Tipy a návody
Ilustrace

Se zimním splínem si poradí randění po internetu

Jak ukazuje studie amerických vědců, třetina vztahů začíná online. A mnoho takových kontaktů nakonec vyústí v dlouholeté spokojené manželství, často se najdou takto dva lidé, kteří by jinak ani neměli šanci se v běžném životě někdy potkat.

Nezávisle na věku, sociálním postavení nebo příjmu, seznamování po síti jednoduše letí. Důvodem je často vysoká pracovní vytíženost a nedostatek času na pokusy o seznamování naživo, někteří uživatelé internetových seznamek jsou také poněkud stydlivější.

Venku je nevhodné počasí, tak si povídejte online

Na nějaké rande v mínus deseti stejně nemáme kdy, raději bychom si už přáli, aby šlo zimu celou proklimbat a podobni medvědům jsme se probrali ze spánku až budou teploty trochu přijatelnější. Venku se dřív stmívá, nálada není často úplně nejlepší, někteří dokonce pár kilo přiberou, protože se jednoduše nemohou donutit k fyzické aktivitě. Zima je období, kdy příroda spí a my samozřejmě společně s ní. Tak kdo by si ještě domlouval každý týden jednu či dvě schůzky v kavárně, aby snad nevyšel ze cviku?

dívka dívající se z okna

Zima je sice z podstaty romantická, ale vážné seznámení většina lidí odkládá spíš na jiné měsíce. Když ale zapojíme do akce internet a uděláme si šálek oblíbeného nápoje, určitě se budeme na celou záležitost dívat trochu jinak. Stačí sebrat trochu odvahy a online je to, minimálně zpočátku, několikrát jednodušší než v reálu, to vám jistě potvrdí každý, kdo se touto cestou již v minulosti úspěšně seznámil. A v neposlední řadě, najít spřízněnou duši také vůbec není od věci, takže nemáte vlastně co ztratit – spíš jen získat.

Pokud to s internetem umíme, je zde velká šance

Úspěch nepřichází sám od sebe, toho jsou si vědomi všichni, jimž někdo neumetl pomyslnou cestičku, ale museli si vše důležité v životě vybojovat vlastními silami. Na internetu nejčastěji partnera hledají lidé ve věku mezi 30 a 50 lety, takže rozhodně neplatí, že tímto způsobem se seznamují pouze náctiletí, jimž je už digitální svět zcela vlastní (a bohužel je někdy odvádí i od toho skutečného). Výhodou je nejen to, že takhle o sobě dva lidé už něco vědí – minimálně to, co se dočtou na profilu. Když nebudete chtít, nemusíte odpovídat, což se někdy dělá v reálném životě dost těžko, zvláště přímo při kontaktu takzvaně tváří v tvář.

seznámení v zimě

Internet je pomyslná ulice, na to také nezapomínejme. Potkat zde můžeme skutečně kohokoliv, snad jako kdybychom zrovna šli na libovolnou společenskou událost. Vyplatí se proto nepodcenit bezpečnostní pravidla, která možná na první pohled znějí dost přísně, uchrání vás ale od hrozících problémů. O jaké tedy konkrétně jde?

  • Fotka. Sdílejte jen takovou, u které chcete, aby ji viděl každý kolemjdoucí. Tedy rozhodně ne intimní nebo vyzývavou, protože se podobné jednání může vrátit jako bumerang. Policie sice vyděrače dopadne, ale do té doby může vaši fotku vidět v různých podobách hodně lidí.
  • Nepište do vzkazů nic, co je opravdu osobní. Podobně jako s fotkami, text se dá zkopírovat, screenovat a především rozposlat nebo vystavit veřejně. Chraňte si tedy své soukromí!
  • Zavádějící profil? Tak mějte oči otevřené. Možná je to prostě jen falešný účet, který chce získat osobní data některých dalších lidí – a pak už je ke zneužití jen opravdu malý krůček.

Online seznamky jsou ale bezesporu zajímavým místem pro setkávání, objevujte proto nové tváře nenuceně a příjemně. Není přeci důvod, abyste se donutili jít na ples nebo plovárnu, když k ani jednomu prostředí zrovna moc neinklinujete. Necítili byste se dobře a při pokusech o seznamování by se to určitě hned podepsalo. Pokud se porozhlédnete po vhodném partnerovi už během zimních měsíců, budete mít také možnost hned na jaře zajít na pár rande, podle toho, jak si, s kým po síti padnete do oka. Proč tedy nepředcházet zimním depresím zrovna takto? Člověk je přece tvor společenský a nemusí jít rovnou hned o vážný vztah…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz