Tipy a návody
Ilustrace

Jak být pro každého muže cílem číslo jedna?

Zájem ze strany pánů je rozhodně žádoucí, ale nedostává se vám ho? Pak je třeba se zamyslet, kde je vlastně chyba. Cesta k dlouhodobému vztahu začíná na jiskře, která je prostě neodolatelná a musí se přiživovat každý den.

Sama se sebou můžete být nanejvýš spokojená, ale rozhodujícím faktorem je i to, jak působíte na okolí, zejména tedy na opačné pohlaví. Dost možná je váš pohled trochu zkreslený, takže je nejvyšší čas na změnu. 

Žádný vás neosloví – ale proč tomu tak vlastně je? 

Máte pocit, že se vás muži snad bojí. Pokukují po vás, líbíte se jim, ale nikdo vás nikdy nikam nepozve, nedá číslo, prostě neosloví.  A možná, že je ten pocit docela oprávněný, protože ne každý muž snese po svém boku úspěšnou ženu. Nejde jen o finance, ale o pocit toho, že partnerovi tak nějak přerůstáte přes hlavu. Dejte si také dobrý pozor na to, abyste se neseznámila s člověkem, jenž si chce jen finančně přilepšit. V médiích jsou sice hojně zmiňované tzv. zlatokopky, ale žhavý a moderní trend platí samozřejmě také opačně. 

úspěšná žena

Třeba jste také až moc náročná (a kamarádka vám to napřímo neřekne, nechce vás ztratit ani se zbytečně hádat). Nevypisujte přesné míry, barvu očí nebo vlasů anebo jiné nároky, dost možná bude váš životní partner modrooký, ačkoliv jinak podlehnete vždycky spíše tmavým očím. Detaily proto nějak zvlášť nerozepisujte, profilová fotka přece není všechno. A v neposlední řadě, i když to možná nebude snadné přiznat – nemáte status šedé myšky? Možná i proto, že jste na první pohled vlastně „neviditelná“ nebo máte kolem sebe houf kamarádek, jste dnes sama a nikdo vás už delší dobu nepozval na rande.

Zaujmout muže není těžké, ale musíte mít plán

Cílem je přirozený projev, už jen proto, že při snaze hrát si na někoho, kým nejsme, ztrácíme půdu pod nohama a cítíme se dosti nejistě. Třeba díky podpatkům vás budou bolet nohy, nejste na ně přece zvyklá, tak proč si něco namlouvat? V teniskách budete vypadat mnohem přirozeněji, i kdyby to nebyl model podle poslední módy. Inteligentnímu muži podobná drobnost vadit nebude, že? Musíte být sama sebou – ve všech ohledech…

 

  • Děti. Máte dvě z předchozího vztahu a jsou pro vás vším. Neutajujte proto jejich existenci. 

  • Minulost. Každý nějakou máme. Nemusíte se jí chlubit, ale ani se snažit něco úzkostně tajit. 

  • Zaměstnání. Fanoušky nezískáte, když se budete moc holedbat aneb pýcha předchází pád!

Všemu nechejte spíš volný průběh, první rande ještě vztah nedělá, i když k němu může být od dopisování už o pořádný kus blíž! Netlačte v každém případě zbytečně na pilu, protože pak byste zajímavého muže jen zbytečně odradila – a byla vztahu zase stejně tak daleko, jako ještě před měsícem.  Nic se nemá uspěchat a v mezilidských vztazích to platí dvojnásob!

Nemá zájem – a jak to vlastně dá najevo?

smutná žena

Možná splňuje všechno, co od muže chcete. Ale on vidí situaci jinak a podle něj nejste prostě ta pravá. Nejspíš ale pravdu nějak zabalí, aby nevypadala na první pohled moc krutě. Na vás je, abyste odtušila, že je něco jinak a další schůzky se asi podle všeho konat nebudou. Signály, které znamenají jasný verdikt, jsou ale docela různé. 

  • Práce má přednost. A je jí spoustu, dokonce až nad hlavu. Ale většinou jde jen o záminku. 

  • Chtěl by volnost, má strach ze ztráty svobody. A nehodlá na tom do budoucna nic měnit. 

  • Zasloužíte si někoho lepšího. Alespoň on to tak vidí – jednoduše vás spíš nechce moc ranit. 

  • Zamotaná životní situace. Ale kdy se vlastně rozmotá? Spíš je to další malá záminka k útěku. 

Pokud jste zrovna teď single, nic se přeci neděje. Vztahy procházejí různými fázemi a někdy není k mání vůbec žádný. Možná vám jen osud dává najevo, že si máte něco uvědomit a teprve poté bude možné vrhnout se do světa online seznamek. Život vlastně není tak složitý, jak se na první pohled zdá. Užívejte si ho i bez partnera, nikde přece není psáno, že se musíte vážně seznámit už toto léto a na příští jaro chystat velkolepou svatbu…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz