Vztahy
Ilustrace

Zamilované dny v práci aneb pozor, na tohle opatrně!

Románek na pracovišti vzniká snadno, ale v krajním případě se musí takový prudký oheň uhasit odchodem do jiné firmy. Budete pak s partnerem na očích celému pracovnímu kolektivu, což dává příležitost k drbům a nepříjemnostem.

Vše má své hranice a nic by určitě nemělo mít nějaký negativní vliv na vaši budoucí kariéru nebo vás donutit ke změně pracoviště. Na co si dát v práci pozor a jaké věci pak raději vůbec nedělat? Pojďme si dát k dobru pár rad, se kterými prokličkujete zamilovanými pocity v práci mnohem lépe.

Firemní oslava nebo seznamovací večírek jsou ošemetné

Může to skončit svatbou, ale také jen jako jakási varianta flirt seznamky. Teambuildingové akce jsou už klasika, firemní večer také – potkáte tu všechny kolegy v jiné atmosféře a možná vám bude hodně sympatické, jak se chovají mimo pracovní kolektiv, když je vše trochu uvolněnější. Vyzývavější oblečení asi situaci moc neprospěje, zvláště pokud si nechcete v práci raději nic začínat. Láska totiž kvete v každém věku a potkává i dlouhodobě zadané, když se přes náznaky a drobné dotyky dostanete dál, může si toho někdo brzy všimnout – a klevetník tu jistě nebyl jen v časech baroka.

 

 

Třeba se zatím jen zdravíte nebo se na sebe usmějete, ale situace se může dostat i do mimopracovní konverzace. Jak zjistíte, že tomu druhému nejste vůbec lhostejní? Nebude mít sice na čele nálepku ve stylu ona hledá jeho, to by bylo všechno moc jednoduché, ale řeč těla rozhodně dost napoví. Sledujte drobnosti a možná budete překvapení.

Na co si třeba dát pozor?

  • Špičky bot směřují přímo na vás. To je podvědomý signál, kam dotyčný člověk touží vykročit.
  • Mrkání, stále jen mrkání. Větší frekvence neznamená tik, ale podvědomé vzrušení, líbíte se!
  • Pánové se často doslova vypnou, aby působili co možná nejlépe – tedy po fyzické stránce.
  • Co se škádlívá, to se rádo mívá. Někdy i lehce posměšná poznámka napoví, že zájem by byl…

A samozřejmě úsměv, ten totiž vždycky prolomí pomyslné ledy a když se na sebe usmějete kdykoliv se potkáte, je už napůl vyhráno. Ujasněte si ale, jestli hledáte jen flirt nebo naopak spíš vážný vztah, měli byste to vědět co nejdříve – nejen proto, abyste protistraně eventuelně neublížili, ale především z celé akce případně vybruslili beze ztráty kytičky. Nechcete přeci nějaké problémy, že?

Šéfové to nevidí moc rádi, jistě není divu

Pokud jde o vztah šéf a zaměstnanec, tady by neměla jiskra přeskočit už z principu, důležité je také popřemýšlet o nastavení vzájemného vykání, a to i kdyby byla jinak atmosféra naprosto výborná. Tykání vzbudí rozruch a kolegové se budou ptát, co za tím všechno stojí. Vy přitom chcete tu malou aférku před veřejností spíš utajit. Nesmíte se nechat chytit přímo při činu, protože pak už by nebylo žádné cesty zpět. V krajním případě se můžete z firmy i na hodinu poroučet, zvláště pokud půjde třeba o manželku šéfa, pracující v kanceláři na stejné chodbě. Opatrnosti tu prostě není nikdy dost!

 

 

A když přijde rovnou odmítnutí, jasné a stručné? Právě tady je otázkou, zda se přes podobnou akci dokážete přenést. Pravděpodobně se totiž budete potkávat dál a řešit spoustu pracovních věcí. Vidět se denně, jako nezadaní, a přitom tolik toužící po společnosti druhé osoby, která bude už vždycky jenom pracovní, je velký nápor na psychiku. Citlivější povahy se přitom mohou doslova sesypat!

A když přejdete rovnou ve vážný vztah?

Seznámili jste se v práci, jako lékař a zdravotní sestra, učitelé nebo v některé z pražských firem na chodbách před kancelářemi. Přeskočila vzájemná jiskra a potom jste se dali do řeči, zjistili, že máte leccos společného a začali spolu randit. Na tom není nic zvláštního, i když podstatná část vážných vztahů začíná na online seznamkách, právě v zaměstnání je seznamování také celkem běžná věc, co je dokonce někdy přímo na denním pořádku. Nyní si chcete vztah partnera co nejdéle, co byste pro to měli udělat? Obecně je třeba, abyste…

  • Nesdělovali nikomu třetímu nic ze svého soukromí. Drby se pak šíří rychlostí blesku, to víte?
  • Neberte si práci domů, a to za žádných okolností. Nakonec to i trochu narušuje kolektiv.
  • Raději se nenechte nachytat při akci. V práci je sice sex výzva, ale pomyslete i na následky.

Sečteno a podtrženo, vztahy v práci určitě mohou fungovat a svět jim i svým způsobem přeje, musíte ale dodržovat jasná pravidla – a mít ve všem přehled. Pak se možná dočkáte sladké odměny nebo půjdete za dva roky zase o dům dál, takový už je život…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz