Vztahy
Ilustrace

Jsem v dobrovolné izolaci s někým, s kým chodím jen 2 měsíce – co jsem se doposud naučila?

Pokud byste mi na začátku tohoto roku řekli, že budu zanedlouho žít v karanténě s chlapem, kterého budu znát jen dva měsíce, nevěřila bych vám.

Ale pandemie zasáhla do životů lidí nejen Spojeného království, ale i dalších částí světa.

  • Poslední dva týdny jsem kvůli pandemii koronaviru v izolaci s někým, s kým jsem začala chodit na konci ledna. 

  • S Jackem jsme se rozhodli žít společně v jeho bytě. Věděli jsme, že se v dohledné budoucnosti neuvidíme, protože žijeme na opačných stranách Londýna. Společné bydlení pro nás představovalo řešení. 

  • I když má momentálně tahle doba mnoho nevýhod, například nemůžeme jít na rande jako běžný pár, celkově nás to sblížilo a zlepšilo náš vztah. 

Nastěhovala jsem se k přítelovi poté, co britský premiér Boris Johnson uzavřel všechny restaurace a bary a zavedl přísnou sociální izolaci, která pomůže zpomalit šíření koronaviru. 

Život v Londýně je takový, že nyní mohu opustit byt pouze ve „výjimečných případech“, jako je nákup nezbytného jídla nebo jednou za den cvičení v přírodě. Ale nemůžeme být venku ve skupinkách, ale pouze ve dvou. 

Jake a já jsme měli první rande koncem ledna. Spojili jsme se týden předtím na Tinderu, a i když jsme věděli, že bychom spolu chtěli budovat vážný vztah, neměli jsme v úmyslu spěchat. Stále přísnější koronavirová opatření nás ale donutila náš vztah urychlit – zejména si ujasnit, co chceme v dohledné budoucnosti. 

Přítel žije v západním Londýně a jí bydlím hodinu cesty metrem ve východním Londýně. Když se pandemie zhoršila a byla zavedena přísnější pravidla sociálního omezení, nebylo proveditelné ani bezpečné, aby jeden z nás dojížděl na tak dlouhou vzdálenost. Před dvěma týdny jsme se tedy rozhodli, že budeme ve společné izolaci v jeho bytě. 

Ve „skutečném“ světě by to bylo úplně jiné 

bydlení

Nikdy jsem nežila s partnerem (a určitě jsem neměla v úmyslu tak učinit s někým, s kým jsem chodila jen dva měsíce). Ale čelili jsme vyhlídce, že buď budeme žít společně, nebo se dlouhou dobu neuvidíme. Týdny nebo dokonce měsíce odloučení by byly pro náš nový vztah zatěžkávací zkouškou. 

Rovněž stojí za zmínku, že náš vztah je natolik čerstvý, že jsem musela pro tento příběh pořídit fotografii, protože jsme žádnou společnou doposud neměli. 

Samozřejmě jsme nebyli v ideální situaci a na začátku jsme měli velké obavy – nešli jsme do toho příliš rychle? 

Ano, ano, ale nemohli jsme s tím nic jiného udělat – chtěli jsme být spolu

Kdybychom spolu nebydleli, byli bychom si více vzácní? Budeme v budoucnu jako každý jiný pár, který začal nový vztah? 

Naštěstí se ukázalo, že jsem se obávala zbytečně. 

Ve velmi krátké době jsme se o sobě dost dozvěděli 

vaření

Zjistila jsem, že Jake je skvělý kuchař, vždy vyhodí odpadky a nikdy si nestěžuje, že já jsem v tomto směru neschopná. 

Společně si užíváme i spoustu zábavy – k přihlédnutí k okolnostem. Museli jsme zůstat doma a 98 % času nám zaberou filmové noci, pití vína na gauči a společné procházky. To je všechno, co momentálně můžete v těchto dnech dělat. 

Někdy jsem trochu smutná z toho, že si neužijeme všechny ty běžné věci, které nové páry dělají – a že jsme si na to zvykli. Například jsme se v minulosti oblékli a vyrazili spolu na večeři nebo jsme plánovali, kdy se uvidíme příště a co podnikneme. 

I přes to všechno je hezké prožít tento podivný čas společně, ne osamoceně. Máme možnost se za pár měsíců lépe poznat, což by ve skutečném světě nešlo. 

Také máme štěstí, že oba pracujeme v digitálních médiích a můžeme snadno pracovat z domova – ale nikdy bych nevěřila tomu, že po dvou měsících, co jsme se poprvé setkali v baru o sobotním večeru ve východním Londýně, budeme pracovat dva metry od sebe v jeho bytě, projednávat týdenní nákupní seznam a prát ve společné pračce naše špinavé oblečení. 

Rychle si zvykáme na nový způsob seznamování 

Oba jsme velmi nezávislí, a o to je to složitější, když najednou musíte žít spolu a spolupracovat v malém bytě s jednou ložnicí. 

Už nějakou dobu trávíme každý den společně a jsme od sebe jen tehdy, když jde jeden z nás nakoupit. Druhý zůstává doma. 

Museli jsme se dost snažit, abychom nepřeskočili přímo do fáze „manželství po několika letech“ – některé věci ale spolu musíme projednat a jsou nevyhnutelné. Snažíme se ale plánovat zábavné aktivity, například popíjíme s přáteli přes Zoom či Google Hangouts nebo si společně uděláme romantickou večeři. 

Zjevně to není cesta, kterou bych si za jiných okolností vybrala. Ale okolnosti hrály proti nám a musím říct, že si společný život v posledních týdnech užívám, i když všichni musíme čelit nejistým časům. 

Určitě nás to sblížilo – ale těším se, až se společně vydáme do hospody jako za starých dobrých časů před dvěma měsíci. 

https://www.insider.com/self-isolate-with-partner-dating-new-relationship-coronavirus-2020-3 
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz