Zajímavosti
Ilustrace

Randění jako velký byznys

Lidé každý rok utratí na svatého Valentýna miliardy dolarů. Zatímco páry si kupují květiny, bonbóny, medvídky a chodí na romantické večeře...

 

... miliony dalších stále hledají svůj vysněný protějšek, s kterým by se mohli podělit o svůj čas. Kam chodí single lidé, když chtějí někoho poznat? V současné době máte mnoho možností. S nástupem chytrých mobilních telefonů se můžete seznámit například prostřednictvím seznamovací aplikace.

Online seznamky zažívají svůj boom

graf

Ve věku sociálních médií jsou seznamovací aplikace místem, na kterém se scházejí single lidé, aby našli někoho zajímavého. V módě nejsou jen seznamovací aplikace, ale i webové stránky zaměřené na online seznamování a randění. Seznamovací weby a aplikace jsou mimořádně výdělečné a jejich provozovatelé si přijdou na stovky miliony dolarů. Odhaduje se, že v roce 2031 se seznámí více než polovina párů přes online seznamky.

Čtyři nejsilnější hráči mezi online seznamkami

I když je seznam seznamovacích aplikací dost dlouhý, ukázalo se, že většina z nich je ovládána čtyřmi společnostmi: Sparks Networks SE, Badoo, The Meet Group a Match. Narazili bychom ale i na další nezávislé společnosti, které jsou podobně úspěšné.

Match Group

Match Group patří mezi největší online seznamovací společnosti. Vlastní některé věhlasné aplikace, jako je Tinder, Match.com, Plenty of Fish a OkCupid. Tato společnost má v současné době tržby přes 18 miliard USD.

Jednou z největších a nejznámějších aplikací společnosti Match Group je Tinder. Tato aplikace je průkopníkem v seznamování a soustředí se zejména na mileniály. Tinder svým uživatelům umožňuje, aby se přihlašovali přes Facebook. Jako první představil funkci „přejetím prstem“. Díky této funkci mohou uživatelé přejetím doprava vyjádřit své sympatie nebo přejetím doleva přejít na další profil. Tinder ale postupně ztrácí část svých uživatelů a nárůst nových uživatelů začal pomalu klesat.

Společnost Match Group stojí za vývojem webu match.com. I když v průběhu let ztrácí web na popularitě, stále zůstává oblíbeným a důvěryhodným seznamovacím webem.

Meet Group

Skupina Meet je další společností, která vlastní řadu seznamovacích aplikací. Skupina Meet Group začala s webem myYearbook, který časem přejmenovala na MeetMe. V roce 2016 získala společnost aplikaci Social Media app Skout a přejmenovala se na The Meet Group. V současné době jsou její roční tržby více než 400 milionů dolarů.

Badoo

Badoo je další populární mobilní aplikace. Předpokládá se, že má kolem 400 milionů uživatelů.

Spark Networks

Společnost Spark Networks vznikla v roce 1997, kdy tvůrce MatchNet Joe Y. Shapira založil webové stránky JDate.com. Společnost se přejmenovala v roce 2005 a spravuje velké weby, například Christian Mingle. Po nárůstu bezplatných online služeb se Sparks spojil s Affinitas GmbH a stal se z něj Spark Networks SE.

eHarmony

Stále však existují nezávislé online seznamovací aplikace. eHarmony je jednou z nejznámějších online seznamovacích služeb. Web eHarmony spustil v roce 2000 klinický psycholog Dr. Neil Warren. Tento web přináší uživatelům test kompatibility a spojí je na základě výsledků s ostatními uživateli.

Zoosk

Zoosk je online seznamka, která poskytuje své služby ve více než 80 zemích celého světa. Kvůli častým stížnostem se musela zabývat na svém webu falešnými profily a podvodníky.

Grindr

Grindr se stal první seznamovací aplikací pro homosexuální muže. Aplikace byla spuštěna v roce 2009 a využívá geolokaci, aby se uživatelé mohli setkávat s lidmi z jejich blízkosti. V roce 2011 získala společnost Grindr cenu od společnosti iDate za „Nejlepší mobilní seznamovací aplikaci“. V tomto roce společnost Grindr uvedla do provozu aplikaci Blendr fungující na principu sociální sítě.

 

https://scoopempire.com/dating-is-big-business/
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz