Vztahy
Ilustrace

Tlačit na pilu se opravdu nevyplácí, zvláště při seznamování

Rodí se vám pomalu hezký vztah, vše je na nejlepší cestě k úspěchu. Ovšem pozor, pokud budete příliš spěchat, možná vůbec neuspějete – a budete se pak sami sebe ptát, co bylo tentokrát špatně. Musíte se pořádně poznat, proč do něčeho chodit po hlavě, když ještě jeden o druhém zase tolik nevíte?

Bylo by to přece bláhové, i když jste možná v zamilovanosti poněkud pokročilejší než ten druhý, musíte v tomto bodu uvažovat s chladnou hlavou. Nakonec, lepší, než někoho vysloveně nutit bude, když protějšek dospěje k názoru, že by s vámi sám chtěl být. Nehaste zbytečně oheň, co se už velmi pěkně rozhořívá…

Čím víc se snažíte, tím menší úspěch přichází

Ilustrace 1

Život je plný paradoxů, a pokud se během seznamovacího procesu snažíte možná až moc, kýžený výsledek bude spíš o něco dál. Je to jako snažit se rychle řezat pilou – ale když se zamyslíte, chvátání je tu spíš kontraproduktivní, protože s lepší technikou zvládnete vše mnohem elegantněji a také skoro bez námahy. Nechte proto raději věci volně plynout, snad každá seznamka zdarma je přeci plná řady dalších nových objevů a když se nepodaří jedno namlouvání, další dostane vzápětí svou šanci. Oheň, který rychle vzplane a prudce plápolá, bohužel také tím dříve vyhasíná…

První rande – aneb zaujmout hned na úvod? Jistě, ale dbejte nepsaných společenských pravidel. Po schůzce se neozývejte hned, nechejte druhému trochu prostoru a nebuďte strojení a upjatí, protože pak byste přinutili protějšek doslova k úprku. A přitom by vůbec nebylo divu, protože některé věci jsou prostě děsivé, když toho druhého ještě vlastně vůbec neznáte.

Seznámení s rodinou také není radno uspěchat

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Byť si myslíte, že už po dvou týdnech se znáte dobře a je načase si vzájemně představit své blízké, ještě to určitě nedělejte! Naopak, tlačit na pilu i v tomto ohledu je poměrně zrádné. Seznámení s rodiči je jedna věc, představit dětem nového strýčka nebo tetičku zase druhá. Obě mají jedno společné, když se spletete a po měsíci zjistíte, že to nebyl správný krok, všechno se dá vzít zpátky jen hodně obtížně. Jak to členům rodiny vysvětlíte? Děti jsou hodně citlivé na změny, a i když možná neuvidíte pláč hned, uvnitř duše bude zmatek, který si s sebou ponesou delší dobu. Proto je lepší, když se představuje, až když je doslova a do písmene ruka v rukávu…

Nepřipouštějte si negativní scénáře, strach přece není hned namístě. Hledání chce trpělivost, dost možná přijde na rande někdo, koho si jako partnera nepředstavuje ani v nejhorším snu, jakkoliv se vám profilová fotka zamlouvala – tohle je bohužel úplně jiný člověk! Neplánujte na prvním rande společnou budoucnost a spíš si užívejte atmosféru. Musíte se přece ještě rozmyslet, co bude dál, nebo snad ne?

Co na první rande opravdu spíš nepatří?

Ilustrace 2

Chystáte se sice na výpravu, kde budete možná trochu nervózní, ale to k seznamování už zkrátka patří. První rande není detektivní pátrání a nemusíte se na něj přehnaně připravovat. Pokud například potenciální partner zjistí, že o něm víte až příliš – protože jste se zeptali v práci, kamarádů a tak podobně – bohužel mu to asi nebude vůbec příjemné! Čeho dál se raději vyvarovat?

  • Máte velký zájem. A je to jasné z každé věty nebo pohybu. Ale nechcete být za loudila, že? Pozornost je třeba si zasloužit a rozhodně si uchovejte jistou hrdost, nebude si vás vážit.
  • Mluvíte rychle. Možná až moc, reagujete ještě dřív, než protějšek na rande stihne doříct větu. Ale to je špatně, protože pokud se příliš rozpovídáte, toho druhého prostě utlučete slovy.
  • Upínat se na vztah nemá smysl. Ještě nic ani pořádně nezačalo, tak není důvod k nějakému velkému nadšení nebo naopak panice. Spontánní chování bude pryč a začnete být v křeči.

Na pilu můžete tlačit jen tehdy, když takové jednání přinese ovoce. Z protistrany vidíte, jak daleko můžete zajít – zkušení poznají hodně, méně zkušení alespoň náznaky. Stále byste ale měli postupovat spíše pomalu a platí nepsané pravidlo, že začíná muž. Neberte seznamování zase tak vážně, jednou to prostě statisticky vyjít musí, a pokud nyní neuspějete, za pár dní můžete na další rande, tady přece nemáte žádné mantinely – jste jednou svobodní a nezadaní, vybírejte podle libosti!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz