Vztahy
Ilustrace

Když se do našeho milostného života dostane stereotyp

Každý vztah potřebuje lásku, péči, důvěru, ale také určitou jiskru a touhu. Právě zmíněná touha má po delším čase tendence vyprchávat. V takových chvílích se vztah dostává do stereotypu, který vztah může pomalu, ale jistě ničit.

V počátku každého vztahu se můžeme setkávat se silným přívalem citů a touhy ke svému novému partnerovi. V těchto chvílích cítíme, že jsme pro sebe jako stvořeni. Bohužel, tyto krásné pocity začnou po čase ochabovat a nahradí je opravdová láska, kdy spolu s dobrými vlastnostmi vnímáme i zápory toho druhého. A pak přichází na řadu stereotyp, který může být i nebezpečný. Ano, ne každý stereotyp je špatný, pokud ale se svým partnerem žijete už jen jako spolubydlící a veškerá touha se vytrácí neznámo kam, je na čase to napravit. I kdybyste měli začít znovu chodit na rande a snažit je sbalit svoji holku znovu.

Myslete na svůj vzhled

Při vašem seznámení bylo na partnerovi jistě něco, co vás muselo zaujat. A pyžamo s medvídky to určitě nebylo. Vedle charakteru a povahy druhého nás zaujal i vzhled a celkový dojem, který v nás partner zanechal.  Myslíte si, že by vás partner zaujal, kdybyste jej viděli v potrhaných trenkách nebo ušpiněném tričku? Nejspíš ne.

Je jasné, že časem na sebe nebudete mít tak vysoké nároky jako dřív, nikdy však nepolevujte natolik, abyste přestali být alespoň nějak přitažlivý. Pokud váš partner neuvidí nic jiného než neupravenost a zanedbanost, určitě jej neokouzlíte.

Stereotyp, který se vkrádá do postele           

Sex jednou za týden, ve dvou věčně se opakujících polohách a jen v určitou denní dobu? Pokud takto nějak vypadá váš sexuální život, můžete si být jisti, že vás tento stereotyp jednou dostihne a jeden z vás nebude brzo spokojený. A pak je to k nevěře jen malý krok.

Zkuste to spontánně

Je dost možné, že máte nějakou svoji oblíbenou polohu, kterou při sexu provozujete nejraději a tím pádem i nejčastěji. Nikdy se však neomezujte jen na tuto jednu polohu, protože tento stereotyp brzo začne minimálně jednoho z vás nudit. Zkuste být trochu spontánní, spontánnost do ložnice patří na sto procent. Zkuste se milovat na neobvyklém místě, vyzkoušejte něco nového, zkuste třeba romantický víkend v hotelu.

Nepředstírejte

Mnoho žen orgasmus předstírá, jen aby udělali svému partnerovi radost. Protože říct si o to, aby se víc a déle snažil, neexistuje. Proč ale ne? Je dokázané, že žena k dosažení orgasmu potřebuje mnohem delší čas, než jaký potřebuje muž. Navíc se zamyslete, pokud budete předstírat, jak je to pro vás snadné, partner si zvykne a žádná větší snaha nebude.

Zkuste se nevymlouvat

Někdo má sex častěji, někdo méně. To, jak často s partnerem máte sex, je čistě individuální věc, která se odvíjí podle naší touhy, chutí a nálady. Pokud se ale milujete velmi často a téměř ze dne na den se frekvence rapidně sníží, bude někde nějaký problém.

Nebuďte si tak jistí

Mnoho vztahů upadá do stereotypu z jednoho prostého důvodu. Jsme si se svým partnerem příliš jistí. Jsme si jistí, že nás neopustí, protože nás miluje. To je ale velmi chybná představa. Partner vás milovat může, ale kašlat na sebe nenechá trvale nikdo. Vztah potřebuje neustálou péči.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz