Informace
Ilustrace

Vyznání lásky na jedničku aneb ty nejlepší možné emoce

Vztahy jsou různé a láska má svoje vývojové fáze, v tomto bodu se jistě shodneme naprosto všichni. Stejně jako skutečnost, že vztah se sestává z mnoha různých věcí, jako je například samotná erotická přitažlivost, ale také dobré kamarádství nebo soulad v intelektuální sféře. Že láska není pouhý chtíč, je jasné každému, kdo někdy prožil láskyplný partnerský vztah.

A ten, byť třeba dosáhl svého konce, nás měl něco naučit. Pokud naučil, určitě jsme jej prožili naplno – a právě tak to mělo celé být…

Pravdou zůstává, že vztahy bez lásky jsou o ničem

Ilustrace 1

Když spolu dva bydlí a žijí, a to i v intimní sféře, mohou mezi sebou mít značné emoce – ale nemusí současně jít o lásku. Třeba je ve hře spíše chtíč nebo sexuální energie? Pokud pak růžové brýle dostanou postupem času poněkud realističtější barevné tóny, je tu vztah, který buď přetrvá a vydrží, neb stojí na pevných základech nebo šlo jen o krátkodobé poblouznění, co už nemá šanci na další úspěch. Platí, že partnerský vztah, kde není láska, není plnohodnotným partnerským vztahem, ať už mu „interně“ říkáme vlastně úplně jakkoliv.

Ono vlastně, láska jako taková, je i o mnoha různých kompromisech. Nejsou na světě dva naprosto stejní lidé, identita je vždy velmi osobitá, každý je přeci jen trochu odlišný (a někdy možná skutečně až příliš). Pokud není láska postavená právě na kompromisech, zřejmě bude jeden z vás ve vztahu (tedy minimálně jeden, spíše oba) poněkud nešťastní. Už jen proto, že začnete cítit jisté omezení a budete se potom sami sebe ptát, zda by vám v single pozici nebylo přeci jen trochu lépe?

Uzraje jako víno, jen jí dejte trochu času

Ilustrace 2

Všechno spolu sdílíte, cítíte se příjemně, když si vyměňujete energie a informace. V každém případě pak platí, že ať už jste využili služeb online seznamky nebo se vydali například na koncert a potkali někoho zajímavého právě tam, láska musí zrát a zrát, podobně jako víno – nejde o jednoduchý a krátký proces, ale spíše složitý a zdlouhavý, byť to může znít zprvu jako klišé. A vám nezbývá než tohle respektovat, zkrátka proto, že jiná cesta ani není. Pokud nemáte dost respektu k této věci, určitě nebudete mít ani ve vztahu samotném, nebo snad ano?

Výhodou je, že kdo má lásku, ten se nikdy necítí sám a pocit sounáležitosti a současně bezpečí je zkrátka naprosto k nezaplacení. Nic nás neporazí a nemůže se nám přihodit nic zlého, partneři, kteří nás berou takové, jací jsme – to je přece výhoda, jíž si cení na partnerských vztazích snad úplně každý z nás.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Vzájemný respekt je důležitým pojítkem

Pokud si jeden druhého prostě nevážíte, nejspíš se rozejdete a dost možná i za poněkud bouřlivých okolností. Není to klasická italská domácnost, tam jde jen o povahový rys obou partnerů, co se k sobě dost možná i hodí, byť spolu jednají poněkud bouřlivěji a nedělají radost sousedům. V tomto směru jde spíš o úctu jeden ke druhému, která se nedá ničím koupit nebo nahradit jako třeba baterie do mobilního telefonu. Musíte ji mít prostě v sobě. Aneb…

  • Kritika za zády je nemístná. Zvláště, pokud partnera pomlouváte, kdykoliv se trochu vzdálí.
  • Pomluvy nebo dokonce i lži ze vzájemného soužití? To snad ani nelze myslet, jakkoliv vážně.
  • Rozdíly sbližují, nikdy nejsou dva lidé, co by byli naprosto stejnými – uvědomte si to také!

Nechejte se obohatit různorodostí a nedbejte na názory okolí, které vašemu vztahu nedávají moc šancí na úspěch. Možná je to jen závist, možná mohou mít také zrnko pravdy – ale na druhou stranu, tyhle věci si musíte zažít sami, abyste pochopili, jak to druzí vlastně myslí. Nezdržujte se proto s nějakým jízlivým hodnocením, které jste ani nijak nevyvolali a působí na první pohled jako závist, že máte vůbec nějaký vztah (aneb nekritizují nejčastěji spíš ti nezadaní?).

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz