Zajímavosti
Ilustrace

Small Talk, to jsou situace, když jste prostě neschopná slova

Statisticky se to určitě častěji stává ženám – prostě zkoprní, nemohou ze sebe vyrazit doslova ani hlásku, nenapadá je v danou chvíli adekvátní reakce.

Stojí jako opařené, bez jakékoliv reakce, nemohou vymyslet odpověď na otázku z kategorie zákeřných a zlomyslných. Small talk, to je vlastně umění mluvit naprosto o ničem, zdvořilostní fráze, které se vedou například při úvodním představení partnerově rodině a v dalších podobných situacích.

Nepříjemné ticho je třeba trochu prolomit…

Ilustrace 1

Opatrně a zdvořile, přesně tak se musí vystupovat v takových chvilkách. Trapné ticho jistě nemá smysl, zajímejte se o svou novou rodinu a položte třeba i nějakou otázku z kategorie, která je pro tchyni oblíbenou.  Může jít o péči o domácí zvířata, kulinářské speciality nebo cokoliv dalšího, tohle si už zjistěte od svého partnera. Stačí pár dobře mířených otázek a ochota naslouchat (nebo alespoň předstírat, že vám téma opravdu učarovalo), o nic jiného nejde.

Musíte si však dávat pozor, protože jsou i otázky a odpovědi, které do takovéhoto rozhovoru vůbec nepatří. Nehodnoťte interiér, nevyjadřujte se také negativně k podávanému jídlu a už vůbec takto nemluvte o tom, co mají pan a paní domácí na sobě. Jinak si zaděláváte na budoucí vážný problém, takže, o čem raději nehovořit?

  • Nemoci. Ty aktuální nebo ty, které vás trápí už dlouhodobě. O zdravotním stavu se na úvod nehovoří, zvláště pokud jde o nějaký ožehavý problém z kategorie těch vážně velmi trapných.
  • Proč žije tchyně sama? Zřejmě má k tomu důvod – a totéž platí o tchánovi. Otázkou na jejich soukromí si nepolepšíte, dokonce si můžete hned na začátek připsat řadu záporných bodů.
  • Rozešla jste se poměrně nedávno. A je to docela těžké. Ale proč rozebíráte situaci s někým, kdo by neměl vědět, jak moc vás to trápí? Tchyně se okamžitě podělí se synem o svůj dojem. A pokud jste se poznali na placené seznamce teprve nedávno, bude hodně pochybovat.

Pozitivní nálada nikomu a ničemu neuškodí, pár komplimentů se bude určitě velmi příjemně poslouchat – odlehčíte atmosféru a pomůžete tchánovi i tchyni cítit se zase o něco lépe. Když se uvedete na začátek dobrým dojmem, je jasné, že nebudou synovi stát zbytečně ve štěstí, že? Musíte být dostatečně pohotová, teprve pak můžete působit sebejistým dojmem, který ale nebude sklouzávat do trochu jiné – a pro hostitele nepříjemné – roviny.

Bez agresivity, musíte jednat v naprostém klidu

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Abyste protistranu odzbrojila, je nutné se vyjadřovat klidně a souvisle. Nezapojujte zbytečně negativní emoce, když to není vůbec nutné! Slova jako „vlastně“ či „v zásadě“ nepoužívejte, působí jako vycpávky a okolí vás přestane poslouchat. Neříkejte nikomu, že přibral – nemluvte negativně o druhých členech rodiny, kteří nejsou zrovna přítomní. Buďte naopak maximálně pozitivní a uvidíte, že se vám vyslané energie brzy vrátí.

Někteří lidé nám jsou sympatičtí už od pohledu, jiné zase každý nesnáší a dohromady ani netuší, proč vlastně. Z jakého důvodu na nás někdo dělá pozitivní dojem? Je to jasné, stačí zaujmout své okolí i vhodnou řečí těla. K tomu přispěje nejen správné držení zad, bez hrbení ramen, které signalizuje spíš defenzivní postoj a přípravu na nějakou vleklou bitvu. Rovná ramena znamenají otevřenost, samozřejmě, že nejen novým lidem a názorům…

Nezapomínejte na oční kontakt, signalizuje souznění

Ilustrace 2

Nejen při plánu, jak sbalit muže, je klíčové zaujmout očním kontaktem – oko je do duše okno, jak se říká. Pohled z očí do očí, alespoň krátký, je klíčový nejen při flirtování. Signalizují zájem, souznění, snahu zaujmout a spoustu dalších věcí, které dávají najevo, že by se tu mohlo přeci jen něco dít…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz