Tipy pro ženy
Ilustrace

Proč tě tvůj partner podvedl? Tady je pět důvodů!

Podvádění partnera nikdy není hezký, ale ani chvályhodný čin. Po světě však stále pobíhá spousta mužů, kteří lámou jedno ženské srdce za druhým. Některé jejich důvody k podvodu jsou často velmi směšné. Proto vám přinášíme i pět výmluv, které si někteří umí vymyslet.

Šlo jen o sex, nic víc v tom nebylo

Tento typ mužů by snad ani neměl existovat. Muž, který tvrdí, jak moc vás miluje, ale zároveň si myslí, že je v pořádku, když bude spát s jinými. Ne, opravdu to není v pořádku.  S takovou byste se mohly těšit na to, že vám bude slibovat nehynoucí lásku, při které by si volný čas krátil dováděním se zástupem ostatních. Hodně špatná může být i situace, kdy se muž vyspí s ženou s tím, že to mělo být jen jednou, ale nakonec se s ní začne vídat tak často, až se do ní zamiluje. Zde už je veškerá snaha o nápravu zbytečná.

Spoléhá na vaše odpuštění

Někteří muži spoléhají na to, že je milujete natolik, že si bez nich neumíte představit život – a že jim vše odpustíte. Ano, i nevěru. Pokud jste mu ji už jednou odpustila, může se stát, že ji bude chtít odpustit i podruhé, potřetí, a tak stále dokola. Proč by měl své zvyky měnit, když má doma někoho, kdo mu vše promine? Hodně žen na svých partnerech visí a muži to poté berou jako signál toho, že mohou udělat cokoliv a nikomu to vadit nebude, protože raději skousnete nějaký ten problém, než abyste bez něj byla nucena žít.

Chtěl jsem zkusit, jaké je to s nějakou jinou

Pokud jste mužova první žena v posteli, je jasné, že ho může lákat, jaké by to bylo s někým jiným. Na druhou stranu – rozhodně nejde o důvod, proč podvést. Pokud se s vámi rozhodnul být, nemělo by to být tak, že bude zkoušet, kde je tráva zelenější. U mužů, kteří mají předchozí zkušenosti je lepší, že mohou porovnat. Díky tomu je pak cizí klín lákat nemusí. Velmi často však může být muž, který měl jen jednu partnerku a má s ní spokojený vztah, kdy vyzkouší vše, co je láká; a potom se najde muž, který měl žen deset a stále je to málo.

Kamarádi to taky dělají, tak proč ne já?

Na kamarády se dá svést kde co. Kdyby ale kamarád skočil z okna, skočil by váš partner taky? Pokud ano, šlo by o dost hloupý čin, který by však ukázal na jeho soudržnost s přáteli. Pokud se však při nevěře vymlouvá na své kamarády, jde spíše o čin, za který by se měl stydět. To, že podváděl jeho otec, kamarád nebo bratranec, vůbec nemusí znamenat, že on nemůže žít ve spokojeném vztahu. Právě naopak by se měl z chyb svých známých poučit a nejít v jejich šlépějích.

Nudil jsem se s tebou

Každý má jiné způsoby, jak bojovat proti nudě. Nevěra je ale ten nejhorší možný způsob. Hodně mužů svůj čas dělí mezi manželku a milenku místo toho, aby se snažili, aby jim fungoval oficiální vztah, kdy hodně problémů zvládne vyřešit snaha a komunikace. Pokud je vztah spokojený, není prostor na nudu. A to ani mezi partnery. Travte spolu co nejvíce času, ale nechávejte si i čas sami na sebe. Nechte jej, aby se bavil s přáteli, vy dělejte to samé.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
3 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz