Tipy pro ženy
Ilustrace

Mladší partner a reakce okolí, která nebývá vždycky pozitivní

Dnes je to trochu i trend, zatímco dříve jsme se setkávali spíše se staršími muži, kteří si hýčkali mladší partnerky, nyní můžeme vidět i pár, kde je naopak žena tím výrazně zkušenějším elementem.

Jak se na celou situaci dívají vaši blízcí a má cenu nějak řešit jejich slova, ze kterých se někdy pořádně zapotíte? Je to přece váš život a vaše rozhodnutí, nakonec, lásce se dá jenom těžko poručit. Přitahuje vás mládí, živelnost nebo podle čeho si vybíráte? I tady jsou důvody celkem nasnadě…

Lepší sebevědomí, na druhé straně je vyzrálost

Ilustrace 1

Mladší muž hledá partnerku, která je vyrovnanější než jeho vrstevnice – ví, co od života chce a má také určité zkušenosti, jimiž může mladšího partnera jen a jen obohatit. Starší žena bývá i dobře finančně zabezpečená a žádné „hledám sponzora“ se tak určitě nekoná. A pozor, výhody jsou tu jistě oboustranné, protože starší žena vedle výrazně mladšího muže zkrátka mládne, protože je jí v každém případě předávána velká dávka životní energie. Ať už pak vztah ve výsledku dopadne v podstatě jakkoliv. Typické výhody mladších partnerů, ptáte se?

  • Mladší muž je velmi sexy, to v každém případě. Žena si pak připadá o několik roků mladší.
  • Nová chuť do života, která se pojí s takovými vztahy, je prostě pro všechny dokonale opojná.
  • Tento typ partnerů za sebou nevláčí minulost, nebývá zatížen těžkým rozvodem se svou ex.

Samozřejmě je ale pravda, že podobné vztahy mohou mít i určité mínusy. Tak například, co oba očekáváte od života? Jistě to nejsou děti s mladším partnerem, zvláště pokud ty vaše z předchozího manželství jsou už trochu odrostlejší. Výchovu máte prakticky za sebou, proč si neužívat života a pouštět se znovu po hlavě do téže role? Možná po čase nebudete mít energii na večerní zábavu, mladý muž jí má naopak spoustu – a i když jej obecně přitahují zralé ženy, mohl by si naopak ze své starší partnerky udělat druhou matku.

Mama hotel aneb s partnerkou o generaci starší?

Ilustrace 2

Využívat pohodlí, které se mu přímo nabízí a po nocích naopak randit se svými vrstevnicemi. A když bude věkový rozdíl větší, časem hrozí, že si přestanete rozumět docela. Přeci jen, mládí se rádo baví, starší lidé po večerech spíše odpočívají, a to je jen špička ledovce. I když je mladík dost sexy, půjde jen o krátkou kapitolu nebo spolu budete déle? I to je věc, kterou si musíte rozmyslet a pak si stanovit priority. Jde spíše o pobavení a berete to tak opravdu oba? Nejen v tomto případě je vlastně vše v pořádku, cílem je dobrá vzájemná komunikace.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Vztahy dvou lidí ale mohou mít různorodé překážky a určitě nepůjde vždycky jen o věk. Co je třeba rozdílem, který od sebe dostane časem i ty nejvíce zamilované hrdličky?

  • Víra. Kulturní a náboženské rozdíly vštěpované od dětství, ty opravdu umí udělat rozkol ve vztahu. Zvlášť, pokud se jim jeden z partnerů brání a druhý je zase bere za samozřejmé.
  • Finance. Raději byste investovali do elektroniky, ale partner je labužník a požitkář, spíše se vyžívá v jídle než v nových technologiích. Což je jen část celé pravdy, jste jinak založení.
  • Zájmy. Když se liší, dobře – tak je to asi ve všech vztazích. Ale pokud nemáte ani jeden společný, dá se vztah a vzájemné sdílení budovat jen opravdu velmi těžko. Spíše vůbec.

Vztah, ve kterém se vzájemně nepodporujete a nekomunikujete otevřeně, je už předem odsouzený k zániku. Jen je otázka, jestli se rozejdete za měsíc nebo za rok – ale bohužel – časem se tak prostě stane. Velmi důležitý je i společně strávený čas, v opačném případě platí, že co sejde z očí, sejde pak také z mysli a jen těžko se vrací zpět. Nakonec, bylo by pak vůbec na co navazovat, kdybyste se několik týdnů vůbec neviděli a odloučení se mělo pravidelně opakovat?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz