Tipy a návody
Ilustrace

Tipy a triky pro online seznamku – jak být jednička na seznamce?

Když jste se registrovali na seznamovacím serveru, určitě chcete potkat někoho zajímavého. O tom vůbec nemusí být sporu, ale jak se stát úspěšným lovcem.

Online seznamování je v podstatě svého druhu sportovní disciplínou. Nejde o to doskočit dál nebo výš, ale spíš neudělat zbytečný přešlap, který by vás stál diskvalifikaci v závodu. Konkurence je při seznamování vždy velká, takže musíte vybrat vhodnou seznamku, ale také umět zaujmout. Je nepsaným pravidlem, že první obvykle napíše muž a měl by být také originální. Jinak hrozí, že jeho zpráva upadne v zapomnění a bude smazána…

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Jak vlastně začít konverzaci? Otřepané fráze si přeci jen nechte raději k baru

Už první větou uděláte dojem a pravidla živé komunikace jsou trochu o něčem jiném než u textové formy. Bez správných otázek to nepůjde, laciné lichotky také nechte stranou – takových chodí každý den klidně i desítky a nebudete tak v ničem vyčnívat. Tedy, snad kromě slovosledu, obsah bude o tomtéž. Devět z deseti lidí napíše obvyklou frázi, ale ten desátý můžete být klidně vy sami. Pokud se zařadíte po bok davu, ani se nedivte, že odpověď většinou ani nepřijde. Při tempu vzkazů to nemusí vysněný protějšek ani stíhat.

Originalitě se meze nekladou, operujte s profilovými fotkami a rozhodněte se, co napíšete. Nemusí to být těžké, oslovit můžete i více lidí za den – pokud budete zajímaví, odpověď čekejte ještě téhož večera. A pak už nechte osudu, kam se vlastně celá konverzace posune, třeba si domluvíte i příjemné rande. No a v neposlední řadě, co byste určitě neměli dělat?

  • Automaticky tykat. Je to v podstatě nezdvořilé, když se s protějškem ještě neznáte. Vykání je také svým způsobem originální, dáte najevo, že jste na úrovni a slušnost nedělá problém.
  • Dávat si pět let starou profilovou fotku. Jasně, možná jste tehdy vypadali lépe, vážili méně a měli celkově lepší jiskru. Ale vážně chcete podvádět už na začátku? Je to i trochu trapné…
  • Tlačit na schůzku. Nemusíte se přeci sejít hned zítra, nejprve si aspoň vyměňte pár vzkazů. Zdrženlivější povahu rozhodně odradíte. A pokud bude váhat ještě dlouho, asi nemá zájem.
  • Lhát. Tohle se prostě nedělá. Nemalujte si profil dorůžova, neukazujte, jak jste vzdělaní nebo zcestovalí. Některé věci totiž dělají jen lidé s nižším sebevědomím, což vy přeci nejste, že?

Samozřejmě, těch bodů bychom tu našli ještě více. Profilová fotka, kde jsou dotyční doslova obletováni opačným pohlavím, o něčem svědčí. Takový člověk je na seznamce? A nedělá si tak trochu legraci? Určitě tím neuděláte dobrý dojem – tedy alespoň na někoho solidního, jehož záměrem bude dlouhodobý partnerský vztah.

 

Motivační citát se jako popisek nehodí, zároveň fotky ale nenechávejte ladem

profilové fotce si přichystejte alespoň pár slov. Ale motivační citáty o ničem nebo výroky slavných jsou slabá krupičná kaše. Vymyslete si něco svého, cílem každého profilu na seznamce je přece vybřednout ze šedého průměru, respektive do něj pro jistotu ani nikdy neupadnout. Nemusíte se vůbec bát, že seznamování přes internet nemá šanci na úspěch. Samozřejmě, že má. Podle statistik nejméně třetina vztahů začne právě v online světě.

Nelze také s určitostí tvrdit, že je internet plný lhářů a nestoudníků nebo těch, kteří z vás budou jen mámit peníze. Vyskytují se zde přeci úplně stejné vzorky populace, jako všude jinde. Podobné typy potkáte v MHD nebo na diskotéce a ani o tom nevíte. Internet je na jedné straně zbraní ve vašich rukou, zvláště pokud jste introvert, ale mějte oči otevřené!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz