Tipy a návody
Ilustrace

Žádost o ruku může mít tisíc různých podob, jakou si zvolíte vy?

Pro někoho to je jen jednou za život, jiný nad podobným krokem váhá, protože se už někdy dříve v manželství spálil. V každém případě je jasné, že žádost o ruku je jedinečným okamžikem, který dojímá k slzám nejen filmové fanoušky.

Jistě, žádné oko nezůstalo suché, ale předcházela tomu dlouhá příprava, jak už to, tak v životě chodí. Večeře plná romantiky je typickou scénou z kina, ještě před závěrečným dezertem přijde žádost a dojatá přítelkyně řekne ano. Ovšem na druhou stranu, není tohle spíš trochu fádní? Trochu originality neuškodí, dáme vám pár zajímavých tipů…

Na dovolené nebo také během adrenalinových sportů

Svatební zvony se mohou rozeznít skutečně kdekoliv, třeba i v horkovzdušném balonu nebo hluboko pod vodou. A totéž platí pro to, co jim musí neodmyslitelně předcházet, tedy samotná žádost o ruku. Nemusíte kvůli němu rezervovat let balonem, ale co třeba výlet na středověký hrad nebo procházka po pláži při západu slunce během letní dovolené? Právě zde se ukrývá nenucená romantika, která osloví snad každou ženu.

žádost o ruku

Možná má vaše přítelkyně nějakou zajímavou zálibu a když ponesete celou událost v duchu tohoto koníčku, určitě zabodujete už předem. Jestli má ráda nějaký sport nebo zájmovou aktivitu, už necháme vaší fantazii. Může v tom být i špetka flirtování, naznačíte, že pro ni máte schované překvapení a pak už je jen otázkou, kdy jej konečně odhalí. Pokud je vášnivou čtenářkou, víte také co dělat – prsten může být schovaný v knížce, nevadí, že napácháte trochu škod na listech a vazbě. Vyjímat se bude i na obojku vašeho společného psího mazlíčka, vždyť žádost o ruku je možné uskutečnit i doma – nemusíte mít nutně diváky, snad kromě zmíněné němé tváře, co vás oba bezmezně miluje.

Nepodceňujte ani výběr správného data

Je načase nechat promluvit hvězdy? To už necháme samozřejmě na vašem uvážení, ale datum zásnub se s vámi ponese dlouhá léta, stejně jako den, kdy došlo k vůbec prvnímu rande. Nenechávejte vůbec nic náhodě, zvolte správný termín, který vám něco připomíná a je pro oba dva víc než významný. Když požádáte o ruku zrovna tam, kde se oba cítíte dobře, a ještě k tomu v den, co je hodně důležitý, budou to hned dvě velká plus. Možností, jak originálně říct ono „vezmeš si mě?“, je ale jistě mnohem více. Tak například…

 

  • Bonboniéra, samozřejmě ta oblíbená – a místo jednoho sladkého kousku položený prstýnek.
  • Poslat kytici růží, která má uvnitř zajímavé psaníčko. A v něm se ukrývá velmi důležitý vzkaz.
  • Vlastně můžete zabalit i sami sebe. S mašlí kolem celého těla a elegantní krabičkou v ruce.

Romantický kamenný most nebo třeba rozhledna

Fantazii se opravdu meze nekladou, takže požádat svou vyvolenou můžete skutečně úplně kdekoliv, samozřejmě s ohledem na aktuální teplotní podmínky nebo denní dobu. Starý most, který má půvabnou atmosféru nebo klidně rozhledna, kterých je po naší zemi skutečně nepočítaně. Vždyť malá procházka ještě nikomu neublížila. Za poslední desetiletí je v ČR několik desítek nových rozhleden, takže nemusíte jít někam, kde to znáte od dětství. Stačí si jen rezervovat horní patro, pokud je zde přítomen personál – když ne, máte vše jednodušší, pokud tu zrovna nikdo není. Na loďce nebo pod zářivým nebem plným hvězd se ale budou zásnuby odehrávat také s víc než romantickou atmosférou, takže míst na výběr máte skutečně dost.

žádost o ruku

Ano, žádost o ruku musí být originální, ale ne vždy je odpověď kladná, na podobnou eventualitu se také musíte připravit – nic přece není v životě stoprocentní. Netrapte se jí však zbytečně, protože většina podobných interakcí skončí spokojeně a šťastně. Nic nevzdávejte dopředu a snažte se blýsknout, určitě se zadaří!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz