Tipy a návody
Ilustrace

COVID-19: koronavirus, který obrátil svět seznamování vzhůru nohama

Měli bychom se setkat osobně? Kam bychom šli, když je všechno zavřené? Co když mě bude chtít obejmout? Má smysl jít na rande, když musíme zůstat dva metry od sebe? Nebylo by lepší být v kontaktu přes FaceTime?

Buďte v bezpečí a přesuňte schůzku

To jsou otázky, které je potřeba zvážit. Jednejte tak, abyste zůstali v bezpečí – to je teď nejvyšší prioritou. Zřejmě budete muset schůzky přesunout na vhodnější dobu, abyste se nevystavili riziku nákazy.

plánování

„Koronavirus se dotýká všech lidí a najednou je nebezpečné objímat se a držet se za ruce,“ podotýká Rachel (36), která si nepřála zveřejnit své příjmení. Rachel potkala na Tinderu jednoho zajímavého muže a plánuje, jakým způsobem se znovu setkají. „Nechci se dotýkat jiných lidí, pokud to nebude nezbytně nutné,“ říká Rachel. S mužem se dohodli, že se setkají ještě předtím, než jim to pandemie zcela znemožní. Vydali se na procházku po South Philly. „Nechtěla jsem se ho ani dotknout. Ale byla zima, a když jsme šli kolem mého domu, pozvala jsem ho na čaj. Ale rozhodně to nebylo v plánu,“ dodává.

Koronavirus naše plány mění, musíme se mu přizpůsobit a dodržovat pravidla. Sedět nebo chodit od někoho dva metry daleko je prakticky nemožné. Zkuste se seznamovat s někým, kdo je vám vzdálen na více než dvě paže. Není to ani trochu osobní.

Virtuální randění je na vzestupu

Michael Kauffman (28) z Queen Village, mistr v plánování schůzek se svými přáteli, přemýšlel o nějakém elegantním řešení. „Myslím si, že bychom mohli jít do parku Fairmount a udělat si piknik, ale zároveň bychom museli být od sebe dostatečně daleko,“ zamýšlí se Kauffman. Každé takové setkání je ale rizikem. Kauffman uvedl, že omezil komunikaci na seznamovacích aplikacích. Od lidí, se kterými si stále chatuje, se snaží zjistit, zda koronavirus berou vážně.

Kauffman plánuje otestovat a používat aplikaci FaceTime. Před vypuknutím pandemie by ho to ani nenapadlo. Tato zavrhovaná aplikace je ale nyní jeho jediným možným spojením se světem.

Seznamka OkCupid zjišťovala dotazníkem, jak se její uživatelé budou spolu setkávat. Odpovědí bylo: přes zprávy, telefonní hovory a video; naopak chybělo osobní setkání.

Projekt „Láska v karanténě“

Před několika dny byl spuštěn projekt „Láska v karanténě“, inspirovaný seznamovací show „Láska je slepá“ od Netflix, ve které účastníci hledají lásku, ale vzájemně se nevidí. S nápadem přišli spolubydlící Thi Lam a Rance Nix. Založili účet na Instagramu a vytvořili na Google tabulku, do které se mohli zapsat všichni zájemci. A skutečně se do tohoto projektu přihlásili singles z celého světa. Účastníci se podělili o své příběhy na @LoveisQuarantine.

Videochaty přes FaceTime

videochat

V současné pandemické době nám nezbývá nic jiného, než trávit čas v online prostředí a plánovat si filmové večery. Leslie Davidson (32) se spojuje s ostatními lidmi prostřednictvím videochatu. Objevil kouzlo FaceTime. „Uvědomuji si, že na této aplikaci trávím dost času. Ale je to jediná možnost, jak někoho poznat a strávit s ním první rande.“

Davidson si není jistý, jestli bude videochat používat i po skončení pandemie. Má ale jasno v tom, že prozatím neplánuje poznat nikoho osobně. „Nestojí to za to, ohrozil bych nejen sebe, ale i mého dědečka. Je mu 83 let,“ podotýká Davidson. I ostatní lidé se raději s nikým neschází. Rande je příliš velkým rizikem.

Odpočinout si od aplikací? A proč ne?

Minulý týden Alysha Bowen (27) usoudila, že je na čase odstranit všechny aplikace. „Už jsem o tom přemýšlela dříve. Chtěla jsem se zaměřit sama na sebe, i když jen na pár měsíců. To mi pomohlo rozhodnout se, že odinstaluji všechny aplikace,“ říká Bowen.

Pandemická doba urychluje i některé věci. Po dvou měsících vztahu se Tovah Rosenthal (27) sestěhovala se svým partnerem a nyní žijí společně. „Myslím, že bych se cítila osaměle, kdybych v této době bydlela sama,“ přiznává Rosenthal. „Za normálních okolností bychom dál randili a trávili čas s jinými lidmi. Nepovažovala bych za dobrý nápad, abychom se sestěhovali takhle brzo.“

Single lidé by si ale neměli zoufat. Na konci každého tunelu je světlo. „Zasílání textových zpráv a čekání na schůzku je neodmyslitelnou součástí online randění,“ říká Adam Schlesinger (31) ze South Philly. „Až pandemie odezní, lidé budou mít do všeho více energie a elánu.“

https://www.inquirer.com/health/coronavirus/how-to-date-coronavirus-tinder-okcupid-social-distancing-philadelphia-dating-20200321.html
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz