Tipy pro ženy
Ilustrace

Vztah s mladším mužem. Jaké to je?

Hodně ženám se líbí mladší muži. A to i celebritám, které na své zajíčky nedají dopustit. Vztah s výrazně mladším mužem může mít však i svá úskalí. Jaké jsou výhody a nevýhody vztahu s mladším mužem? To se dozvíte v tomto článku.

Ve většině vztahů platí, že tím starším je muž. A to většinou v průměru o 3-4 roky. Některým ženám však více vyhovuje, když je muž tím mladším v páru. Do rozdílu zhruba 4 let jde o nepodstatný rozdíl. Co ale v případech, kdy se ženě líbí muž, jenž je mladší o hodně víc než ona? Jaké je to seznámit se s mladším mužem a co očekávat? 

Výhody mladšího muže ve vztahu

Svým způsobem vás omladí

Mladý muž vás přiměje, abyste o sebe více pečovala; abyste zkoušela nové věci i nové zážitky. Mladí muži se rádi baví a s kým jiným něco podniknout než se svojí partnerkou? Můžete si být jistá, že nudné večery u televize budou s velkou pravděpodobností tabu. Místo toho se svým způsobem vrátíte do mladších let a užijete si trochu zábavy, na kterou byste v současnosti třeba ani nepomysleli.

Mladý muž? Sexy muž!

Pevný zadek, husté vlasy, vypracovaná postava. Že to zní jako sen? Nemusí! Mladí muži o sebe ve většině případů hodně dbají, takže se můžete těšit z toho, že se budete probouzet vedle sexy fešáka. Při výběru však myslete na to, že ne vždy je vzhled tím prvním, čím by vás ten druhý měl zaujat.

Je nezkažený

Partner vašeho věku může být dávno rozvedený, mít děti, ale i další problémy, s nimiž se budete muset vypořádat. Zato mladí muži? Ti na vás mohou působit naprosto nevinně. A kdo jiný by je měl kazit než zkušená žena? Tito muži jsou často bez dřívějších závazků a tížila je maximálně ztráta lásky ze školy. Díky tomu se nebudete muset trápit s bývalou manželkou, jeho dětmi, ale s největší pravděpodobností ani s dluhy, apod.

Sex na jedničku!

Žena, která ví, co chce a muž, jenž se nebojí ve svém věku nejrůznějších experimentů a chuť má opravdu často. No nezní to jako dokonalá kombinace? Dejte sbohem bezduchému sexu jednou za týden či měsíc a užijte si pořádnou zábavu se svým zajíčkem. Můžeme vám zaručit, že si užijete. Pokud nebudete mít v posteli panice či někoho nezkušeného, nýbrž typického mladého muže.

Nevýhody mladšího muže ve vztahu

Každý z vás má jiné priority

U partnerů s velkým věkovým rozdílem mohou nastat problémy v životních prioritách. Musíte si přiznat, že starší žena je spíše usedlejší než mladý muž, který se chce bavit s kamarády u piva, chodit po festivalech; zatímco vy byste si ráda lehla do postele. Nemluvě o tom, že mladí mohou být více lehkovážní, zatímco zkušená žena myslí více prakticky.

Můžete se začít chovat jako jeho matka

Pokud máte výrazně mladšího partnera, nesmíte podlehnout pocitu, že se o něj musíte starat jako o syna. Tím byste sama poslala vztah do záhuby. Muž chce partnerku, ne druhou matku, která ho bude sekýrovat. Proto mu nenoste pod nos svačinku každý den, ale ani mu nedávejte kapesné, když jde ven s kamarády.

Budete šílet kvůli vzhledu

Vzhledem k tomu, že jste ta starší, i váš věk se bude projevovat na vašem vzhledu dříve než na jeho. A tím, že se budete ve čtyřiceti oblékat jako puberťačka, to nijak nezlepšíte. Určitě je fajn o sebe pečovat, rozhodně ale netlačte na pilu za každou cenu.

Příroda versus vy

Zatímco vy už máte děti odrostlé, váš muž je teprve ve věku, kdy by nějaký mohl chtít. V tomhle ohledu je příroda neúprosná. Mohlo by vám začít vadit, jak vypadáte; navíc hrozí i nižší sebevědomí.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
7 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz