Informace
Ilustrace

Rozdílné koníčky ve vztahu nemusí být vůbec na škodu

Je jistě v pořádku, že vás baví podobné věci, sledujete stejné seriály nebo máte rádi jídla, co si rádi společně připravujete. Dva stejní lidé ale na světě bezesporu nejsou, takže budou mezi vámi nějaké rozdíly. Možná se jeden z vás nechce dívat na fotbal a druhý naopak nesnese na televizní obrazovce nějakou romantickou komedii. Bylo by nakonec dost podivné, kdybyste se shodli ve všem a takový vztah by byl jedna obrovská nuda.

A že koníčkům svého partnera ani za mák nerozumíte? To přeci nevadí. Berte to, že se jim věnuje, jako určitou chvíli oddechu, příležitost k načerpání nových sil.

Nebaví vás modelářství? A proč by vlastně mělo?

Ilustrace 1

Pokud máte zdravé sebevědomí, nebudete se určitě vůbec podivovat nebo dokonce rozčilovat nad tím, že má jiné koníčky, ve kterých se bohužel nevyznáte nebo jim absolutně nerozumíte. Snad se po letech necháte nadšením strhnout a přidáte se, jindy zase budete mlčky tolerovat zálibu toho druhého. I kdyby sbíral hokejové kartičky nebo se věnoval modelářství, bylo by chybou cokoliv zakazovat nebo případně „jen“ zesměšňovat a brát na lehkou váhu. Nemusíte se nutně zapojit, ale nechte svého miláčka dělat věci, které ho baví – zvláště, pokud jsou naprosto neškodné. Vždyť i muži si potřebují občas hrát jako kluci a pro ženy tohle platí vlastně tak nějak podobně…

Obecně vzato, příliš velká porce oddanosti škodí, tím partnera jen doženete třeba dokonce až k internetovým flirt seznamkám a odcizení, protože si vás přestane vážit – musíte mu nechat prostor, aby si dělal „své věci“ a věnovat se naopak svým zálibám. Jinak to bude vypadat, alespoň na první pohled, jako byste ani sami žádné neměli a jen čekáte, co bude dělat ten druhý. Jen proto, abyste mohli dělat totéž, ve své místy až „slepé vášni“.

Nebojte se sportu aneb co vše se dá dělat

Vaření nebo sportovní aktivity, možností je zde celá řada – koníčky jsou od toho, aby se pěstovaly. Možná se můžete opatrně zapojit, pokud partner nebude proti, možná získáte novou zálibu a vyplníte svůj volný čas společně. Nezajímejte se ovšem o každou maličkost, jíž se partner věnuje, už jen proto, abyste nepůsobili spíše jako oddaný pejsek. Taková snaha by byla kontraproduktivní a lidově řečeno, svému milému či své milé byste dokonale „lezli na nervy“. Čemu se vlastně můžeme věnovat?

Ilustrace 2

  • Četba. Vzájemná diskuze nad tématem točícím se kolem historických románů je zajímavá, že?
  • Dobrovolnická činnost. Od pomoci hlídání dětí po nějakou dobročinnost, hlavně společně…
  • Sportování. Ať už lezení po skalách nebo cyklistika, spalovat kalorie ve dvou je veselejší.

Koníčky jsou tu od toho, abychom se nenudili a cítili, že nás něco obohacuje a zaměstnává, něco, co je smysluplné a zajímavé. Záleží i na porci volného času, kterou přidělí okolnosti, rodina nebo také zaměstnavatel a povinnosti obecně. Pokud žijete na venkově, budete mít blíže k zahrádce nebo chovu zvířat, ať už užitkových nebo těch, která patří na gauč – ve městě zase přijde vhod třeba posilovna nebo jiná zájmová aktivita a obecně platí, že možnosti jsou poněkud širší, záleží ale také na tom, zda půjde o Prahu, Brno či „jen „okresní centrum“.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Respektujte se navzájem, to je cesta ke štěstí

Pokud k sobě máte vzájemnou úctu, nebudete komentovat ani ty nejpodivnější koníčky vašeho partnera, to je zcela jasné. Partnerovo hobby vás může i intelektuálně stimulovat, a to nejen pokud jde například o křížovky. Měli byste ale mít jasno, kde jsou hranice – a nevěnovat se něčemu, co vás zkrátka vůbec nebaví a dobře tušíte, že ani do budoucna bavit nezačne. Nechat se ale strhnout lavinou nadšení může ve finále vést k utužení vzájemného pouta, což je pro domácnost jako celek velké plus. Partnerství je přece o nových věcech, objevování, a především pak souznění. Pokud se vám něco takového povede, můžete si přeci gratulovat, nebo snad ne?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz