Zajímavosti
Ilustrace

Epidemie koronaviru komplikuje seznamování

Sajmun Sachdev, 36letá svobodná žena z Montrealu, navázala slibné spojení s jedním mužem na seznamovací aplikaci Hinge. Ten chlap měl dvě vítané vlastnosti: vypracované břišní svaly a práci.

Ale jedna věc jí dělala starosti: žertoval, že neví, jestli má bolesti hlavy způsobené pobytem v Číně nebo příznakem covid-19, nemoci vyvolané novým koronavirem.

Promiň, řekl jsi, že jsi byl nedávno v Číně?!

Naštěstí schůzku zrušil a prohlásil, že je příliš zaneprázdněn. Nepokusil se ani schůzku přesunout. Sajchdevě se ulevilo. „Nejsem si jistá, zda takové seznámení přes seznamku stojí za to,“ prozradila Sachdev v telefonickém rozhovoru minulý týden. „Chci se seznámit s někým, s kým se budu moct bez obav setkat.“

Seznamovací aplikace jsou plné odkazů na koronavirus

žena s maskou

Lidé se často přes seznamovací aplikaci zamilují. Tyto aplikace jsou i oblíbeným způsobem, jak si s někým domluvit schůzku. Často jsou si uživatelé vzájemně sympatičtí, ale nenapíšou si. Nebo si dopisují, ale nikdy se nesetkají. Nebo naplánují schůzku, a pak ji zruší. Nebo plánují, neshodnou se a nesetkají se. Nebo společně plánují, chvíli si dopisují a pak bez vysvětlení zmizí.

Obavy z koronaviru komplikují seznamování a v současné době seznamovací aplikace spíše slouží k připomenutí toho, aby si lidé myli ruce. Profily a prvotní zprávy jsou plné odkazů na koronavirus. Jeden seznamovací kouč navrhl možnosti, jak se během úvodního pozdravu nedotýkat. Mnoho lidí se koronaviru obává. Ale je těžké odhadnout, na kolik je pro lidi koronavirus výmluvou, aby se zbavili nežádoucího nápadníka.

„Nemyslím si, že by někdo momentálně spěchal s osobním setkáním vzhledem k tomu, co se děje,“ tvrdí Meghan Lloyd, 28letá žena v San Franciscu. „Povídám si s muži déle, než je obvyklé.“ I ona patří mezi ty, které váhají, jestli se s mužem setkat. Ptá se sama sebe: „Líbí se mi tenhle muž natolik, abych riskovala, že chytnu koronavirus?“

Cestovatelská vášeň jako přítěž

Cestovatelka, jako je Sachdev, se obvykle chlubí svou cestovatelskou vášní na svém profilu. Tito lidé často uvádějí, kolik zemí nebo kontinentů navštívili nebo vyzývají ostatní uživatele, aby jim pomohli s plánováním jejich další cesty. Nyní je na profilech k vidění toto: „Měli bychom se poznat, jen když jste nebyli v Itálii.“ Komička Nicole Bayer tweetovala, že s ní jeden muž přestal komunikovat poté, co uvedla, že ráda cestuje.

Strašák jménem karanténa, aneb domluvme si rande!

karantena

Jiní uživatelé využívají nadcházející karanténu k seznámení. „Setkáme se, ještě, než se situace zhorší,“ stojí na jednom z profilů, na kterém se uvádí, že je uživatel plně zásoben dezinfekčním gelem a jídlem.

Evan Maeda, 26letý muž v San Franciscu uvádí, že je na seznamkách Tinder a Bumble spousta uživatelů, kteří vám pomohou přežít apokalypsu. „Nikdy jsem na seznamovacích aplikacích neviděl tolik sarkasmu jako teď.“

Koronavirus má dokonce falešný seznamovací profil. Rodné město: Wu-chan, Čína. „Jsem rád venku, na přeplněných místech a na trzích s potravinami.“ Ochrana: masky a brýle. Program „Saturday Night Live“ využil úzkosti kolem koronaviru a divácky úspěšného pořadu „Láska je slepá“, kdy single uživatelé jsou odděleni od ostatních. Spousta lidí také zadává „Koronavirus“ do vyhledávače porno portálu Pornhub.

Hygiena nade vše – i pro seznamovací aplikace

Seznamovací aplikace propagují, že dostatečná hygiena je vhodnou seznamovací strategií. Minulý týden seznamka Hinge tweetovala, že by si lidé měli mýt důkladně ruce. Na Instagramu prohlásila, že „mytí rukou je módní“. I Tinder nabádá k tomu, že ochrana před koronavirem je důležitější než randění. „Nedotýkejte se tváře,“ varovala aplikace Tinder, na druhou stranu neřekla nic o tom, že bychom se nemohli dotýkat někoho jiného. Svými rty. A uživatelé to určitě stále dělají.

Ve čtvrtek v noci byl 37letý Xavier Garcia ve washingtonském baru Green Zone a přiznal se k tomu, že při kontaktu s druhými lidmi není opatrnější. „Pokud chci někoho políbit, tak ho políbím,“ řekl a postavil se vedle ženy, kterou políbil. „Nechci se nikoho ptát: máte koronavirus?“

Obavy z nákazy nahlodávají každého z nás

strach

Emily Menge (26) uvedla, že si nemyslela, že koronavirus bude mít vliv na její randění. Měla ale noční můru, že ve Washingtonu políbila dva muže a nakazila je virem. „Moje matka byla velmi zklamaná,“ vzpomíná na sen. Emily se v současné době seznamuje se dvěma muži a v tomto momentě jsou všichni zdraví. Ale i tak se ona ani její přátelé neubrání myšlence: Měl bych být opatrnější? Měl bych přestat vysedávat s lidmi v barech?

Menge a její přátele zatím nebudou přehodnocovat své chování. „Zvládneme to,“ myslí si. Odkazy na koronavirus v profilech uživatelů se staly symbolem toho, že někdo věnuje svým profilům pozornost. „Pokud jsou na profilech odkazy, znamená to, že lidé pravidelně aktualizují své profily.“

Rachel DeAlto, hlavní seznamovací odbornice pro Match uvádí, že virus je ve skutečnosti příležitostí k tomu, abychom byli ještě náročnější. DeAlto doporučuje spojit se s uživateli přes FaceTime nebo Skype a rozhodnout se, zda uživatel stojí za setkání a za opuštění bezpečí domova. V dobách, kdy dochází k mimořádným situacím, jako jsou například sněhové bouře, jsou Match a jiné seznamovací aplikace oblíbeným místem pro trávení času. Podobný účinek by mohlo mít i období karantény.

Koronavirus brání v osobním setkání

Francesca Hogi, seznamovací koučka v Los Angeles prozrazuje, že se její klienti obávají kvůli nákaze osobního setkání. Hogi radí, aby se uživatelé domluvili, že si při setkání nebudou třást rukama. Někdy koronavirus brání lidem v setkání nikoliv proto, že jsou nemocní, ale že je nastalá situace příliš zaměstnává. Již déle než měsíc se 39letý právník Michael Garofola pokouší naplánovat schůzku se ženou, se kterou se seznámil v aplikaci pro celebrity Raya. Uvádí, že schůzky musí rušit kvůli pracovnímu vytížení a minulý týden musel setkání znovu odložit, protože koronavirus ovlivňuje i chod jeho kanceláře. Nevzdává se ale naděje, že se nakonec setkají.

https://www.washingtonpost.com/lifestyle/2020/03/10/dating-coronavirus-tinder-hinge-match/
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz