Vztahy
Ilustrace

Nespokojujte se s minimem aneb chtějte od vztahu vždycky více

Co vlastně žádáte od svých partnerských vztahů? Cítíte se být náročnými? Nebo se naopak spokojíte i s někým, kdo vám vlastně příliš nevyhovuje, ale bohužel i proto, že se bojíte být zcela sami? To je skutečně kardinální otázka, kterou si musí položit každý, kdo prochází v životě obdobím krize a napětí. Randění může být někdy složité a růžové brýle nám umožní koexistenci s člověkem, s nímž bychom se jindy nedali dohromady.

Jen proto, že nehodláme být single, raději bychom byli ve vztahu, už jen kvůli společnosti kolem, která má neustále nějaké poznámky…

Cílem je zde přeci dlouhodobá spokojenost

Ilustrace 1

Mít vztah jen proto, aby si na vás nikdo neukazoval? Ze sociálního hlediska je to bohužel spíše cesta do horoucích pekel, protože už první krok je trochu zvláštní. Pozvete si k sobě do života člověka, kterého tam možná mít ani nechcete, že? To s sebou přináší v každodenním životě pestrou řádku problémů. Koho byste opravdu neměli hledat, je zcela nasnadě.

  • Člověk, který se vámi jenom chce chlubit na veřejnosti. Takový je pro běžný vztah přece dost přítěží, že? Stejně tak, jde o někoho, komu je názor cizí milejší než ten od někoho blízkého.
  • Nepředstaví vám své přátele, nechce, abyste je znali? Potom je něco v nepořádku, protože jinak by si vás do vašeho soukromí partneři normálně pustili – třeba i po malých krůčcích.
  • Správný partner si váží každé společně strávené chvíle, je mu jedno, kdy a kde bude zrovna trávená. Nejen v restauracích, nejen v hotelích, nejen na drahé chatě – zkrátka jedině s vámi!

Důležité v partnerském vztahu je hlavně to, že se na sebe můžete cele spolehnout. Pokud si s vámi už od začátku zahrává, znamená to jediné – ještě není pro vztah dostatečně vyspělý a bude to do budoucna způsobovat spíše jen samé komplikace a za tu (možná) kapku radosti takové věci přeci nestojí, nebo snad ano?

Nejtěžší není někoho sbalit – ale udržet si vztah

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Ve vztazích není nejsložitější něco začít, ale spíše budovat krok po kroku něco, co je opravdu velké a přetrvá i léta. Udržovat jiskru, vědět, že se na druhého můžete opravdu spolehnout, domácí klid a pohoda za každých okolností, minimalizace hádek a sporů, které lze vyřešit bez nějakých plamenných slov.

Je si partner jistý svými city k vám? Potom je vše v pořádku, ale když nadhodí téma o tom, že si jistý zrovna není, nejspíš budete vědět, jak se v danou chvíli zachovat. Když naopak – neustále naslouchá, byť mu vyprávíte stejný příběh vlastně docela často, jde o člověka, kterého by snad úplně každý chtěl mít doma.

Nespěchejte na výběr partnera, byla by to škoda

Ilustrace 2

Pokud hodláte seznamování uspěchat, a nakonec žít s někým, kdo vám kulantně řečeno nevyhovuje, potom by bylo dobré trochu brzdit. Jde o zásadní životní krok, který byste si měli patřičně promyslet a je jasné, že jedna nebo dvě hodiny rozhodně na poznání toho druhého nestačí. Naopak, první rande je pouhá malá nápověda, jinak je vlastně ani nelze brát. Může to být začátek pro milenecký vztah, možná čekáte něco víc v podobě vztahu vážného nebo si každý půjdete svou cestou – to je zcela přirozený vývoj, někdy zkrátka situace nevyjde podle představ.

Když zrovna teď žádný vztah nemáte, položte si jasnou otázku – proč tomu tak je? A pokud nemáte, chtěli byste mít? Pak je snadné řešení v podobě online seznamky, klasického portálu, kde můžete už v brzké době najít přinejmenším někoho, s kým bude život zajímavější. Nemusíte nikam spěchat, zajděte třeba do kavárny a uvidíte, jestli je možné pokračovat dál. Někdy zjistíte, že potkáte atraktivní protějšek tam, kde byste to vůbec nečekali. Přes internet dnes začíná vlastně každý třetí vztah, alespoň tedy v průměru – takže je jasné, že máte šanci, jen trochu chtít…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz