Vztahy
Ilustrace

Proč nechodit s kolegou?

Láska je bez pochyby krásná a upřímná věc. Zrodit se může kdykoliv, s kýmkoliv a hlavně – kdekoliv. Tento aspekt je však občas nešťastný. Na první pohled se může zdát, že vztah s někým, s kým budete trávit čas i v práci, bude fajn. Je to ale dobrá volba? Ano, najdou se i vztahy, jež vznikly na pracovišti a fungují. Stále je ale více těch, kterým to nevyjde. Ptáte se, proč je chození s kolegou špatný nápad? My to víme

Láska a vztahy s ní spojené jsou ošemetnou záležitostí. Partnerské vztahy nikdy nebyly jednoduché a je jen na nás a naší snaze, jak moc nám to bude fungovat. Vztahy na pracovišti jsou však něčím, co se netýká jen vás, ale i lidí ve vašem okolí. Proto si vše promyslete před tím, než do toho skočíte po hlavě.

Ne každá firma vás podpoří

vyhazov z práce

V současnosti se najde spousta firem, které vztahy kolegů na pracovišti nepodporují, ba je dokonce zakazují. Některé firmy berou vztahy na pracovišti jako něco, co narušuje poklidné pracovní prostředí. Nějaké to flirtování nejspíš nikomu neuškodí, ale pokud jste právě na místě, kde s kolegou nesmíte, nesnažte se o to. Nechcete přijít o práci ne? Pokud do toho i přesto půjdete s tím, že si najdete místo jinde, měli byste si být vaším vztahem jisti.

Jak vysoko jste na kariérním žebříčku?

Občas se může stát, že už nějakou dobu se svým partnerem pracujete ve stejné firmě – na stejné pozici. Jak se ale zachováte ve chvíli, kdy bude jeden z vás povýšen? Nezáleží na tom, který z vás. Opravdu zvládnete dělat práci, kterou on bude nucen po vás kontrolovat? Opravdu chcete být ta, kterou bude muset poslouchat?

Co vaši ostatní kolegové?

kolegové

Pokud si začnete vážný vztah na pracovišti a nepůjde jen o jedno rande, musíte vědět o tom, že na vztah nebudete nikdy jen vy dva samotní. Vždy tam bude i zbytek firmy, který bude sledovat, jak na tom jste. Nutno dodat, že někoho toto pozorování bavit bude, většině to však po chuti nebude.

Co budete dělat v případě rozchodu?

Přemýšlela jste nad tím, co budete dělat v případě rozchodu? Zvládnete se každý den vídat na stejném místě, nebo spolu dokonce i osobně jednat v době, kdy byste jej nejradši už nikdy neviděla? A co hůř – pokud váš rozchod bude opravdu špatný, bude možné, že vás bude pomlouvat mezi kolegy.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz