Tipy pro ženy
Ilustrace

Pravý partner: jak poznáte, že jste na něho narazila?

Narážíte na partnery, kteří nejsou zralí na vážný vztah, bývají často nerozhodní a nevědí, co vlastně chtějí? Možná to jsou právě vaše zkušenosti, které oslabují vaše naděje na krásný celoživotní vztah. Jak najít toho pravého partnera a jak poznáte, že jste na něho natrefila?

94 procent žen věří v pravou lásku

Jistě i vy máte dost zkušeností s bývalými partnery. Málokomu se ale podaří najít pravého partnera hned napoprvé a mezitím si projdeme různými zklamáními ve vztahu. Bohužel nejsme ve filmu, kde se praví partneři potkají vlivem osudu. Podle jednoho průzkumu ženy zažijí dva bolestné rozchody, než natrefí na ideálního partnera. Průzkum dále poodhalil, že v průměru každý z nás má zkušenosti s nevěrou ze strany partnera. Nepřestávejte věřit na opravdovou lásku a přidejte se k 94 procentům žen, které v ni doufají.

Shoda v klíčových otázkách je základ

sex

A jak poznáte, že je to ten pravý muž? Znaků je hned několik. Cítíte se v jeho společnosti uvolněně a dokáže vás rozesmát. Nehledá na vás nedokonalosti, ale naopak vás bere takovou, jaká jste a líbíte se mu i nenalíčená. Během konverzace se dozvíte, že máte stejné životní cíle a že například oba toužíte po rodině. V základních věcech byste se měli vždy shodovat. Souhra by měla panovat i v posteli. Nebojte se s partnerem o všem otevřeně mluvit a řekněte mu, co se vám líbí.

Na pravého muže je vždy spoleh

Na toho pravého muže se můžete za každých okolností spolehnout a nezklame vaši důvěru. Je vám vždy pevnou oporou a sdílí s vámi radosti i to špatné. Nebude vás zrazovat od vašich rozhodnutí, ale nebude se bát vyjádřit svůj názor. I pan „dokonalý“ má své slabé stránky, které byste měla bez problému akceptovat. S pravým mužem jste naladěni na stejnou vlnu i po intelektuální stránce a nebojíte se pustit do nějaké debaty.

Víte o muži všechno, i to špatné

maska

Ten pravý muž se líbí vaší rodině i přátelům, kteří respektují váš vztah. Činí vás šťastnou a probouzíte se díky němu s úsměvem na tváři. Nedokážete si představit, že byste se budila vedle někoho jiného. Nemá potřebu s vámi soutěžit a případné problémy dokáže řešit v klidu. Vyvolává ve vás koktejl chemické reakce a víte o něm všechno, i jeho kostlivce ve skříni. Rád vás někam pozve a nedělá mu problém bavit se o své finanční situaci. V neposlední řadě máte pocit, že je to skutečně ten pravý.

Jak najít toho pravého?

Zaměřte se na jiné typy mužů

Možná to bude znít divně, ale seznamujte se s muži, kteří nejsou váš typ. Třeba zjistíte, že si s nimi máte co říct a přijdou vám zajímaví. Pokud si s někým plánujete schůzku, nechoďte na ni s tím, že to bude ten pravý. Nevěřte v lásku na první pohled a nepočítejte s tím, že si budete s partnerem ve všem rozumět. Na první schůzce zjistíte, jestli máte společná témata a jestli vás dotyčný bude přitahovat.

Trénujte konverzaci

konverzace

Při seznamování můžete být nervózní. Vyplatí se trénink, kdy budete navazovat konverzaci s lidmi, které neznáte. Pár slov můžete prohodit s prodavačkou, se sousedem nebo s kolegou, kolem kterého jste dříve chodila bez povšimnutí. Po tomto nácviku se vám lehčeji budou oslovovat muži, kteří vás skutečně zaujali. Nehledejte však někoho, kdo se k vám stoprocentně hodí. Pokud dotyčný neuspěje ve vašem seznamu nároků, uděláte chybu, když už se s ním více nesejdete. Nejprve zjistěte, jaký muž skutečně je. Nečekejte však, že z jeho úst vyplynou odpovědi, které chcete slyšet.

Buďte tolerantní a sama sebou

Nepřizpůsobujte se tomu druhému a nepřetvařujte se. Takový vztah je předurčen k zániku, protože nebudete sama sebou. Nedávejte hned na první dojem a dejte tomu všemu dostatek prostoru. I muž naproti vám je nervózní a nikdo v tu chvíli není sám sebou. Máme tendence se trochu stylizovat a reagovat tak, jak nejsme sami od sebe zvyklý. Muže neanalyzujte a nedělejte unáhlené závěry, ani nedospívejte k šíleným teoriím. A nakonec mějte vždy uzavřeny minulé vztahy a nevracejte se k tomu, co už nelze změnit!

Najít toho pravého partnera není snadné, ale vyplatí se vytrvat. Vaše dosavadní zkušenosti vás posunou zase o něco dál a budete si vážit hodných mužů, kteří jsou předurčeni pro vážný vztah.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
5 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz