Vztahy
Ilustrace

A byla velká svatba – kde ji vlastně uspořádat?

Zásnuby už proběhly, jste s partnerem pěkných pár let a přemýšlíte nad společnou budoucností. Samozřejmě, nasnadě je nyní svatební obřad, který by měl být opravdu originálním zážitkem na celý život. Každý o něm má nepochybně jinou představu, ale znáte snad ženu, která by nechtěla být alespoň ten jeden den za princeznu?

Pokud vyřešíte termíny a nebudete vše plánovat moc narychlo, určitě se dočkáte skvělého svatebního dne, co se bude líbit i všem hostům, rodičům a sestřenicím. Přitom je tu tolik míst, kde si můžete říct své ano! Pomůže vám k inspiraci pár zajímavých tipů?

Svatba na zámku má velmi romantickou atmosféru

Jen kousek od Prahy, a přesto jako v zeleném ráji. Kvůli tomu přece nemusíte jezdit nikam do ciziny, nabízí se Konopiště nebo třeba Dobříš, ale také barokní zámeček Liblice. Stačí říct, který stavební sloh preferujete nebo jaký ze šlechtických rodů je váš oblíbený a hned máte pár skutečně zajímavých adeptů. V dobových kostýmech to bude celé ještě originálnější, ale pozor na jednu věc. Kromě ceny, která bude u některých hradů a zámků poměrně vysoko, je to i nutnost si zavčasu rezervovat termín, s nímž pak půjde jen opravdu těžko hýbat. Bohužel, jsou tu i negativa…

svatba na zámku

A když už jsme nakousli zahraničí, vlastně se můžete vzít i v prosluněném tropickém ráji nebo třeba v některém vybraném evropském či světovém velkoměstě. Fantazii se meze nekladou, limitem už jsou jen finanční možnosti každého zamilovaného páru. Seznámit se zrovna v Paříži nebo Las Vegas je jedna věc, ale rovnou se tu i vzít? To je učiněná pohádka – a třeba Sicílie nebo Maledivy jsou také skvělé!

Zoologická zahrada je dnes také populární

Ať už se bavíme o Praze nebo si myslíme na Děčín, svatba v ZOO je v moderní době hodně žádaná. Pokud navíc máte menší děti, bude to pro ně opravdu radost, být po boků lam, gepardů a žiraf v centru všeho dění, jako na africkém safari. Když ale preferujete spíš hory, i tady se nabízí jedna alternativa. Vždyť zasněžené pláně jsou učiněná romantika, takže oslavit svatbu s pár známými a rodinou na horské chatě bude jednoduše paráda! Samozřejmě, je to varianta spíš pro dobrodružnější povahy, tady si budete muset oheň v krbu rozdělat sami…

svatba u moře

A pozor, pokud netrpíte takzvanou mořskou nemocí nebo jste měli první rande někde v létě u vody, hned je nasnadě další atraktivní tip. Matrika se přizpůsobí a vy budete mít romantiku na druhou, a to na palubě výletní lodi nebo třeba jen na malých lodičkách u jezera, které pro vás opravdu hodně znamená. Vše se vám může přizpůsobit, každá drobnost bude připravena přesně tak, jak jste si přáli. Až doplujete zpět do přístavu, budete vdaná paní nebo ženatý muž, není to přece stylové? Totéž platí o letu balonem, což je ale jen pro ty, kteří nemají závratě a samozřejmě může být na překážku, že ne každý oddávající se bude chtít vydat vzhůru do oblak – a upřímně, bez něj to určitě nepůjde.

V kostele jde o tradici, ale také o spoustu příprav

svatební obřad

Možná náročnější než kdekoliv jinde, ale stejně tak i v duchu našich předků. Kostel je přímo magické místo, a to i pro lidi, kteří jsou založením ateisté. Když přijdou ke slovu varhany, jen podtrhnou atmosféru, co by se doslova dala krájet. Ale pozor, jsou tu jisté formality a maličkosti, přímo nezbytné, jež musíte mít připravené, bude to chtít pár telefonátů a rozhovorů se správcem, kastelánem nebo knězem…

Na rozhledně bude mít svatba také skvělou atmosféru, tedy pokud jste milovníky výšek a nezatočí se vám tak trochu hlava. Rašovka v Jizerských horách, Trosky nebo Petřínská rozhledna, to jsou hned tři vhodné možnosti na začátek – a určitě najdete i tu svou oblíbenou, kam jste s přítelem neb přítelkyní rádi zašli ve volném dni. Pak je přece přinejmenším hodně stylové začít novou kapitolu života právě zde, že?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz