Bezpečnost
Ilustrace

Šílenosti aneb jednání za hranicemi normálního stavu

Lidé dělají různé věci, zvláště pokud jsou až po uši zamilovaní – někdy nám doslova a do písmene zůstává rozum stát a nevíme, co je k podobnému jednání vůbec vedlo. A nevědí to ani oni sami, třeba už po pár týdnech, kdy vystřízlivěli z původního poblouznění. Co je vlastně běžné a normální a co už naopak šílené a groteskní?

Nemůžeme nic paušalizovat, mantinely má každý nastavené úplně jinak a co jednomu přijde normální, druhému zase nanejvýš podivínské. Takže, čím začneme, když se řekne šílenosti, láska a zamilovanost?

Tetování, značka přesně na míru a podle přání

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Jméno partnera si nechává vytetovat i řada celebrit, většina ale později svého rozhodnutí lituje. Totiž, nezapomeňte, že tetování se možná snadno udělá, ale o to hůře půjde z vaší kůže dolů, zvláště pokud bude v partiích, kde je podobný proces celkem nepříjemný (a určitě nemyslíme jenom třísla nebo spodní část zad). Pochlubit se novým tetováním přátelům je sice skvělé, ale promysleli jste si to všechno do posledního detailu? Vždyť jde přece o symbol, který nepůjde z těla dolů hned tak pryč. A jestli svůj původní názor přehodnotíte, bude to dlouhá cesta, než se tetování definitivně zbavíte. Možná pak ex-partnera začnete nenávidět o to víc…

Mimochodem, když už jsme u šíleností, pozor na to, co řeknete – vyslovené věci se někdy jen velmi obtížně berou zpět. A pokud lžete, budete mít do budoucna možná i problém s tím, aby vám někdo další později uvěřil, zvláště pokud půjde o něco naprosto průhledného a naivního. Jste těhotná nebo trpíte vážnou chorobou? A děláte tohle jen proto, abyste si udrželi stávajícího partnera a připoutali jej k sobě? To je rozhodnutí, které jste snad nikdy neměli udělat.

Bedlivé sledování sociálních sítí je také špatně

Ilustrace 1

Kontrolování profilu, like v prostředí sociálních sítí hned poté, co zveřejní nějaký příspěvek (a vůbec nemusí být ani trochu o vás…). V lehké formě nejde o nic, čím byste se měli znepokojovat, ale v těžkém provedení už máte tu čest se stalkingem, který je už podle dnešní legislativy trestným činem se všemi důsledky. Láska sice snese hodně věcí, ale omezování a neustálý dozor určitě ne. Poté, co přejde růžový opar zamilovanosti, bude se jeden ve vztahu cítit doslova jako ve vězení.

Také dejte pozor na jména – o kom vlastně mluvíte. Když budete ve společnosti přátel v jednom kuse mluvit o partnerovi, začnou mít tušení, že se nezajímáte ani trochu o ně a nemuseli by chtít pořádat nějaké společné akce. Což je potom jen špička ledovce, protože budete určitě dělat v pozdější době víc a víc podivných věcí. Kolik šíleností se ještě dá kvůli lásce udělat, nejen na online seznamce?

  • Dovolená s někým, koho vlastně v podstatě vůbec neznáte. Slovo dalo slovo a jedete někam úplně do neznáma, přestože jste se viděli předtím párkrát a strávili spolu jednu či dvě noci.
  • Přestěhovat se za láskou – vynechat vlastní zázemí, pominout, že jste někde v práci nebo v nájmu a vyrazit slepě za tím druhým. Stává se to, ale neměli byste zvažovat pro a proti?
  • Mimochodem, než uděláte něco podobně bláznivého, informujte někoho z rodiny nebo třeba nejlepšího kamaráda či kamarádku, že se někam chystáte. Už jen pro ten pocit bezpečnosti.

Platí, že kdo se bojí, nesmí do lesa – to je při seznamování se hodně důležité téma. Ale na druhou stranu, nemusíte si počínat přesně jako ve filmu, romantické komedii, která se vůbec nezakládá na reálném příběhu a je spíše výplodem nějakých scénáristů. Ty by určitě ani omylem nenapadlo, že se jimi bude někdo inspirovat, ale i takové příběhy se přece stávají…

Zkuste hledat lásku bezpečně a online

Ilustrace 2

Výhodou pak může být, když nahlédnete na různé placené seznamky. Budete mít jistotu, že jednáte se skutečnou osobou, a nikoliv s někým, kdo se za člověka na fotce může třeba jen vydávat se snahou získat cenné informace. Poplatek obecně vzato není vůbec vysoký a při hledání pravé lásky musíte přeci využít všech možností, že?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz