Tipy a návody
Ilustrace

Dovolená bez partnera: Jak si jí užít co nejlépe?

Bez stálého partnera žije poměrně dost lidí, zvláště pokud tu máme neustále populárnější éru single a potřeba pánského či dámského doprovodu do společnosti není úplně nutností. Žijeme si svobodný život, při kterém se nemusíme na nikoho ohlížet a randíme si podle chuti. A co když přijde období dovolených, vyrazíme pak na cesty sami?

Jistě, taková věc má i své výhody, ale některým může být určitě trochu smutno. Single je sice zajímavější na zážitky, alespoň zprvu, ale chceme takto žít opravdu dlouhodobě?

Vyrazit na dovolenou s pár přáteli – proč ne?

Ilustrace 1

Nikde není psáno, že pokud nemáte stálého partnera, musíte nutně vyrazit na dovolenou v naprostém osamění, zvláště když je cílová destinace od domova stovky kilometrů. Nebojte, neztratíte se (tedy velmi pravděpodobně ne) a doprovodit vás mohou i věrní kamarádi, kterých dnes není takzvaně nikdy dost. Jet s někým takzvaně „naslepo“ je ale trochu rizikem, přeci jen je pravdou, že byste se měli alespoň trochu znát. Pokud ano a chcete si prověřit, zda zvládá tento člověk krizové situace, neboť si na něj tajně myslíte, rozhodně neděláte chybu. Podívejte se na týden k moři a poznáte, jestli k sobě ladíte a zda se dobře doplňujete nebo bude lepší vyrazit spíše na nějaké internetové seznamky a zkoušet hledat lásku dál. Nezapomeňte na…

  • Rozdílnou kondici. V tomto případě volte dovolenou úměrně situaci. Povoláním lenoch nepojede na horskou túru a naopak, neboť by nešlo o příjemnou dovolenou – z jeho pohledu.
  • Vyzkoušení krizových situací. Na dovolené obvykle nějaké nastanou, třeba nedorazíte při výletu někam včas nebo dojde k defektu pneumatiky na jízdním kole. A jak to ten druhý řeší?
  • Zkoušet nové věci. Když už jedete na dovolenou s někým dalším, koho ještě tolik neznáte a rádi byste věděli, zda jde o člověka, co s vámi může strávit zbytek života, experiment neškodí.

A co když vyrazíme opravdu jen sami…

Ilustrace 2

Pokud hodláte být single a bez přátel i na dovolené, měli byste vědět jedno jediné. A sice, nebudete se tady nudit? Patříte-li k typu lidí, co si najde přátele úplně všude a rád se druží, asi si takovou otázku vůbec nepoložíte. Kdo se ale řadí k introvertům, může mít jistý problém, pokud se s ním někdo zkusí blíže seznámit, třeba na pláži nebo v kavárně. Musíte si promyslet, co budete dělat, jak se zabavíte, na jaké výlety pojedete, kolik míst poznáte. Jen tak ležet v hotelovém pokoji, to přeci není ideální dovolená, nebo snad ano?

Možná ochutnáte nová jídla nebo zkusíte nové věci, nakonec, dovolená v dalekých exotických destinacích je právě od toho, abyste se odreagovali od každodenního shonu, zpomalili a poznali život z trochu jiné stránky. Proč si nenaplánovat dovolenou, kde budete každou noc trávit na jiném místě? Poznejte cizí kraje zblízka, vyzkoušejte si různorodé hotely, hostely a penziony – nic a nikdo vám přeci nebrání, tím méně partner, kterého (zatím) nemáte. Nebo byste jej chtěli mít a nevíte, jak na to, bojíte se, že snad uděláte chybu?

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

A co se raději nejprve seznámit?

Možná neumíte jet na dovolenou prostě „sami“, raději byste vyrazili s někým, s kým si dobře rozumíte, že? Potom není nic snadnějšího než si takového partnera najít, byť pro některé to může vypadat zprvu jako neřešitelný úkol, věřte, že nic na světě přeci není úplně nemožné. Nespěchejte, ale nebojte se seznamovat, i když vám někdo v minulosti ublížil, nikde není psáno, že se musí situace ve vztazích přesně opakovat. Neuděláte chybu, pokud se začnete seznamovat s někým zajímavým. Už jen proto, že se nebudete nudit a myslet zbytečně na minulost, která vás jen roztrpčuje a zatěžuje, vlastně vám i nepřímo znemožní prožívat něco hodně příjemného. Potom je naše rada jasná, zkuste třeba placené seznamky, díky kterým najdete protějšek svých snů možná ještě dnes?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz