Zajímavosti
Ilustrace

Čeho se ženy na prvním rande nejvíce bojí?

Vypadalo to na dokonalý vztah. Psali jste si, jiskra přeskočila a konečně mělo dojít k prvnímu rande. Ale ouha, naprostý propadák. Žena se vám pak už neozvala a evidentně o žádné další setkání nemá zájem. Co jste udělali špatně? Čemu se na rande vyhnout? Jaké jsou noční můry žen, když jdou na první schůzku a čeho se nejvíce bojí?

Divoch z lesa

Drsní zarostlí muži, ze kterých kape pot a špína opravdu není to, po čem většina žen ve skrytu touží (anebo co chce potkat na první schůzce). Muž by měl být umytý a upravený s čistým oblečením. Smrdící chlap v děravém triku žádnou nezaujme. Oblečte se slušně, nemusíte mít zrovna sako ale tepláky také nejsou vhodné.

Hrubián a nezdvořák

Na jakékoliv schůzce se ženou, ale na té první obzvlášť je dobré dodržovat základy etikety. Gentlemanství je v dnešní době bohužel na ústupu, ale to neznamená, že by nebylo žádané. Která žena neocení, když jí pomůžete sundat kabát nebo za ní odsunute židli? Měli byste dbát na pár základních pravidel a vyvarovat se velkým společenským faux pas. Upřímně, s mužem, který nechá ženu stát ve dveřích, rozvalí se na židli a začne přes půl sálů hulákat na servírku asi žádná žena dlouho nebude.

Vyvarujte se sprostých slov – Samozřejmě, každému to sem tam uklouzne, ale říkat za každým druhým slovem „vole“, to nevypovídá o inteligenci ani charismatu.

Nemluvte jen o sobě

Máte medaili z plavání, máte nové rolexky, vaše ferari stojí za rohem, vydali jste tři knížky, vedete hokejovou ligu a doma se staráte o pět leguánů. Ano, to všechno je jistě zajímavé, ale když to podáte takhle, bude to znít jako vychloubání. Informace dávkujte postupně, zajímejte se i o ni, ptejte se jí, naslouchejte jí. Nemluvte jen o sobě a o tématech, která zajímaví vás. Každou ženu spolehlivě odradí, když muž bude tři hodiny mluvit jen o fotbale.

Nedělejte křížový výslech – A druhý extrém. Nevyptávejte se pořád jenom jí. Co dělá, co ji zajímá apod. Jistě, ptejte se, ale s mírou.

Panáka na posilněnou?

Když přijdete na první schůzku „v náladě“, nepomůže to prolomit společenské ledy. Naopak si o vás žena bude myslet, že jste opilec a takhle pijete běžně. Na prvním rande se alkoholu opravdu raději vyhněte. Opilý muž opravdu není nic moc atraktivního. Navíc ženy při líbání odrazuje špatný dech – k čemuž pomáhá i alkohol.

Sex

Ano, asi se dá shodnout na tom, že milování je něco, k čemu soužití muže a ženy tak nějak směřuje. Ale rozhodně byste o něm neměli mluvit či ho dokonce navrhovat na první schůzce. Ženy podvědomě hledají věrné muže, kteří s nimi zůstanou. To, že se evidentně vyspíte s každou na potkání vám body nepřidá. Ke všemu, pokud budete o sexu mluvit, můžete vypadat, že vám o nic jiného nejde. A hledáte jen objekt uspokojení. O což prostě ženy nestojí.

Ex

Na prvním rande je tohle téma tabu. Vyhněte se vzpomínání na všechny partnerky, které jste měli. Nenadávejte na ně (budete vypadat že si žen nevážíte) ani po nich neteskněte (budete vypadat, že jste se z předchozích vztahů ještě nevzpamatovali). Nevyptávejte se ani jí. A když se stane, zkuste téma elegantně stočit jinam.

Offline

Na první schůzce (stejně jako jakékoliv jiné) odložte svůj mobilní telefon. Když na něj budete neustále zírat, kontrolovat zprávy, vyřizovat telefonáty nebo nedej bože hrát hry, partnerka o vás brzy ztratí zájem. Nejen že je to extrémně nezdvořilé (dáváte jí tím najevo že mobil vás zajímá více než ona) ale ani to nevypovídá o vašich kvalitách, co se pozdějšího partnerského soužití týče.

Finance a politika – I tohle téma by mělo být tabu. Na obojí bude dost času později, poprvé svojí peněžní situaci zkrátka nerozebírejte. A stejně tak nediskutujte o politice. Vášnivé debaty o aktuálním dění mohou suverénně zničit jakoukoliv schůzku.

První rande je důležité, ale zase to není nic tak kruciálního. Chovejte se přirozeně, vyvarujte se ožehavých témat. Pokud to je Ona, vyjde to.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
9 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz