Tipy pro ženy
Ilustrace

Jaké typy mužů prostě a jednoduše nechcete mít doma?

Možná vás bývalý přítel něčím štval a tuhle vlastnost odhalíte u dalších už na první pohled. Většinou jde ale o šachovou partii, ve které zjistíte problém třeba po dvacátém tahu a pak už je těžké se rychle rozloučit, zvlášť jste-li zrovna okouzlená a zamilovaná.

V některých případech však není důvod, jakkoliv ztrácet čas, jsou přeci vlastnosti, které nejen, že jsou nepopulární, ale mohou být dokonce vyloženě škodlivé. Takže odložte ty růžové klapky z očí a podívejte se na svět realisticky. Jaké muže opravdu není radno mít ve společné domácnosti?

Má rád alkohol a pro ránu nejde daleko

Na úvod se jistě hodí zmínit ty vůbec nejméně atraktivní typy pro dlouhodobé vztahy. Pokud se už na prvních schůzkách rád napije, je přeci něco v nepořádku, zvláště pokud tím skoro pokazil rande, protože vlivem alkoholu neměl své emoce tak docela pod kontrolou. Něco jiného je určitě roztomilá opička po společné lahvi vína a deset piv, po kterých přijde konečně domů a vybije si vztek na vybavení kuchyně. Bohužel, někdy se problémy ještě vystupňují a pravidelné nadužívání alkoholu znamená vážné nebezpečí pro játra a ledviny. Nakonec, propojení nemocných jater a vzteklé chování zmiňuje i přírodní medicína – není už tohle vodítko, jak se zachovat? Podobným typem je bijec, o němž se traduje, že už bývalou přítelkyni párkrát uhodil. Jistě nechcete být časem v podobné pozici.

alkoholik

Abychom si dali ještě něco do třetice, milovník žen také není žádná výhra. Zvláště pokud jste si s ním začala už v době, kdy nějaký vážný vztah měl a přešel z něj plynule do vaší ložnice. Jakou máte záruku, že tohle neudělá v budoucnu znovu? Třeba po pár měsících nebo po dvou letech, to už nehraje zase takovou roli. Bude se omlouvat, kát a sypat si popel na hlavu, ale kdo podvádí pravidelně, spoléhá se na dvě věci – buď se na nic nepřijde, nebo se z každého podobného problému dokáže vykroutit svým šarmem. Nechte jej raději nějaké naivce, co mu bude takové aféry tolerovat…

A jaké další typy zrovna nemusíte v bytě snášet?

Na prvním rande obvykle nic neodhalíte, někdy je problémem psychiku odhadnout i po delší době, zvláště procházíte-li si určitou fází zamilovanosti. Pokud vás někdo vysloveně psychicky vydírá, určitě byste se neměla nechat – a přejít do protiútoku, sbalit kufry a začít nový život. Vaše vlastní sebedůvěra jinak klesne tak hluboko, že si toho brzy všimnou i kamarádky a kolegyně v práci. Budete se cítit jako nula, která si už nic v životě nezaslouží, manipulátoři mají své techniky, které si už natrénovali dříve v rodinném kruhu. A jaké další typy jsou pro dlouhodobý vztah nevhodné?

záletník

  • Maminčin mazlíček. Nebudete pro něj nikdy ta první, protože už je tu maminka, která se o vše postará. A kdybyste snad měla přejmout její úlohu, tak se vším všudy. Stoprocentní péče o domácnost k tomu patří. Možná budete ještě poslouchat, jak to mamka dovedla vše lépe!
  • Příliš slušný, příliš ochotný, bude sloužit a nosit vás na rukou. Ať už se jmenuje Ignác nebo Petr, raději zbystřete – tohle není do budoucna nic pozitivního, vždyť ani nemá svůj názor.
  • Zanícený bohém. Nebude se starat o účty, považuje se spíš za umělce a peníze jsou pro něj až na posledním místě. Nebo také není natolik praktický, aby vůbec žil v dnešní společnosti.

Totálně nevhodným pro dlouhodobý vážný vztah je pak ještě jeden typ. A to ten, který se nikdy v ničem nespletl – tedy alespoň podle jeho vlastního nastavení pravidel. Tedy jinak řečeno, člověk, co chybu sice udělá (a možná ne jenom jednu, samozřejmě), ale nedokáže si ji nikdy přiznat. Bez špetky sebereflexe to ve vztahu prostě nefunguje. A jistě nechcete nad jeho pravdou neustále jen mávat dlaní, mohl by vás ztrapnit ve společnosti a získat domácího sluhu, který mu nebude odporovat.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz