Pro introverty je to možná letitý strašák, ale vlastně – proč se nezúčastnit? Budete o zkušenost bohatší a třeba získáte „jen“ fajn kamaráda, ale i to se počítá. Ten někdo vás pak může seznámit s dalšími lidmi a přesně tak přeci dnes získají nové vztahy. Není to jen práce online seznamek a různých dalších serverů zaměřených na mezilidské kontakty.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
3 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz