Tipy a návody
Ilustrace

Chyby, které děláme při seznamování se na seznamce

Ne každý má tu kliku, že se mu poštěstí navázat vztah v reálném životě. Takovíto lidé zkouší své štěstí na online seznamkách, kde lze s trochou opatrnosti, trpělivosti a hledání najít lidi, se kterými budou mít šanci na něco víc. Víte ale, co nedělat, abyste své šance na úspěch nepohřbili hned zezačátku?

Nemluvte o všem, co se vám nepovedlo a co vás zklamalo

Mnoho osob má při pokusu seznámit se na seznamce tendence dělat ze sebe zoufalce. Přitom první věc, na kterou byste měli při online seznamování myslet je to, že byste si měli odpustit veškeré negativní a poraženecké řeči o tom, jak jste ideálním adeptem na to, abyste do konce svého života zůstali sami, že vám nikdy žádný vztah nevyšel, a že to všechno už asi vzdáte.

smutný muž

Tyto řeči druhou osobu určitě nezaujmou, naopak jí napoví, aby od vás dala ruce pryč. Kdo by měl zájem o někoho, kdo vše vzdal, nebo se snaží dost špatným způsobem vzbudit lítost? Zkuste říct, že zatím se nedařilo, ale že se těšíte, až to bude lepší. Hned budete působit více pozitivně.

Vyhýbejte se citovým výlevům

Pokud si s někým na seznamce začnete psát, půjde nejprve o zprávy, kde se budete vzájemně poznávat. Jde o otázky typu: Jak trávíte volný čas, jaký typ filmů preferujete, co máte rádi. Osobu na druhé straně zezačátku určitě nezajímá to, že jste v dluzích, jste antitalent na vztahy apod. Pokud bude vaše seznámení vážné, tak prosím, jistě o sobě prozradíte i intimnější detaily, ale to po delším čase nebo na rande, rozhodně ne v prvních dnech psaní si. Zkuste si nechat citové výlevy pro sebe, nikdo se nechce bavit, nebo mít dokonce i něco víc s člověkem, který je na tom přehnaně špatně. I když ti třeba nemyslíte špatně.

Neodepisuje? Tak přestaňte vypisovat

dívka s mobilem

To, že si s někým na seznamce píšete, hned neznamená, že s danou osobou chodíte. Pokud vám dotyčná osoba neodepisuje, znamená to, že k tomu má důvod. Nebo se s vámi prostě dál bavit nechce. Není to důvod k psaní desítek zpráv o tom, co se děje, zda už někoho má apod. Pokud osoba na druhé straně nereaguje, nechte to být. Pokud bude mít i nadále zájem, jistě se vám ozve. Pokud ne, zkuste napsat něco na způsob, že by vás potěšilo, kdybyste znali důvod této odmlky, ale že i přesto děkujete za příjemné chvíle a přejete jen to dobré.

Mějte fotku na profilu i veřejně

Téměř každá seznamka nabízí možnost zveřejnit na svém profilu kromě profilové fotky i několik dalších fotek, aby si o vás mohli potencionální zájemci udělat lepší představu. A nebudeme si nic nalhávat, osoby s fotografiemi na profilu mají větší šanci na seznámení než ti, co jsou na seznamce anonymně, nebo mají fotky dokonale vyretušované. Jistě nechcete přijít na první schůzku s danou osobou a divit se, kde je ta osoba z fotky. Mějte na svém profilu fotky svého reálného vzhledu.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Nevymýšlejte si

přemýšlející dívka

Lež má krátké nohy, stejně tak to platí v případě online seznamování. Jinak se vám může stát, že s velkou pravděpodobností druhé osobě navykládáte věci, které jsou vším, jen ne pravdou a poté, co časem něco řeknete, se bude ten druhý divit, jak to, že je něco tak či onak, když jste před nedávnem tvrdili pravý opak. Myslete na to, že když nebudete lhát, nebudete muset neustále vzpomínat na to, co jste kdy řekli, jen abyste to nepopletli.

Zkuste nemluvit jen o sobě, aneb samochvála smrdí

Lidé, kteří se chovají, jako by všude byli a všechno znali, nikdy nebudou mezi ostatními oblíbení. Každý má něco, na co je expert a něco, čemu až tak moc nerozumí. Jistě ale nemá smysl dělat, že víme vše. Druzí by si to mohli vyložit tak, že se povyšujete. S tím souvisí i to, že se nesmíte chovat sobecky. Zajímejte se i o toho, s kým se seznamujete. Nemluvte jen o sobě, svých zájmech a své dokonalosti.

Nepiště každý den

Když si nebudete psát každý den několik hodin, předejdete tak nepříjemnostem typu, že už se nebudete mít o čem bavit. Pokud dojdete unavení z práce, určitě nebudete mít náladu na dlouhé vypisování toho, co vás rozčílilo. Místo toho se o víkendu pochlubte výletem, kde jste byli atp. Sdílejte zajímavé zážitky a budete se mít o čem bavit.

Vtipný/á za každou cenu? Jen to ne!

Lidé mají rádi vtipné osoby. Čeho je ale moc, toho je příliš. Nesnažte se být vtipní za každou cenu, jinak bude hrozit, že budete vypadat spíš trapně než zajímavě. A to určitě nechcete.

Sladká slova nebo nepříjemná klišé?

Nějaký milý kompliment či ujištění jistě není nic špatného. Tedy do doby, kdy to s nimi nezačnete přehánět. Díky tomu byste mohli vypadat, že se snažíte dotyčnou osobu dostat stůj co stůj. A nakonec z vás nebude šarmantní nápadník/ce, ale zoufalec.

Majetnictví není na místě

Jak jsme zmínili už nahoře, pokud máte o osobu na druhé straně zájem, ještě to neznamená, že jsou sympatie vzájemné. Pokud jde ven s někým jiným, nedělejte žárlivé scény. Ještě spolu nechodíte. Spíš navrhněte schůzku vy.

Seznamka na úrovni nejen pro vysokoškoláky.

Academic Singles
  • Nejvyšší možná bezpečnost
  • Registrace zdarma
  • Možnost seznamovat se celosvětově
240 000+
svobodných
27+
ideální věk
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
3 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz