Zajímavosti
Ilustrace

Zásnubní prsten je skutečným fenoménem, nosíte jej také?

Symbolů lásky je na světě hodně – od rozkvetlé růže po stříbrný přívěsek, klíče v zámcích poblíž mostů a jiných veřejných míst, polibek pod rozkvetlou třešní v době, když je jaro doslova a do písmene v plném rozpuku. Ale také zásnubní prsteny, jimiž dáváte najevo, že byste mohli už pomalu začít plánovat svatbu.

Většina párů si ale dává načas, poté, co se zasnoubili, vstoupili do manželství v průměru „až“ za další tři roky.

Hodnota prstýnku aneb jde tu o mnohé

Nikdo nečeká, že někdo s průměrným platem pořídí zásnubní prsten v hodnotě desítek tisíc korun, zvláště pokud je tu splátka hypotéky, péče o děti a další podobné výdaje, které mají jednoduše přednost. Ale na druhou stranu, něco z chirurgické oceli za pětistovku jen kvůli šetrnosti není právě dobrou vizitkou muže, jenž žádá o ruku svou vyvolenou, že?

Pro ženy je to jako sen – jejich partner před nimi poklekne a požádá je o ruku. Třeba před hosty v restauraci, ale klidně i na nějakém romantickém místě, poté, co připraví doma večeři, možnosti jsou zde neomezené a dává se přeci prostor fantazii. I kdyby šlo o manželství číslo dvě, pocity budou s největší pravděpodobností vždycky stejné. Opravdové nadšení z originální žádosti o ruku pak nebude brát konce. Financím se meze nekladou a když bude muž skutečně umět zaujmout, půjde o zážitek na celý život i pro ty, kteří budou náhodou svědky podobné žádosti, i když původně přihlížet asi vůbec neplánovali.

A jak říct svou žádost? Třeba na dovolené…

Ilustrace 1

Variant je určitě hodně, první rande bylo také dost neotřelé, takže muž je originalita sama? Potom čekejte třeba billboard nebo zprávu přímo z vysílání rádia, i když tady může být svědkem prakticky celá země. Požádat se ale dá i suverénně zazpívanou písní, to je přeci také veskrze jedinečná záležitost. Totéž platí o kině, romantické dovolené, zkuste ale situaci dobře promyslet a žádost vypointovat, aby byla nezapomenutelná. Plánujete přeci žádat úspěšně – a především pak už nehodláte nikdy v životě, alespoň to tak teď vidíte, žádost opakovat (třeba u nějaké jiné ženy). Co ještě brát na zřetel?

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.
  • Být zbytečně nervózní nemusíte. Třesou se vám kolena, ale už za pár minut bude po všem.
  • Diskrétnost pro introverty aneb nemá-li vaše přítelkyně ráda společnost, nežádejte veřejně.
  • Zkuste si ujasnit priority. Opravdu je vhodná žádost o ruku tady a teď nebo ještě počkáte?

Pěkné překvapení určitě ničemu neuškodí

Jak to vlastně naplánovat? V každém případě platí, že musí jít o hezké a milé překvapení, třeba ozdobené kyticí růží nebo nějakou sladkostí pro začátek. Současně ale nezapomínejte, že neplatí, že se nemusíte přestat snažit. Naopak, teprve teď vám začíná pomyslné druhé kolo, které už nebude tzv. zahřívací, ale půjde o manželství, jež je závazkem, zvláště pokud jsou ve společné domácnosti také děti.

A proč se vlastně poklekává?

Ilustrace 2

Muž před ženou poklekne, velí tak alespoň tradice. Proč se tak děje? Jednoduše z toho důvodu, že chce vyjádřit úctu a lásku. Manželství je totiž závazkem pro oba a rozvod je pak, zvláště po krátké době svazku, trochu zbytečný, že? Pokud to tak necítíte, neměli jste se zřejmě podle všeho brát. Zkuste dát proto šanci společné budoucnosti, i když jsou mezi vámi nějaké neshody. Vzájemná úcta až do zlaté svatby je tím nejkrásnějším, co může člověka potkat – a jistě budete mít i po letech na co vzpomínat.

A pokud ještě vztah nemáte, proč nedáte nějakému šanci? Seznamovat se můžete i na seznamkách zdarma, tedy bez dalších investic – na internetu – pak už je jen na vás, jestli vzkazy a telefonování přerostou v něco hlubšího. Svůj osud si přeci píšeme každý úplně sami, takže – hodně štěstí!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz