Tipy pro ženy
Ilustrace

Rozloučit se se svobodou můžete hodně stylově, co je ještě v normě?

Když se chystáte na svatbu, samozřejmě se dostane i na otázku, jak se chystáte dát vale svobodě, ale předtím si ještě užijete večer s nejlepšími přáteli. Stres z příprav na svatbu a budoucnosti necháte za dveřmi a budete se parádně bavit – ještě jednou se odvážete, protože je to dovoleno.

Co rozlučky obnášejí a jaké chování je stále ještě společensky přípustné? Nechte stranou zavedené mantinely, vždyť jde hlavně o to, co si oba dva nastávající manželé domluví, na cokoliv dalšího není třeba brát zřetel. Dnes už nejde jen o pánskou doménu, dámy se rády také zúčastní rozlučky nej kamarádek!

Kdy se obvykle podobná rozlučka koná?

Právě tehdy, když už do hlasu svatebních zvonů zbývají jen desítky hodin, to je přece zcela nasnadě. Rozhodně si nebudete plánovat rozlučku se svobodou dva měsíce před termínem obřadu, kdy se ještě může stát mnoho různých věcí. Klasikou je striptýz, který si užijí všichni přítomní a pak také trochu alkoholu. Je třeba se ještě jednou – naposledy – cítit svobodně a užít si každou minutu. Manželské povinnosti ještě trochu počkají, na oslavu dvacetiletého společného výročí je také ještě dost času, stejně jako na poněkud usedlý životní styl.

Dámská párty

Vše si můžete zařizovat sami od A do Z, jako když jdete na rande a nechcete udělat ani tu nejmenší chybu. Pokud ale patříte mezi pohodlnější, nevadí vám zaplatit nějaké peníze navíc nebo prostě a jednoduše nemáte čas něco podobného dělat, pak jsou tu specializované agentury. Postarají se nejen o velmi originální program, ale také veškeré drobnosti kolem organizace, pronájmu prostor nebo občerstvení pro hosty a další věci. Je to osobní volba – chcete mít vše přesně podle sebe a obětujete čas nebo svěříte pořádání někomu z kamarádů či kamarádek – ale také můžete nechat vše na firmě, co má prověřené reference a na takovéto věci se přímo specializuje. Možná se už o organizaci někdo utajeně postarat, pak už budete jen převezeni do konkrétního podniku a zábava může hned začít!

Jak vlastně vypadá pánská rozlučka?

Není jistě divu, že pánové mají rádi trochu flirtování, takže nesmí chybět překvapení v podobě striptérky, ale také pořádná porce humoru. Nezřídka se dějištěm podobné akce stane třeba osvědčený noční klub, rezervovaný pro soukromou společnost. Otázku placení nechte podobně, jako kdybyste šli s kamarády do restaurace. Žádný stres ani vrásky, co si kdo vypil, to si také zaplatí, výjimkou jsou jen přímá pozvání na panáky a tak podobně.

Striptýz

To dámy jdou na podobnou akci přeci jen trochu jinak. Někdy také ocení kvalitní striptýz, ale stejně tak dobře je potěší precizně namíchané drinky. Může se konat i v domácích podmínkách, nikde není psáno, že je restaurace za všech okolností ideálním místem. Vtipné dárečky samozřejmě nesmí chybět, nechcete trošku inspirace?

  • Alkohol. Dekorativní lahvičku, ze které si budoucí nevěsta dá na kuráž ještě před obřadem.
  • Podvazek. Tradice říká jasně, nevěsta ho potřebuje – a porušit tradici znamená mít smůlu.
  • Tričko. Ideálně tedy s nějakým vtipným nápisem, co lidi na dalších party dokonale pobaví.

A jinak vlastně záleží už jen na fantazii dárců a dárkyň. Nezapomeňte, že rozlučka se svobodou je bez ohledu na věk, pohlaví, sociální status a podobné věci prostě chvilka oddechu, na kterou nepatří nic oficiálního a nudného. Rozloučit se svobodou se přitom můžete opravdu všude, někteří se vydávají třeba i do ciziny – tehdy ale bude třeba vše plánovat alespoň na týden před svatbou, nepůjde o akci na jediný večer. Nakonec, cizinci také rádi jezdí na podobné oslavy do Prahy, takže jim to můžete směle oplatit. Nezapomeňte ale, že jde jen o zábavu a neberte nic zoufale vážně. Nejde o totéž, co flirtování na online seznamce, které pak skončí nevěrou s kapkou alkoholu v krvi. Takový zážitek si snad ani nepřejete kvůli výčitkám svědomí, ne?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz